A minőségi fesztiváloké a jövő – két szegedi is a legek között

2017. július 13., csütörtök · 5 hozzászólás

magyar_fesztival_szovetseg_elnokseg_sajttaj001kf

Szeged két fesztiválja, a szabadtéri és a THEALTER európai szakmai szervezetek elismerését is kivívta – hangzott el a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén. Márta István, az MFSZ elnöke arról is szólt, hogy a kormányzat idén már 750 milliós keretből támogatja a kiemelt vidéki rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a minőség növeléséhez. Tovább »

Mostohagyermekek lennének fesztiváljaink?

2011. május 8., vasárnap · Egy hozzászólás

A kulturális áfa Európában 10, nálunk 25 százalék

Meglehetősen ambivalens módon viszonyul az állam a fesztiválokhoz, fesztiválszervezőkhöz. Az egyik kezével pályázatok útján ad még ha jóval kevesebbet is, mint tavaly vagy tavalyelőtt –, a másikkal pedig elvesz tőlük, keresztbe tesz nekik ott, ahol tud, és bünteti őket.
Tovább »

Önálló kamara létrehozását tervezik a fesztivál- és rendezvényszervezők

2011. május 4., szerda · Hozzászólok

Önálló köztestület létrehozását tervezik a minőségi fesztiválokat és rendezvényeket szervező hazai cégek; a kamara az önigazgatási és érdekképviseleti feladatok ellátása mellett segítené az egyeztetést a kormányzattal a jogszabály-előkészítés és a támogatási rendszer átalakítása terén is – közölte Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) elnöke szerdán Szegeden.
Tovább »