Őrizetbe vettek egy újabb embert a múlt heti londoni metrómerénylettel összefüggésben

2017. szeptember 20., szerda · Hozzászólok

Őrizetbe vettek kedd este egy fiatal férfit a londoni metróban múlt pénteken elkövetett pokolgépes merénylettel összefüggésben – közölte a brit rendőrség. Ő a harmadik, akit a terrorcselekmény után indult országos nyomozás kezdete óta elfogtak. Tovább »

Atlétika: „London kiváló világbajnokságot rendezett”

2017. augusztus 17., csütörtök · Egy hozzászólás

20170809_211405

Testközelből láthatta Londonban Márton Anita ezüstérmes lökését Menyhárt Zoltán, a szegedi Titán TC atlétika edzője. A mester szerint több sportolóban is benne maradt egyéni legjobb teljesítménye a világbajnokságon a tipikus brit időjárásnak köszönhetően. Tovább »

Mecsetből távozó muszlimok közé hajtott egy furgon Londonban (FRISSÍTVE)

2017. június 19., hétfő · 13 hozzászólás

london_terror

Gyalogosok közé hajtott egy furgon hétfő hajnalban London északi részén, egy mecset közelében. A Scotland Yard kora reggel ismertetett végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolcan megsérültek. Theresa May brit miniszterelnök potenciális terrortámadásnak nevezte az incidenst. Tovább »

Megünnepelték a brit uralkodó “hivatalos” születésnapját

2017. június 17., szombat · Hozzászólok

Hagyományos katonai pompával ünnepelték meg szombaton Londonban a 91 esztendős II. Erzsébet királynő “hivatalos” születésnapját. Az uralkodó a ceremónia előtt megemlékezett a szerdai londoni tűzvész és az elmúlt hónapokban elkövetett három terrortámadás áldozatairól. Tovább »

May: nem emelkedik a terrorfenyegetettség szintje, Corbyn lemondásra szólította fel a kormányfőt

2017. június 5., hétfő · Hozzászólok

theresa_may

Nem emelkedik a terrorfenyegetettség hivatalosan megállapított szintje Nagy-Britanniában, továbbra is a második legmagasabb, “súlyos” szinten marad – mondta a BBC brit közszolgálati televíziónak hétfőn Theresa May brit kormányfő. Tovább »

Londoni merénylet – Theresa May: brit volt a merénylő, és az elhárítás ismerte

2017. március 23., csütörtök · Egy hozzászólás

westminster-shooting-16

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott “a szélsőséges nézeteivel kapcsolatban felmerült aggályok” miatt – mondta csütörtökön a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva Theresa May brit miniszterelnök. Tovább »

Societas Szeged: Magyar-angol kéttannyelvű iskolát Londonba!

2016. november 25., péntek · Hozzászólok

societas_sajttaj01_gs

A Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom Szegedi Szervezete csatlakozik az országos kezdeményezéshez, melynek célja, hogy létesüljön Londonban a magyar állam fenntartásában magyar-angol kéttannyelvű, nappali tagozatos általános és középiskola. Tovább »

Potápi: addig legyőzhetetlennek hitt hatalommal szálltak szembe a barikádokon harcolók

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

A barikádokon harcolók 1956-ban az összetartozás erőt adó érzésével szálltak szembe egy olyan hatalommal, amelyet addig mindenki legyőzhetetlennek tartott – mondta szombat este Londonban Potápi Árpád János. Tovább »

Varázsfuvola London előtt ma utoljára Szegeden

2016. október 13., csütörtök · Hozzászólok

varazsfufola_plakat_B1_OK

A londoni metrót elárasztják egy operaprodukció plakátjai, mely a jövő hét végén látható az angol fővárosban: ez a Szegedi Nemzeti Színház előadása, a 2015-ös Armel Operafesztivál díjnyertese, A varázsfuvola. Tovább »

Úszás: Magyar éremeső a londoni EB zárónapján

2016. május 22., vasárnap · Egy hozzászólás

Kapás Boglárka

Szilágyi Liliána ezüstérmet 200 méter pillangón, Verrasztó Dávid aranyérmet 400 méter vegyesen, Kapás Boglárka aranyérmet 400 méter gyorson, a Balog Gábor, Financsek Gábor, Cseh László, Bohus Richárd összealítású 4×100 méteres férfi vegyvesváltó pedig bronzérmet szerzett a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján. Tovább »

Balog Zoltán Londonban: fordulat történt a társadalmi-gazdasági folyamatokban, új típusú párbeszédre van szükség

2015. június 10., szerda · Hozzászólok

Az elmúlt öt évben sikerült fordulatot elérni a rendszerváltás utáni első két évtized társadalmi-gazdasági folyamataiban, és Magyarország minden lényeges mutatószámban javítani tudott korábbi teljesítményéhez képest – mondta kedd esti londoni előadásában Balog Zoltán. Hangsúlyozta azt is, hogy a társadalmi problémák érdemi feltárásához új típusú kommunikációra van szükség. Tovább »

Utazás: húsvét Londonban

2013. február 22., péntek · Hozzászólok

Új világrekordot állítottak fel a legnagyobb panorámafotó kategóriájában egy Londont ábrázoló csodálatos fotóval, amelyet a BT Torony tetejéről készítettek. A kép hihetetlen részletességgel mutatja be Londont 360 fokos, teljes szögben. PArtnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.
Tovább »

Következő oldal »