Lippai nem mondta, hogy viszontlátásra – 24 éve vonultak ki a szovjet csapatok

2015. június 14., vasárnap · 4 hozzászólás

kozeleti_kavehaz01kf

Csütörtök este mutatták be a Közéleti Kávéház rendezvényeként Szabó István Kivonulás az öthalmi laktanyából című munkájának második részét. A SZEGEDma is ott volt a vetítésen. Tovább »

Jégkorong: mi lesz veled, Tisza Volán?

2014. augusztus 19., kedd · 3 hozzászólás

tiszavolan_szercu20_mj09

Adott egy kiváló szegedi jégkorongcsapat, egy városi viszonylatban is kiemelkedő nézőtábor, az ingyenes belépőhöz pedig eddig is kiválóan passzolt a jégcsarnokban uralkodó hideg ellen felszolgált forralt bor. Jogosan merülhet fel tehát a kérdés, mi gond adódhat egyáltalán a Tisza Volán SC háza táján? Nos, a képletből jelenleg csak a jövő szezonbeli ellenfelek kiléte problémás, de az rendkívül.
Tovább »

Ultramaratontól a mezzoszopránig – BOR-line összefoglalónk + VIDEÓK

2013. május 28., kedd · 4 hozzászólás

borfesztival_mozes_ervin04_gsA borfesztiválra kitelepülve nap mint nap közvetlen hangnemben beszélgethettünk Szeged közéleti személyiségeivel: az egyhetes BOR-line interjúsorozatunk alatt a város főjegyzője az ultramaratoni futásról, a Rock Klub atyja a SZIN-ről, a rendszerváltás utáni első polgármesterünk pedig a jégkorongról is beszélt nekünk.
Tovább »

Húsz éve alakult az első szegedi közgyűlés + FOTÓK

2010. október 23., szombat · 5 hozzászólás

Kompromisszumokkal a városért

20_gs „A Himnusz közös eléneklésével kezdődött Szeged önkormányzati testületének alakuló ülése, melyet a legidősebb képviselő, Galiba Ferenc nyitott meg” – kezdte pontosan két évtizeddel ezelőtti tudósítását Sandi István, a Délmagyarország akkori újságírója, portálunk munkatársa. A rendszerváltás után választott első közgyűlés megalakulásának 20. évfordulója alkalmából emlékülést tartottak a városházán Lippai Pál, akkori polgármester vezetésével.
Tovább »

Jégkorong: Egyelőre álom a magasabb osztály

2009. november 26., csütörtök · Hozzászólok

350 millió kellene, hogy legyen egész évben jég Szegeden

tiszacolanscdabdocler25 Saját nevelésű játékosokkal kezdte az idényt a Tisza Volán SC a magyar jégkorong-bajnokságban. Az OB I/B-ben szereplő együttesben olyan játékosok ütik a pakkot, akik 10-12 éve Szegeden ismerték meg a jégkorong alapjait.
Tovább »

Ősztől ismét jégre lép a szegedi felnőtt hokicsapat

2008. június 13., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A 2007/2008-as szezonban csupán az utánpótlásbajnokságokban karcolták a jeget a szegedi korcsolyák, ősztől azonban a felnőttbajnokságban is szurkolhatnak majd kedvenceikért a Tisza-parti hokibarátok. Azt viszont még nem tudni, ki lesz a gárda szakvezetője.
Tovább »