Az Aquapolis és a Csiga Duó miatt kell változtatni a szegedi költségvetést

2016. június 22., szerda · 4 hozzászólás

penzugyi_bizottsag003kf

A Napfényfürdő Kft. teljes mértékben a magánbefektetőkhöz került, 100 millió forint jut a múzeumnak, 7 millió a kvótanépszavazásra. Először módosítják idén a szegedi költségvetést. Tovább »

Semmi meglepetés: nem pályázott senki az Aquapolisra

2015. december 3., csütörtök · 29 hozzászólás

napfenyfurdo_aquapolis02_gs

Nem kell senkinek a minimumvételárral, tagi és banki kölcsönnel közel 8 milliárd forintért kínált Ligetfürdő Kft., így 1,4 milliárdért a Hunguesthez kerül. Szentgyörgyi Pál szerint nincs szó összeesküvésről, Bartha László szerint viszont bele sem szabadott volna vágni a projektbe, mert a végeredmény egyértelmű volt. Tovább »

Pótbefizetéssel kompenzálja a HUNGUEST a Napfényfürdő veszteségeit

2015. május 29., péntek · 11 hozzászólás

napfenyfurdo_aquapolis02_gs

Veszteséges a Napfényfürdő, így hetvenmillió forintot kell a HUNGUEST Hotels Zrt.-nek befizetnie az üzemeltetésre létrehozott Ligetfürdő Kft.-be. A döntést egy tartózkodás mellett pénteken jóváhagyta a pénzügyi bizottság. Tovább »

Olcsóbb fürdési lehetőséget biztosítana a Jobbik a szegedieknek

2014. június 24., kedd · 21 hozzászólás

ligetfurdo_belacikk

Tizedére csökkentené a szegediek számára a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásainak árát a Jobbik helyi szervezete. Rácz Tibor képviselő szerint a helyiek nem tudják megfizetni a több száz milliós veszteséggel üzemelő fürdő belépőjét, javaslatával a nyárra ismét “visszakaphatnák fürdőjüket” a helyiek. Tovább »

Határon átnyúló fogyasztóvédelem – szerb-magyar megállapodás + FOTÓK

2013. június 6., csütörtök · Hozzászólok

nfu_gory_001_gsEgyüttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége és a Zentai Fogyasztói Központ. A rendezvényen átadták a “Consumer Friendly Trader” elismerést is, mellyel elsőként hazánkban a Ligetfürdő-t díjazták.
Tovább »

Géza fejedelem mellett már Szent Erzsébet is oltja a szomjat + FOTÓK

2012. július 20., péntek · Egy hozzászólás

Ismét két kútnál olthatják szomjukat a SZUE strandfürdőre kilátogató nyaralók: Géza fejedelem kútja után már a Szent Erzsébet kutat is üzembe helyezték, melyet a Ligetfürdő Kft. saját erőből állított helyre.
Tovább »

Mikor állítják helyre a Ligetfürdő körül az utakat?

2010. június 29., kedd · 8 hozzászólás

boka_zoltan_gs A Ligetfürdő Civil Munkacsoport ismét a nyilvánosság erejével próbálja kicsikarni az információkat a városvezetéstől és a Hunguest Zrt. vezérigazgatójától. Közérdekű kérdéseikre várják a válaszokat.
Tovább »

A Hunguest is reagál a Ligetfürdő-ügyben

2010. június 24., csütörtök · 6 hozzászólás

Hüvös László, a szegedi Fidesz frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: az önkormányzat teljesen ki akar vonulni a Napfényfürdő felépítésére és működtetésére létrehozott projektcég vezetéséből, vagy az a céljuk, hogy a jövőbeni a városvezetésnek ne legyen beleszólása a döntésekbe. A párt helyi szervezetének állítása szerint a Ligetfürdő Kft. mintegy 8 milliárdos vagyonának döntő többsége az önkormányzattól és uniós forrásokból származik, ezzel szemben a kisebbségi tulajdonos Hunguest Zrt. 300 millió forintos befizetése áll. Az alábbiakban szó szerint közöljük a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatójának levelét és a Fidesz erre adott reakcióját.
Tovább »

Hüvös: „El a kezekkel a Ligetfürdőtől!” + HANG

2010. június 23., szerda · 13 hozzászólás

fidesz_sajto_it-2 Az önkormányzat teljesen ki akar vonulni a Napfényfürdő felépítésére és működtetésére létrehozott projektcég vezetéséből, vagy az a céljuk, hogy a jövőbeni a városvezetésnek ne legyen beleszólása a döntésekbe – jelentette ki Hüvös László. A szegedi Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, olyan határozatot akarnak elfogadtatni a képviselőkkel a pénteki közgyűlésen, hogy a jövőben a kisebbségi tulajdonos Hunguest Zrt. egyetértésével lehessen kijelölni a cég ügyvezetőjét. A városvezetés cáfol, szerintük immár egy vezető elég a cég élére.
Tovább »

Pénzük után futnak a Ligetfürdő-beruházás alvállalkozói

2009. november 7., szombat · 20 hozzászólás

sajttaj1 Sok bába közt elvész a gyerek – tartja a mondás. Erre jó, bár szomorú példa a Ligetfürdő-beruházáshoz kapcsolódó plébánia építésének ügye. Az épület hat hónap alatt elkészült, ám a munkát végző 4 alvállalkozónak 33,8 millió forinttal – vagyis a teljes beruházás költségének egyharmadával – tartoznak. Erről tartott sajtótájékoztatót az egyik károsult szegedi vállalkozó Kalmár Ferenc és Szabó László képviselőkkel közösen, rávilágítva arra a hazánkban bevett gyakorlatra is, hogy a sokrétegű alvállalkozói-rendszeren keresztül eltűnik a pénz.
Tovább »

Fél év alatt épült fel az újszegedi plébánia – Panoráma

2009. szeptember 27., vasárnap · 14 hozzászólás

plebania_02 Hat hónap alatt készült el az új plébánia és közösségi ház az újszegedi ligetben a Szent Erzsébet-templom mellett. Kiss Imre plébános pénteken az első éjszakát töltötte az új lelkészlakásban. A plébánia 100 millió forintból épült fel, amelyet a beruházó Ligetfürdő Kft. finanszírozott.
Tovább »