Fergeteges táncprodukció és Örkény-est Vásárhelyen

2012. október 24., szerda · Hozzászólok

A Magyar Állami Népi együttes különleges, misztikus látvány- és hangzásvilággal jeleníti meg a Napnak az ember életében betöltött szerepét október 26-án, pénteken este hét órától a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, Naplegenda című előadásában. Szombaton 19 órától pedig Mácsai Pál a 100 éve született Örkény István „bőrébe bújik”, az Azt meséld el Pista egyszemélyes darabban.
Tovább »

Tűzijáték a Tisza fölött – galéria!

2008. augusztus 21., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Tízezrek látogattak ki a Huszár Mátyás rakpartra augusztus 20-án este. Először a Magyar Állami Népi Együttes műsora, majd tűzijáték szórakoztatta őket. Tovább »

Szerda: Szent István-napi programok

2008. augusztus 19., kedd · Hozzászólok

A “hivatalos” ünnepségek alternatívájaként horgászverseny kezdődik szerda reggel hatkor a Sárgán (az egykori szabad strandon) a betonhajó szomszédságában, majd bográcsos halászléfőző verseny veszi kezdetét ugyanott délelőtt kilenc órától, mely rendezvény innentől családias jelleget ölt: homokvárépítés, kézműves foglalkozás, strandfoci és röplabda várja az érkezőket, és persze jó társaság. A III. Tisza-parti Szent István Népünnepély szervezőinek mottója: “Ahol a folyók összetartanak, mi is tartsunk össze!” Tovább »

Kedd: az ünnepre hangolódás jegyében

2008. augusztus 19., kedd · Hozzászólok

A mai programok egy része már az ünnepi rendezvényekre hangolódás jegyében telik. Ennek következtében ne feledjük, hogy a szegedi rakpart, ahol délután kezdődik a műsor, csütörtök délelőtt tíz óráig zárva lesz, a belvárosban ezért forgalmi dugók alakulhatnak ki. Holnap a “hivatalos” ünnepségek alternatívájaként Szent István-napi horgászverseny kezdődik reggel hatkor a Sárgán, majd bográcsos halászléfőző verseny veszi kezdetét ugyanott délelőtt kilenc órától, mely rendezvény innentől családias jelleget ölt: homokvárépítés, kézműves foglalkozás, strandfoci, röplabda és persze jó társaság várja az érkezőket. Tovább »