Makovecz óvodát adott át Backnangban a MERKBAU Csoport

2014. október 21., kedd · Hozzászólok

backnang_waldorf_merkbau

Alig lehet szavakkal leírni annak az átadási ünnepségnek a megható hangulatát, amire október 11-én, szombaton délután került sor a Stuttgart melletti harminc ezres lakosú Backnangban, ahol a Merkbau Csoport épített meg egy Makovecz Imre tervei alapján készült Waldorf óvodát – adta hírül a bacsmegye.hu.
Tovább »

Átadták a FERROÉP Zrt. felújított székhelyét + FOTÓK

2012. október 12., péntek · 5 hozzászólás

Alkalmi ünnepség keretében átadták a FERROÉP Zrt. Kálvária sugárúti székhelyül szolgáló, felújított épületét. A 218 442 154 forint összköltségű építkezés, amelyből 98 834 567 forint az Új Széchenyi-terv keretében nyújtott támogatás, 2011. szeptember 14-én kezdődött és pontosan egy évre rá ért véget.
Tovább »

Orbán Viktor is búcsút vett Makovecz Imrétől

2011. október 8., szombat · Egy hozzászólás

A történelem nagy alkotásait örök béke lengi körül, ahogy Makovecz Imre műveiből is a kiengesztelődés árad – méltatta a Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett építészt Orbán Viktor miniszterelnök. Makovecz Imrét szombaton a budapesti Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra; a nemzetközi hírű alkotót életének 76. évében, szeptember 27-én érte a halál.
Tovább »

Szombaton búcsúztatják Makovecz Imrét + PANORÁMA

2011. október 3., hétfő · Egy hozzászólás

Makovecz Imre temetése október 8-án, szombaton lesz a Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas építész ravatalánál barátai, tisztelői 9 és 13 óra között róhatják le kegyeletüket az általa tervezett ravatalozóban, a gyászszertartás 14 órakor kezdődik – olvasható a Magyar Építész Kamara honlapján.
Tovább »

Vélemény: A hajlék öröme

2011. június 24., péntek · 45 hozzászólás

Meg azután azért sem a kolontári és a devecseri hajlékok ügye volt a téma, mert az egyik pártot veszélybe hozó pártszakadás foglalkoztatta a zsurnalisztákat, majd a hamburgeradó fölénk tornyosuló veszélye, a pesti villamosok lenni vagy nem lenni helyzete, meg sok – egyébként valóban fontos és lényeges – más kérdés is.

Tovább »

Szőregen kampányolt a Fidesz polgármesterjelöltje

2010. szeptember 25., szombat · 9 hozzászólás

szoreg03_gs A szőregi Mályva utcában szervezett szombati kampányrendezvényen a 14. választókörzetben (Szőreg, Marostő) a Fidesz-KDNP színeiben induló Rózsavölgyi József mutatkozott be, vendége (aki egyúttal szomszédja is) B. Nagy László, Szeged fideszes polgármesterjelöltje volt. A jelenlévők Makovecz Imre kápolnaterveit is megtekinthették.
Tovább »

Makovecz Imre az ünnepről és Szent István szellemiségéről

2010. augusztus 17., kedd · 6 hozzászólás

Szőregen járt hétfőn Makovecz Imre, aki Rózsavölgyi József Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelölt felkérésére kápolnát tervez a helyi közösségnek. A Kossuth-díjas építészt augusztus 20-ához közeledve Szent István ünnepéről kérdeztük. Olvasóinkhoz szóló ünnepi gondolatait, üzenetét az alábbiakban olvashatják el.
Tovább »

Makó és Hajdúböszörmény nyerte az idén a Hild János-díjat

2010. május 25., kedd · Egy hozzászólás

A Hild János díjat az idén Hajdúböszörmény kapta páratlan urbanisztikai értékei megőrzéséért, értékőrző fejlesztéséért, Makó pedig új városi értékek teremtéséért – tájékoztatta a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) kedden az MTI-t.
Tovább »

Nagy érdeklődés kísérte Makovecz Imre dél-bácskai útját

2010. május 9., vasárnap · Egy hozzászólás

makovecz_imre_it_02 “A délvidéki magyarságnak nincs mit várnia. 15 év után végre el kell érnie azt, hogy az 1944-es áldozatok emlékére tervezett emlékművet Újvidéken felállíthassuk. Szerbia az EU felé kacsintgató ország, ha így van, akkor a belgrádi hatalom nem ellenezheti azt, hogy az itt élők méltóképpen megemlékezhessenek hozzátartozóikról. Amint megszerzik a szükséges engedélyeket, kész vagyok azonnal Újvidékre utazni, hogy hozzáláthassunk a Csonka tornyú kápolnát ábrázoló emlékobjektum megépítéséhez. Türelmetlenül várom az értesítést, hogy jöhetek” – nyilatkozta Makovecz Imre, a tájba illő szerves építészet legnagyobb magyarországi mestere, aki 1995-ben ingyen és bérmentve készítette el az újvidéki emlékmű építési tervét – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.
Tovább »

Értelmiségiek az új választások mellett

2009. április 8., szerda · Hozzászólok

Mádl Ferenc volt államfő, Szabad György egykori házelnök, Bencsik János, Tatabánya polgármestere, Fábry Sándor humorista, Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke és Makovecz Imre építész is aláírta azt a nyilatkozatot, melynek egyik legfontosabb követelése az új választások kiírása – olvasható az mno.hu-n. Tovább »