Ismét THEALTER: Miért jó kortársnak lenni? + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

thealter_sajttaj02_gs

A szervezők idén is változatos színházi előadások színes palettájával készülnek a nézőknek. Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja július 21-én kezdődik Szegeden. A fesztivál mottója:„Miért jó kortársnak lenni?” Tovább »

Thealter U21 plusz színházi fesztivál Szegeden

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

A Thealter, Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi seregszemléjének “kistestvéreként” szervezte meg néhány éve először a szegedi MASZK Egyesület a Thealter U21 plusz kisfesztivált, amelyen idén is fiatal alkotók mutatkoznak be különleges előadásaikkal – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Tovább »

Díjátadóval zárult a 26. THEALTER Szegeden

2016. július 31., vasárnap · Hozzászólok

forte_a_te_orszagod

A legnépszerűbb előadás közönségdíját a Forte Társulat és a Trafó koprodukciójában készült A te országod című előadás, a kritikusdíjat a fesztivált nyitó Egy őrült naplója című produkció nyerte el. A fesztivál junior díját megosztva kapta Szilágyi Bálint egyetemi hallgató, aki két ősbemutatóval volt jelen a seregszemlén, valamint Zsótér Sándor, akinek rendezői és pedagógusi munkáját ismerték el a díjjal. A THEALTER közösségi díját a fesztivál önkéntes munkatársai a kolozsvári Groundfloor Group Parallel című előadásának ítélték oda.
Tovább »

Szegeden ünnepli 75. előadását Az Őrült Nők Ketrece

2015. augusztus 10., hétfő · Hozzászólok

orult_nok_ketrece_maszk

Szeptember 6-án, vasárnap két alkalommal is láthatja a szegedi közönség Jerry Herman és Harvey Fierstein legendás musicalje, Az Őrült Nők Ketrece magyar változatát. A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Alföldi Róbert rendezte produkciójának főszerepeit Stohl András és Hevér Gábor alakítják.
Tovább »

Bemutatókkal és díjátadóval zárult a jubileumi THEALTER

2015. július 27., hétfő · Hozzászólok

thealter25_dijak

Harmadik alkalommal adtak át fesztiváldíjakat Szegeden: a legnépszerűbb előadás közönségdíját a Kultúrbrigád-Átrium Film-Színház: Igenis, Miniszterelnök úr! című válságkomédiája nyerte el. A fesztivál kritikusdíját a k2 Színház-Szkéné Színház: Züfec című előadása kapta. A fesztivál legfiatalabb színházcsinálói, a Tea for Two workshop résztvevői megosztva ítélték oda a junior díjat kiemelkedő színészi teljesítményükért Domokos Zsoltnak és Horváth Szabolcsnak, a k2 Színház színészeinek. Tovább »

A kulturális bizottság Kövér Lászlót javasolja a bábszínház vezetőjének (FRISSÍTVE)

2015. február 25., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsagi01kf

Nagy többséggel, hat igenszavazattal a jelenlegi igazgatót, Kövér Lászlót javasolta a kulturális bizottság a bábszínház élére. A végső döntést a közgyűlés hozza meg. Tovább »

A MASZK Egyesületé a legszebb konyhakert

2014. november 27., csütörtök · 3 hozzászólás

megallo_kert1

A MASZK Egyesület Megálló közösségi házának közösségi kertje I. helyezett lett a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyében, a közösségi szervezetek, csoportok kategóriájában. Az első szegedi közösségi kert júniusban indult a Budapesti körúti Megálló – Tarján felett az ég közösségi ház udvarában, jelenleg 11 család gondoz itt kiskertet, az érdeklődés azonban folyamatos, sokan csatlakoznának szívesen a kezdeményezéshez. Tovább »

Urbán András rendező a 24. THEALTER díszvendége

2014. július 7., hétfő · Hozzászólok

thealter_2014_plakat

A hazai színházi élet egyik legrangosabb összművészeti eseményére, a THEALTER-re július 18-a és 26-a között várják a nézőket. A nemzetközi színházi fesztiválon lesznek kimondottan felnőtteknek szóló darabok és az utánpótlás is bemutatkozik. Tovább »

Magyar siker a romániai Davila-Interfest nemzetközi színházi fesztiválon

2013. november 28., csütörtök · Hozzászólok

A legjobb rendezés díját nyerte az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület által közösen színre vitt Tündéri című produkció Romániában a 17. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, amely egyben a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja.
Tovább »

Maga az Ördög áll színre a szerb színház játékában + FOTÓK

2013. november 20., szerda · Hozzászólok

kdsz_passporteuropa_P1680778-1500A határ két oldalán élő emberek viszonyával, a vajdasági magyarok és a magyarországiak kapcsolatával és a határnélküliség érzésével foglalkozik az a két szerb darab, melyeket decemberben láthat a szegedi közönség.
Tovább »

Pénteken startol a THEALTER Szegeden + VIDEÓ

2013. július 17., szerda · Hozzászólok

szfe_Toldi_9Július 19-én kezdődik a THEALTER, Magyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett összművészeti eseménye.
Tovább »

THEALTER – szegedi produkcióval nyit a színházi fesztivál + FOTÓK

2013. június 24., hétfő · 4 hozzászólás

thealter01_gsMagyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a THEALTER július 19-étől várja a színházkedvelőket. Az összművészeti seregszemle idén a tekintetről szól, a daraboknak nincs tematikai megkötése.
Tovább »

THEALTER U21 plusz – fiatal tehetségek seregszemléje + FOTÓK

2012. október 11., csütörtök · Hozzászólok

A 22 éves, idén „kiváló művészeti fesztivál” minősítést elnyert THEALTER történetében második alkalommal jelentkezik a Fesztivál U21 plusz. A programsorozat középpontjában idén is az utánpótlás, a fiatalok, a művészeti gimnazisták és egyetemisták, valamint a pályájuk kezdetén álló elhivatott színházcsinálók állnak.
Tovább »

Urbán András: Pass-port Szabadka, Pass-port Szeged

2012. július 29., vasárnap · Hozzászólok

Kedden a Thealter színházi találkozó műsoraként a Pass-port Subotica/Szabadka – A démonok városa című darabot mutatták be, amely a MASZK Egyesület és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közös munkájának első állomásaként jött létre. Urbán András rendezőt, a szabadkai színház igazgatóját a szegedi bemutató előtt e két előadásról és a társulat brazíliai vendégszerepléséről kérdeztük.
Tovább »

Megkezdődött Szegeden a Thealter: egynek lenni gyávaság, sokfélének bátorság + FOTÓK, VIDEÓ

2012. július 24., kedd · Hozzászólok

Ez egy nemzeti fesztivál, azért mert nemzetközi, mert minden, ami rám vagy ránk hasonlít, és én vagyok, az elgyengít és sebezhetővé tesz. Minden, ami más, mint mi vagyunk, minden, ami más, mint, ami én vagyok, az megerősít, és jó akarattal tölti el a szívem, hangsúlyozta a 22. Thealter nemzetközi színházi találkozó megnyitóján Balog József, a fesztivál művészeti vezetője.
Tovább »

A MASZK Egyesület színdarabja Aradon

2012. június 1., péntek · Hozzászólok

2012-ben is sikerrel folytatódik a szegedi MASZK Egyesület és az Aradi Kamaraszínház együttműködése: közösen állították színpadra a Háljunk egymásba járni – Petri Györgyben a nők című előadást, amelynek nagy sikerű magyarországi bemutatóját most az aradi premier követi.
Tovább »

A legjobb alternatív színházi előadások a Thealteren

2012. május 23., szerda · Hozzászólok

Több különleges produkció mellett az elmúlt évad legjobb alternatív színházi előadásait is láthatja a közönség a július 23-án kezdődő szegedi Thealter Fesztiválon, amely Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi seregszemléje – közölte Balog József, a szervező MASZK Egyesület vezetője szerdán a Tisza-parti városban.
Tovább »

Pass-port háromszor

2012. február 27., hétfő · 2 hozzászólás

A MASZK Egyesület és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház együttműködése

Hogyan élnek az emberek a határ két oldalán, mit tud a Csongrád megyei polgár az Észak-Bácskában élőről, mennyire ismerik egymást, elégedettek-e az életükkel, sorsukkal? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a szegedi MASZK Egyesület együttműködése keretében EU-s támogatással létrejövő Pass-port című produkció alkotói.
Tovább »

Következő oldal »