Kick-box: arattak a szegedi fiatalok Szkopjéban

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

A szegedi Combat “D” SC és Yoko Team versenyzői is képviseltették magukat a Szkopjéban megrendezett WAKO Kick-box Utánpótlás Európa-bajnokságon, ahol ismét szép eredményekkel öregbítették a város hírnevét. Tovább »

Szijjártó Péter: Magyarország támogatja Macedónia euroatlanti integrációját

2016. december 2., péntek · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Magyarország támogatja Macedónia európai uniós és NATO-csatlakozását, ugyanis Macedónia stabilitása nemcsak a Nyugat-Balkán, hanem egész Közép-Európa biztonsága szempontjából nagy jelentőséggel bír – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek pénteken szkopjei útjáról adott telefonos nyilatkozatában. Tovább »

Humanitárius segélyt kap Macedónia az Európai Uniótól

2016. augusztus 12., péntek · Hozzászólok

A technikai eszközök mellett 150 ezer eurós (mintegy 46,5 millió forint) humanitárius segélyt biztosít az Európai Unió az árhullámok és földcsuszamlások miatt bajba került macedón lakosság megsegítésére – jelentette be sajtótájékoztatóján Annika Breidthardt, az uniós bizottság egyik szóvivője pénteken. Tovább »

Technikai eszközöket és humanitárius segítséget kap Macedónia az Európai Uniótól

2016. augusztus 9., kedd · Hozzászólok

Technikai eszközök mellett szakértő csapat és humanitárius segítők utaznak Macedóniába az unió polgári védelmi mechanizmus (EUCPM) elnevezésű gyorssegélye keretében – jelentette be Mina Andeeva, az uniós bizottság egyik szóvivője keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján. Tovább »

Harmadszor indult magyar rendőri egység a macedón-görög határra

2016. május 23., hétfő · Egy hozzászólás

Harmadik alkalommal mennek magyar rendőrök a macedón-görög határra, a huszonöt résztvevőből álló különítményt Papp Károly országos rendőrfőkapitány indította útnak Budapesten hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon. Tovább »

A macedón miniszterelnök pártja lesz az egyetlen induló az előre hozott választásokon

2016. május 15., vasárnap · Hozzászólok

A kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE), Nikola Gruevszki macedón elnök pártja lesz az egyetlen induló a június 5-i előre hozott parlamenti választáson a balkáni ország választási bizottságának közlése szerint.

Tovább »

Illegális bevándorlás – Tusk: az EU nem hagyja magára Macedóniát

2016. március 2., szerda · Egy hozzászólás

Az Európai Unió célja, hogy segítse a migránsválsággal küzdő Macedóniát, ehhez pedig összehangolt és egységes migránspolitikára van szükség – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán a macedón fővárosban, miután találkozott Gjorge Ivanov macedón elnökkel.
Tovább »

Több száz rendőrt és katonát telepítettek a macedón-görög határra

2016. március 1., kedd · Hozzászólok

Mintegy 700 macedón rendőrt és katonát telepítettek a Görögországgal közös határra kedden – számolt be róla honlapján a szkopjei Telma Televízió, a magyar közmédia helyszíni tudósítója szerint azonban ennél valamivel kevesebbre, legfeljebb hatszázra tehető a macedón biztonsági erők létszáma Idomeninél, ugyanakkor a görög fél is kirendelte egy különleges egység 15-20 tagját. Tovább »

Kidöntötték a kerítést migránsok a macedón-görög határon

2016. február 29., hétfő · Hozzászólok

Illegális bevándorlás - Migránsok Macedóniában

Kidöntötték a kerítés egy részét a migránsok a görög-macedón határon hétfő délelőtt, macedón rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket, de sokan átnyomultak macedón területre – jelentette a helyszínről az M1 tudósítója Idomeniből. Tovább »

Szijjártó: a V4 szorosabb együttműködést javasol az EU és Macedónia között

2016. február 25., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A visegrádi országok (V4) azt javasolják, hogy az EU vonja szorosabbra együttműködését Macedóniával – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, miután macedón kollégájával egyeztetett.
Tovább »

Tovább szigorítanak a migránsok ellenőrzésén a balkáni útvonalon

2016. február 3., szerda · Hozzászólok

Macedónia, valamint a nyugat-balkáni útvonalon fekvő többi ország ezentúl nem engedi be azokat a migránsokat, akiknek nincsenek személyi okmányaik, illetve hamis dokumentumokkal utaznak, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak – ebben állapodtak meg Macedónia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői szerdán Szkopjéban a macedón Telma Televízió honlapjának beszámolója szerint. Tovább »

Orbán: a migráció közvetlenül veszélyezteti az európaiak életét

2015. november 20., péntek · 2 hozzászólás

Orbán Viktor; GRUEVSZKI, Nikola

Magyarország a leghatározottabban fellép a mostani európai bevándorláspolitika megváltoztatása érdekében, mert a migráció ellenőrizetlen és szabályozatlan formája emberéleteket követel a kontinensen, és közvetlen veszélynek teszi ki az Európai Unió polgárait – mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken Budapesten, miután megbeszélést folytatott Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökkel.
Tovább »

Illegális bevándorlás: Macedónia kerítést emelhet Görögországgal közös határán

2015. november 15., vasárnap · Egy hozzászólás

A végső esetben Macedónia kerítést emelhet Görögországgal közös határszakaszán, de nem azért, hogy megállítsa, hanem hogy korlátozza és irányítani tudja a migránsáradatot – döntött szombat éjszakai ülésén a macedón biztonsági tanács.
Tovább »

Illegális bevándorlás: Macedónia a hadsereget is beveti határain

2015. augusztus 21., péntek · Egy hozzászólás

A macedón köztársasági elnök elrendelte a hadsereg bevetését országa illegális bevándorlók által használt két határőrizeti zónájában, valamint az ezek közötti közlekedési folyosón – közölte Somogyi Gyula, a szkopjei magyar nagykövetség első beosztott diplomatája pénteken az M1 aktuális csatornának telefonon nyilatkozva.
Tovább »

Kövér: Európa jövőjének kulcsa a nemzeti kérdések megoldása

2012. október 17., szerda · 3 hozzászólás

Európa jövőjének kulcsa a nemzeti kérdések megoldása, emiatt is fontos, hogy Macedónia példamutató a kisebbségi problémák megoldásában – jelentette ki Kövér László parlamenti elnök szerdán Szkopjéban, háromnapos hivatalos macedóniai látogatásának első napján.
Tovább »

Ohridban is bemutatják Nagy József legújabb darabját, a Megnevezhetetlent

2011. augusztus 2., kedd · Hozzászólok

Augusztus 9-én és 10-én a macedóniai Ohridban, az Ohridi Nyári Fesztivál programjában láthatja majd a közönség a magyarkanizsai Nagy József Megnevezhetetlen című előadását, amelynek ünnepélyes világbemutatóját júniusban tartották meg Prágában, a Nemzeti Színház előtti Piazzetta téren, ahol a darab a fesztivál Intersection részének legnagyobb közönségsikere volt.
Tovább »

Kézilabda: szegedi gólok, Tatai-bravúrok, irány az Eb!

2011. március 13., vasárnap · Hozzászólok

Többek között az elképesztő formában védő Tatai Péter bravúrjainak köszönhetően a magyar férfi kézilabda-válogatott szerdai idegenbeli diadala után Veszprémben is legyőzte a Macedón válogatottat és e győzelmével kivívta a 2012 januári szerbiai Európa-bajnokságon való részvételt a csoport további eredményeitől függetlenül.
Tovább »

Kézilabda: megerőltetés nélkül verte Macedóniát a válogatott

2011. március 9., szerda · Hozzászólok

Könnyed győzelmet aratott idegenben a magyar férfi kézilabda-válogatott Macedónia ellen az Európa-bajnoki 1. selejtezőcsoport 3. fordulójában. A mieink már a félidőben 10 góllal vezettek, az ötfős szegedi különítmény is kivette részét a sikerből, elsősorban kapusposzton.
Tovább »

Kilenc szegedi Mocsai bő keretében a macedónok ellen

2011. március 1., kedd · 3 hozzászólás

A macedónok elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatottban először szerepelhet a Pick Szeged átlövője, Bajorhegyi Ádám – értesült a sport24. Mocsai Lajos bő keretében rajta kívül még nyolc Pick Szeged-játékos kapott helyet.
Tovább »

Vélemény: Délszláv nyomulás az Európai Unióba…

2010. november 17., szerda · 4 hozzászólás

Horvátország mindeközben tudatosan készült az uniós csatlakozásra. Hihetetlen összegeket fordított a nemzeti infrastruktúra fejlesztésre. Autópályák épültek, elsősorban az adriai partok könnyebb elérése céljából, felújították a jugoszláv időkből örökölt turisztikai centrumokat, szállodákat építettek, lendületbe hozták a gazdaságot, ezen belül is a nehézipart és a mezőgazdaságot, a hozzá tartozó élelmiszeriparával együtt.

Tovább »

December 19-étől vízummentesen

2009. november 18., szerda · Hozzászólok

A Szerbiával, Macedóniával és Montenegróval szembeni vízumkényszer feloldására vonatkozó határozat életbe léptetésének dátumaként december 19-et tüntették fel az EU belügy- és igazságügyi minisztereinek ülésére előkészített határozattervezetében, tudta meg az újvidéki Dnevnikre hivatkozva a Vajdaság Ma hírportál.
Tovább »

Hírek és érdekességek az utazás világából

2008. szeptember 16., kedd · Hozzászólok

Utazás rovatunkban folyamatosan a legfrissebb információkat kapják meg a SZEGEDma.hu olvasói utazásról, üdülési lehetőségekről, kedvezményekről, akciókról együttműködő partnerünk, a C&T Hungary jóvoltából. Tovább »