Az 1848-as forradalomra emlékeztek a Csongor téren + FOTÓK

2017. március 14., kedd · Egy hozzászólás

csongor_ter_marcius15_053kf

Ma is érvényesek a Márciusi Ifjak legfőbb céljai, mint a szabadság, az egymásért való felelősségvállalás, a nemzetközösség kohéziójának megerősítése –mondta Kothencz János a L.É.T önkéntes mozgalom életre hívója. Az ünnepségen több korosztály fellépett a fiatal diákoktól a nyugdíjas táncosokig, versszavalókig. Tovább »

Az 1848-49-es relikviáink

2009. március 14., szombat · Egy hozzászólás

Kiállítás az újszegedi Rendezvényházban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára tartott megemlékezések közül az elsőre az újszegedi Rendezvényházban került sor. A Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében megnyílt a vásárhelyi Tornyai János, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház és magánszemélyek gyűjteményéből összeállított, Az 1848-49-es relikviáink című kiállítás, melyet a SZEGEDma.hu munkatársa, Miklós Péter történész-muzeológus és Kertész Péter kulturális tanácsos rendezett. Tovább »

Vasárnap: Ünnep az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jegyében

2009. március 14., szombat · Hozzászólok

A vasárnap egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk jegyében telik. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra és hősire emlékezünk városszerte. Délelőtt a Klauzál téren a Szegedi Nemzeti Színház ünnepi műsorát láthatjuk, délután a Móra Ferenc Múzeum előkertjében lesz megemlékező ünnepség. Évszázadok történelméről hallhatunk délután az Alabárdosban, és vasárnapig tart nyitva a Reökben ef Zámbó István kiállítása. „Komédia ez? Vagy tragédia?” címmel nemzetközi konferencia kezdődik a Grand Caféban Thomas Bernhard osztrák író halálának 20. évfordulója alkalmából, este pedig igazán érdemes moziba menni. Tovább »