Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

NGM: a magyar ipar továbbra is Európa élvonalában van

2015. július 14., kedd · Hozzászólok

A májusi adatok is azt bizonyítják, hogy a magyar ipar továbbra is a leggyorsabbak között van Európában. Az ipari termelés volumene – a munkanaphatással kiigazítva – 6,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel már sorozatban huszonegyedik hónapja erősödik az ágazat – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium azt követően, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden második olvasatban tette közzé jelentését az ipar májusi teljesítményéről.
Tovább »

Változatlanul az export húzza az ipari termelést

2011. április 14., csütörtök · Hozzászólok

Az ipari termelés motorja februárban változatlanul az exportorientált vállalatok teljesítménye volt, a belföldi eladások nem érték el az egy évvel korábbi szintet, de a csökkenés üteme mérséklődött. Az ipari termelés volumenének az előző év azonos időszakához viszonyított 14,3 százalékos, az előző havinál magasabb ütemű bővülésében az alacsony bázis is szerepet játszott – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön a részletes adatokat.
Tovább »