Pesti Srácok: a kvótapárti ellenzék már rég behódolt volna Brüsszelnek

2017. szeptember 6., szerda · 6 hozzászólás

Elmeszelték Magyarországot, örömtáncot jár az ellenzék – írja a Pesti Srácok. Ez annak fényében nem meglepő, hogy minden ellenzéki párt a magyar és az európai parlamentben is a kvóta, a migránsok betelepítése mellett foglalt állást. Tovább »

Schulz támadta Merkelt a német kancellárjelöltek vitáján, de alulmaradt

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

Élesen bírálta egyebek mellett bevándorlási- és menekültpolitikája, továbbá a nyugdíjrendszer állapota miatt Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt Angela Merkel hivatalban lévő kormányfőt a kancellárjelöltek vasárnap esti televíziós vitájában, amelyen Magyarországról és Lengyelországról is szó esett. Tovább »

Martin Schulz: kancellár leszek!

2017. augusztus 13., vasárnap · 2 hozzászólás

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje szerint jó esélye van rá, hogy ő legyen a következő német kormányfő. Schulz a ZDF országos köztelevíziónak adott interjúban azt mondta, még semmi sem dőlt el, minden lehetséges, megéri kampányolni az utolsó pillanatig. Tovább »

Gazdag Ferenc: Macron és Schulz célja az európai integráció továbbfejlesztése

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

Az elakadt európai integráció lendületbe hozása a célja Emmanuel Macron francia államfő és Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt párizsi találkozójának – mondta Gazdag Ferenc Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Tovább »

Martin Schulz: meg kell teremteni az “európai egyesült demokráciák politikai unióját”

2017. július 16., vasárnap · 10 hozzászólás

Az EU továbbfejlesztésével meg kell teremteni az “európai egyesült demokráciák politikai unióját” – hangoztatta vasárnap Berlinben Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje. Tovább »

Szijjártó: a német szociáldemokraták vezetőjének saját pártjával kellene foglalkoznia

2017. június 25., vasárnap · Egy hozzászólás

Martin Schulznak, a német szociáldemokraták (SPD) vezetőjének mindig mindenről a magyar miniszterelnök jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, miután az SPD három tartományi választáson is vereséget szenvedett – reagált Szijjártó Péter külgazdasági es külügyminiszter vasárnap az MTI-nek Martin Schulz magyar vonatkozású megszólalására. Tovább »

Szijjártó Péter: Martin Schulznak mindig mindenről a magyar miniszterelnök jut eszébe

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Martin Schulznak, a német szociáldemokraták vezetőjének mindig mindenről a magyar miniszterelnök jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, miután az SPD három tartományi választáson is vereséget szenvedett. Tovább »

Történelmi vereséget szenvedtek a német szociáldemokraták Észak-Rajna-Vesztfáliában

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

Történelmi vereséget szenvedett a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a legnépesebb német tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában vasárnap rendezett helyi törvényhozási (Landtag-) választáson az urnazárás után közzétett első részeredmények szerint. Tovább »

A CDU kapta a legtöbb szavazatot a Schleswig-Holstein tartományi választáson

2017. május 7., vasárnap · Hozzászólok

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot a németországi Schleswig-Holstein tartományban vasárnap tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint. Tovább »

Kiss J. László: Angela Merkel már nem verhetetlen

2017. január 30., hétfő · Egy hozzászólás

Még nyíltabbá vált a szeptemberi német parlamenti választások kimenetele azáltal, hogy Martin Schulz a szociáldemokrata párt (SPD) kancellár- és elnökjelöltje – jelentette ki az MTI-nek adott interjújában Kiss J. László Németország- szakértő, aki szerint jó ideje világos, hogy a kereszténydemokrata Angela Merkel kancellár már nem verhetetlen. Tovább »

Pelczné Gáll Ildikó: A nemzetállamok nélkül nem lehet sikeres Európa

2017. január 29., vasárnap · 22 hozzászólás

pelczne_gall_ildiko02_gs

Továbbra is határozottan küzd Magyarország és a magyar polgárok érdekeiért – ezt tűzte ki céljául Pelczné Gáll Ildikó Fidesz-alelnök, akit nemrégiben újra az Európai Parlament alelnökévé választottak. Ő az első magyar politikus, aki egész ötéves cikluson keresztül tölti be ezt a tisztséget. A SZEGEDma.hu Budapesten beszélgetett vele az EP új elnökéről, migrációs politikáról, az unió jövőjéről. Tovább »

Martin Schulz kiszállt a német szociáldemokrata kancellárjelöltségért folytatott versenyből

2016. december 30., péntek · Hozzászólok

Nem küzd tovább Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) távozó elnöke azért, hogy őt indítsa kancellárjelöltként a német szociáldemokrata párt (SPD) a 2017-es németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson – írta a Der Spiegel című német hírmagazin a pénteken megjelent számában. Tovább »

Aggodalom: sikertelen népszavazás esetén Szeged lesz a migránsok lakhelye?

2016. szeptember 12., hétfő · 59 hozzászólás

migransok_dugonics_ter04kf

Orbán Viktor szerint, ha Brüsszel nem boldogul az országgal és Budapesttel, akkor a baloldali városokkal egyezik meg a migránsok betelepítéséről, s megpróbálja kicselezni a kormányt. Martin Schulz korábbi kijelentéseitől egyértelműen soha nem határolódott el Botka László, csupán politikai ellenfelei vádjait nevezte nevetségesnek, hazugnak. A Fidesz kétszer szerette volna, ha a szegedi közgyűlés elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, az ezzel kapcsolatos indítványt azonban a balliberális képviselők nem támogatták. Tovább »

EU-csúcs – Schulz: a Brexitből nincs kiút

2016. június 28., kedd · Hozzászólok

Ha a népet arra kérik, hogy mondjon véleményt, és a nép véleményt mond, akkor a döntést nem lehet semmibe venni, a Brexitből nincs kiút, “no exit from Brexit” – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke Brüsszelben, az unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója előtt.
Tovább »

Szijjártó: a magyarok kormányuktól várták a megoldást, és a magyar kormány meg is védte a határt

2016. április 22., péntek · Hozzászólok

Érthető, hogy a magyar emberek saját, nemzeti kormányuktól várták a megoldást a migrációs helyzetben, és a magyar kormány meg is védte, ma is megvédi a saját határát, amely a schengeni zóna külső határa is egyben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel, az Európai Parlament (EP) elnökének szavaira reagálva.
Tovább »

Fidelitas: Botka kétszínű játékot űz – az EU jövőjéről a lakosságot is meg kell kérdezni

2016. április 19., kedd · 18 hozzászólás

fidelitas_sajttaj004kf

Ne Brüsszel döntsön a magyarok jövőjéről! – mondta el szegedi sajtótájékoztatóján Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke. A Fidesz ifjúsági társszervezete válaszokat vár Botka Lászlótól Martin Schulz Szegeddel kapcsolatos nyilatkozatának ügyében. Tovább »

Nógrádi Tibor: Amíg képviselő vagyok, nem fognak migránsokat elhelyezni Szentmihályon!

2016. április 9., szombat · 48 hozzászólás

fidesz_sajttaj_migransok01_gs

“Megígérem, hogy amíg önkormányzati képviselő vagyok, nem fognak migránsokat elhelyezni Szentmihályon, sem Botka László, sem pedig más” – jelentette ki Nógrádi Tibor, a helyi Fidesz frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján. A politikus leszögezte, az ott élők azt szeretnék, hogy ismét általános iskola működjön a településrészen. Tovább »

Migránstábor a volt szentmihályi iskolaépületben? + SZAVAZÁS (FRISSÍTVE)

2016. április 8., péntek · 44 hozzászólás

gardonyi_u_iskola004

Botka László polgármesterhez fordultunk kérdéseinkkel, mert a szegedi lakosok között az az információ terjed, hogy ha Szegedre migránsokat telepítenek, akkor egyebek mellett az évek óta üresen álló Gárdonyi Géza utcai iskolaépületet alakíthatják át erre a célra. Válaszában a városházi sajtószóvivő cáfolta ezeket az értesüléseket. Tovább »

Haág Zalán: Rendkívüli közgyűlés helyett miért bujkál Botka László?

2016. április 8., péntek · 14 hozzászólás

kdnp_sajttaj02kf

“Mai napig nem tudjuk, mi hangzott el Martin Schulz és Botka László titkos szegedi tárgyalásain” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnöke annak okán, hogy a polgármester nem hívta össze a párt által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést az általuk tervezett időpontra. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Nógrádi Tibor: Addig kérdezzük Botkát, míg végre ki nem áll a szegediek elé!

2016. április 6., szerda · 49 hozzászólás

fidesz_sajttaj01_gs

Szegeden bizottsági ülések és közgyűlések maradnak el, így mára nem tudni, hogy milyen önkormányzati fórumon lehet a város fontos kérdéseit megvitatni – jelentette ki Nógrádi Tibor sajtótájékoztatóján. A fideszes frakcióvezető továbbra is várja Botka László álláspontját a Schulz-nyilatkozattal kapcsolatban, és Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselőtől is, aki korrupcióval vádolta meg a Cserepes sori piac volt igazgatóját. Tovább »

Rendkívüli közgyűlés jöhet – világos állásfoglalást vár a szegedi KDNP Botkától a Schulz-nyilatkozat ügyében

2016. április 5., kedd · 12 hozzászólás

haag_zalan_sajttaj002kfVilágos állásfoglalást vár a szegedi KDNP Botka László MSZP-s polgármestertől Martin Schulz márciusi nyilatkozatával kapcsolatban. Haág Zalán szegedi KDNP-elnök-frakcióvezető rendkívüli közgyűlést kezdeményezett április 8-ra, hogy a városvezető megadhassa a választ, amivel szerinte régóta adós.
Tovább »

Továbbra is választ vár a szegedi Fidesz Botkától, a Schulz-nyilatkozatról pedig aláírásgyűjtést indítottak (FRISSÍTVE)

2016. március 31., csütörtök · 43 hozzászólás

fidesz_sajttaj001kf

Választ kell kapnia arra a szegedieknek, hogy mi a véleménye Botka Lászlónak a kötelező betelepítési kvótáról, a polgármester a mai napig nem cáfolta azt a jövőbeni esetleges tervet, hogy Szegedre migránsokat telepítsenek – közölte Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakcióvezetője sajtótájékoztatóján. Szegeden aláírásgyűjtésbe is kezdenek, azok csatlakozását várják, akik nem értenek egyet a múlt heti Schulz-nyilatkozattal. A polgármesteri kabinet közleményben reagált, szerintük a helyi Fidesz lenézi a szegedieket. Tovább »

Németh Szilárd Budapesten: Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról?

2016. március 24., csütörtök · 10 hozzászólás

A Fidesz választ vár Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra a kérdésre, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és “miért titkolta el” ezt a találkozót – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Konkrét válaszokat vár a szegedi Fidesz Botkától a Schulz-nyilatkozat ügyében + SZAVAZÁS

2016. március 24., csütörtök · 58 hozzászólás

fidesz_sajttaj003kf

Nyílt levelet írtak a német politikusnak a Fidesz-L.É.T. frakció tagjai. Várják a lakosság véleményét és Botka László álláspontját is az ügyben. Lapunk is kíváncsi az Önök álláspontjára. Tovább »

B. Nagy László: Épeszű ember nem támogatja a migránsok Szegedre telepítését + SZAVAZÁS

2016. március 24., csütörtök · 34 hozzászólás

b_nagy_laszlo03_gs

Szeged nem valamiféle országon kívüli városállam – üzeni Botka László MSZP-s polgármesternek és Ujhelyi István EP-képviselőnek Szeged város fideszes parlamenti képviselője.
Tovább »

Szegedi Jobbik: A Jókai utcai lakók három hét után is az IKV válaszára várnak

2016. március 24., csütörtök · Egy hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf (2)Az IKV évek múlva küldött csak elszámoló számlákat a Jókai utca 7. szám lakóinak, akiknek így több százezres csekkeket kellene kifizetniük. A szegedi Jobbik elnöke, hasonlóan az újszegedi toronyház kálváriájához, egyéni képviselői indítványt nyújtott be az ügyben, és sajtótájékoztatón reagált Martin Schulz Stern magazinban megjelent interjújára is.
Tovább »

DK: Ki kell venni a részünket a menekültek szétosztásából, de nem lehet cél, hogy zömük Szegedre kerüljön

2016. március 23., szerda · 16 hozzászólás

dk_sajttaj02_gs

A felelős magatartás része az is, hogy a nehézségekből is kiveszi a részét egy uniós tagállam, és nemcsak a pozitívumokat fogadja el – reagált Martin Schulz szavaira Varju László, a DK alelnöke. A párt helyi elnöke, Binszki József pedig úgy látja, ha a kormány elfogadja az önkéntes betelepítést, akkor Szeged nem fog kihátrálni, de nem lehet cél, hogy ide telepítsék a menekültek zömét. Tovább »

Szegedi Jobbik: Botka László végleg leszerepelt a migrációs helyzet kezelésében

2016. március 23., szerda · 18 hozzászólás

SZSSzeged polgármestere végleg leszerepelt a migrációs helyzet kezelésébenmutato_sajtotajekoztato_002

“Botka Lászlónak ki kell állnia és tisztáznia kell, hogy mit ajánlott fel az Európai Parlament szocialista elnökének” – írja Tóth Péter, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője portálunkhoz eljuttatott közleményében Martin Schulz, az Európai Parlament elnökének Stern magazinban megjelent interjújára reagálva. A közlemény az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Szegedi Fidesz: Írásban kell kikérni a város lakóinak véleményét a migránsok esetleges betelepítéséről!

2016. március 23., szerda · 14 hozzászólás

migransok_0911_50_gs

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, szociáldemokrata politikus a német Stern magazinnak adott interjújában azt nyilatkozta, Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket, ilyen például Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Erre reagált Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. szegedi önkormányzati képviselője portálunkhoz eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül teszünk közzé. Tovább »

Martin Schulz: Magyarország nem vesz részt menekültkontingensek befogadásában

2016. február 21., vasárnap · Hozzászólok

Magyarország egész biztosan nem vesz részt menekültkontingensek befogadásában, de más közép- és kelet-európai államokban van hajlandóság az együttműködésre – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke vasárnap a ZDF német országos közszolgálati televíziónak. Tovább »

EP-elnök: Európa annyira erős, amennyire a tagállamok azzá teszik

2015. december 9., szerda · Hozzászólok

Európa annyira erős, amennyire az uniós tagállamok azzá teszik, és ha egyes országok nem járulnak hozzá a közös erőfeszítésekhez, azzal gyengítik az uniót – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke a migrációs és menekültügyi kérdéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatóján kedden Brüsszelben. Tovább »

Illegális bevándorlás – Schulz: kerítéssel nem lehet megoldani a problémát

2015. június 25., csütörtök · 5 hozzászólás

martin_schulz_szegeden06_gs

Rövidtávú megoldásokkal, kerítésépítéssel nem lehet megoldani a migráció problémáját – közölte csütörtökön Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnöke, miután eszmecserét tartott az Európai Unió tagországainak Brüsszelben ülésező állam-, illetve kormányfőivel.
Tovább »

Orbán elmondta Schulznak, nem tervezi a halálbüntetés bevezetését (FRISSÍTVE)

2015. április 30., csütörtök · 3 hozzászólás

SCHULZ, Martin; Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Halálbüntetés: Orbán Viktor áll Martin Schulz rendelkezésére

2015. április 29., szerda · 4 hozzászólás

telefon

“Orbán Viktor álláspontja szerint a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Természetesen a témában európai szinten is konzultációkat kell folytatni, így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére” – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.
Tovább »

Martin Schulz Szegeden: Közösen győzünk, vagy egyenként elbukunk + FOTÓK

2015. április 13., hétfő · 26 hozzászólás

martin_schulz_szegeden11_gs

A démonok, melyeket hetven éve legyőztünk, ismét éledeznek, közösen kell felvennünk a harcot a rasszizmus és a szélsőséges nézetek ellen – mondta Martin Schulz Szegeden. Az Európai Parlament elnöke szerint euroszkeptikus gondolkodással nem válhatunk egyenrangú partnerré a nagyhatalmakkal, együtt erősek, külön-külön azonban kiszolgáltatottak az EU tagországai. Botka László erősen kritizálta az ország kijelölt irányvonalát, Szegedet ugyanakkor a tolerancia földjének nevezte. Tovább »

Következő oldal »