A minőségi fesztiváloké a jövő – két szegedi is a legek között

2017. július 13., csütörtök · 5 hozzászólás

magyar_fesztival_szovetseg_elnokseg_sajttaj001kf

Szeged két fesztiválja, a szabadtéri és a THEALTER európai szakmai szervezetek elismerését is kivívta – hangzott el a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének kihelyezett ülésén. Márta István, az MFSZ elnöke arról is szólt, hogy a kormányzat idén már 750 milliós keretből támogatja a kiemelt vidéki rendezvényeket, ezzel is hozzájárulva a minőség növeléséhez. Tovább »

A Magyar Fesztivál Szövetség megreformálná a támogatási rendszert

2014. május 26., hétfő · Hozzászólok

A fesztiváltámogatási rendszer megreformálását szorgalmazta kétnapos tavaszi konferenciáján a Magyar Fesztivál Szövetség, amely szerint a hazai fesztiválminősítési programot be kellene építeni az állami források minőség elvű felosztási rendszerébe.
Tovább »

Mostohagyermekek lennének fesztiváljaink?

2011. május 8., vasárnap · Egy hozzászólás

A kulturális áfa Európában 10, nálunk 25 százalék

Meglehetősen ambivalens módon viszonyul az állam a fesztiválokhoz, fesztiválszervezőkhöz. Az egyik kezével pályázatok útján ad még ha jóval kevesebbet is, mint tavaly vagy tavalyelőtt –, a másikkal pedig elvesz tőlük, keresztbe tesz nekik ott, ahol tud, és bünteti őket.
Tovább »

A Széchenyi Pihenő Kártyáról – fenntartásokkal

2011. május 6., péntek · Egy hozzászólás

A Magyar Fesztivál Szövetség szegedi közgyűlésének részvevői nincsenek elragadtatva a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetésétől. A Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei hiába ecsetelték a kártya előnyeit, érveléseik nem győzték meg a hallgatóságot.
Tovább »

A fesztiválszervezés Délvidéken identitás kérdése

2011. május 5., csütörtök · 2 hozzászólás

A Magyar Fesztivál Szövetség kétnapos évadnyitó közgyűlésén többek között szó volt a határon túli magyar fesztiválkínálatról is. A délvidékieket Hajnal Jenő, a Vajdasági Művelődési Intézet igazgatója, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke képviselte.
Tovább »