Mikor állítják helyre a Ligetfürdő körül az utakat?

2010. június 29., kedd · 8 hozzászólás

boka_zoltan_gs A Ligetfürdő Civil Munkacsoport ismét a nyilvánosság erejével próbálja kicsikarni az információkat a városvezetéstől és a Hunguest Zrt. vezérigazgatójától. Közérdekű kérdéseikre várják a válaszokat.
Tovább »

Ligetfürdő-munkacsoport: Botka László mondjon le!

2010. április 8., csütörtök · 4 hozzászólás

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport ismét a nyilvánosság színe elé állt, hogy felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy szerintük Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere több ízben is hazudott fürdőügyben, ezért a munkacsoport nevében Bóka Zoltán szóvivő lemondásra szólította föl a városvezetőt!
Tovább »

Újabb feljelentést tesz a Ligetfürdő Munkacsoport

2010. március 3., szerda · 46 hozzászólás

ligetfurdo_it Hatóság félrevezetéséért tesznek feljelentést a civilek az újszegedi önkormányzati vendégház értékbecslésének ügyében.
Tovább »

A Ligetfürdő Munkacsoport szerint Szentgyörgyi hazudik

2010. február 15., hétfő · 41 hozzászólás

Sajtónyilatkozatban fejtette ki múlt héten a Ligetfürdő Civil Munkacsoport, hogy úgy vélik: a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester közleményben cáfolta a vádakat, mondván: a munkacsoport politikai okokból támadja a várost. A civilek újabb közleményt juttattak el hozzánk, melyben azt állítják: Szentgyörgyi tudatosan félrevezeti a közvéleményt. Szerintük 80-95 milliót ért a nem egész 48 millióért apportált ház és telek. Álláspontjuk alább olvasható.
Tovább »

Szentgyörgyi Pál válasza a Ligetfürdő Munkacsoportnak

2010. február 10., szerda · 15 hozzászólás

A SZEGEDma.hu hétfőn közölte a Ligetfürdő Civil Munkacsoport sajtónyilatkozatát, melyben a civil szervezet azt kifogásolta, hogy a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Szerdán közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester, melyben reagál a civilek vádjaira. Tovább »

Ligetfürdő Civil Munkacsoport: eltüntették a közvagyont

2010. február 8., hétfő · 27 hozzászólás

vendeghaz1_gs Sajtónyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkhöz a Ligetfürdő Civil Munkacsoport, melyben azt kifogásolják, hogy a rendőrség és az ügyészség nem vizsgálta kellő alapossággal a Ligetfürdő-ügyben beapportált önkormányzati vagyon esetét. Közleményüket alább olvashatják el.
Tovább »

Civil szakvélemény: alábecsülték a Ligetfürdő értékét?

2009. szeptember 29., kedd · 15 hozzászólás

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport először márciusban lépett színre. A civilek az újszegedi fürdőberuházás vélt vagy valós visszásságait vizsgálták. Véleményük szerint alulbecsülték a Ligetfürdő területének önkormányzati apportértékét. Most elkészült a munkacsoport szakértőjének véleménye is. Az ügyben rendőrségi feljelentés is született, a nyomozati időszakot még 30 nappal meghosszabbították, az új szakvéleményt a civilek eljuttatták az eljáró hatósághoz.
Tovább »

Fürdőügy: a civilek szerint 200 millióval alábecsülték a kutakat

2009. szeptember 4., péntek · 15 hozzászólás

Hülvely István állítja, tévedésben van a Ligetfürdő-munkacsoport

sajttaj Független szakértők szerint az önkormányzat által beapportált hét kút értékéhez képest több mint 200 millió forinttal olcsóbban vált a Ligetfürdő Kft. részévé és került magánbefektető irányítása alá – hangzott el a Ligetfürdő Civil Munkacsoport pénteki sajtótájékoztatóján. A civilek az erre vonatkozó véleményt becsatolják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon folyó nyomozás anyagához. Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója viszont úgy véli: valótlanok a munkacsoport állításai. Tovább »

Fürdőügy: Elcsákányozott fejlesztéseket vizsgáltatnának

2009. május 8., péntek · Egy hozzászólás

Az Állami Számvevőszék vizsgálatát kéri a Ligetfürdő Civil Munkacsoport a 2004/2005-ben lebonyolított, 300 millió forintos szegedi élményfürdő-beruházás kapcsán. A civil munkacsoport pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott: az akkori fejlesztések egy részét már elcsákányozták a Napfényfürdő kialakításakor, így pedig fönnáll a közpénz és közvagyon elherdálásának gyanúja. Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója viszont azt mondja: a 300 milliós beruházásból semmit sem bontottak vagy bontanak el. Tovább »

Feljelentés fürdőügyben háromszor

2009. március 27., péntek · Hozzászólok

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport március 20-i sajtótájékoztatója után – ahol a szervezet szóvivője, Bóka Zoltán arról beszélt, hogy a Napfényfürdő építéséhez köthető értékbecslések komoly aránytalanságokat találtak, s ezért a munkacsoport egy tagja feljelentést tett -, az önkormányzat kiadott egy sajtónyilatkozatot, melyben kilátásba helyezi, hogy hamis vád bűncselekménye és jó hírnév csorbítása miatt ő is feljelentést tesz. Ezért most a munkacsoport tett ismét feljelentést rágalmazás és becsületsértés okán. Tovább »