Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

Folytatódik a zsinagóga felújítása – helyreállítják a bibliai kertet

2016. június 18., szombat · 22 hozzászólás

zsinagoga_fak011kf

Löw Immánuel kertje jelképezi a vallás szülőhazáját, a Szentföldet, s az alkotó szülőföldjét, Magyarországot. 76 egykori növényből 35 lesz megtekinthető az új zsinagóga parkjában. Tovább »

Akadályok a Szegedre tervezett Löw Immánuel-szobor előtt

2014. március 13., csütörtök · 24 hozzászólás

low_imanuel_szobor07_gsA zsinagóga kertjébe vallási okokból nem kerülhet az alkotás, közterületen való felállítását támogatná a szegedi hitközség, de Botka László polgármester nem – a pályázat beadási határideje március 17-e. Tovább »

A miniszterségtől a fővezérségig I.

2008. június 26., csütörtök · Hozzászólok

Horthy és Szeged (I.)

Fotók: Gémes Sándor

Horthy Miklósról és a nevével fémjelzett korszakról rendeznek konferenciát a hétvégén az újszegedi Rendezvényházban. Az esemény kapcsán röviden bemutatjuk a kormányzó és Szeged kapcsolatát. Városunk ugyanis fontos pontja Horthy politikai pályának, hiszen itt lett hadügyminiszter, és itt kezdte meg (az őt később a hatalomba segítő) Nemzeti Hadsereg megszervezését is. Tovább »