Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit

2017. június 21., szerda · 7 hozzászólás

kulturalis_bizottsag_ulese01_gs

A festőházaspár emlékét őrző tábla elhelyezését és az elkészítését is támogatja az önkormányzat. A legnagyobb vitát a menzadíj emelése okozta, a városvezetés szerint az öt százalékos növelés nem magas összeget jelent, s a minőség biztosításához szükséges, a jobboldal viszont úgy látja, az önkormányzat nem a családok oldalára állt. Tovább »

Kóbor Balázst javasolja a SZETÁV élére a pénzügyi bizottság

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

penzugyi_bizottsag05_gs

A jelenlegi ügyvezető mellett ketten pályáztak a SZETÁV élére, a pénzügyi bizottság ülésén már a szavazás előtt egyértelműen látszott, hogy a mostani igazgatót, Kóbor Balázst fogják támogatni. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Letették az új dorozsmai rendelő alapkövét + FOTÓK

2017. március 27., hétfő · 18 hozzászólás

alapkoletetel_kiskundorozsma07_gs

Egészségház épül Kiskundorozsmán, amely kiváltja a most használt, 1908-ban felépített rendelőt. A polgármesterrel együtt helyezte el a két dorozsmai önkormányzati képviselő az épület alapkövét. Ezen felül kormányzati támogatással szabadtéri kondipark épül és hamarosan megoldódhat a csapadékvíz-elvezetés problémája is. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Elektromos luxus BMW-vel járó, kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, reszkessetek!

2016. december 15., csütörtök · 7 hozzászólás

demasz_sajttaj009kf

A városüzemeltetési bizottságon a legnagyobb vitát Tóth Péter két képviselői kezdeményezése váltotta ki. Az egyikkel azt szeretné elérni, hogy a zöld rendszámos autók ingyen parkolhassanak, a másikkal pedig a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet büntetési tételeit mérsékelné. Eláruljuk, egyiket sem támogatta a bizottság többsége. Cserébe viszont szóba került, hogy 15 év múlva az alpolgármesternek lehet nemcsak önvezető autója lesz, hanem önvezető autó látja el az alpolgármesteri teendőket. Tovább »

Szabó Mihályt támogatja a Sport és Fürdők Kft. élére a pénzügyi bizottság

2016. november 9., szerda · 5 hozzászólás

penzbizottsagi_ules06_gs

Meghallgatták az önkormányzati cég vezetésére pályázatot benyújtó két személyt, egyhangúlag Szabó Mihályt, a Ligetfürdő Kft. ügyvezetőjét támogatta a grémium. Vita nem volt a bizottsági ülésen, de a jobbikos Tóth Péternek a Jókai utcai társasház kapcsán tett napirendi pont javaslatát nem tárgyalták. Tovább »

Módosították az szmsz-t, jogköröket vontak el a pénzügyi bizottságtól

2016. november 2., szerda · 5 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

Több ponton módosították a pénzügyi bizottság szervezeti és működési szabályzatát, ami Szentistványi István szerint tovább csorbítja a grémium hatáskörét, illetve nem rendelkezik megfelelően az ülésre meghívandók köréről sem. A testület alelnöke szerint azonban csak a közgyűlés által elfogadott szmsz-hez igazították a bizottsági szabályzatot. Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

2016. június 1., szerda · 14 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben. Tovább »

Meghátráltak a balhé elől – szót kaptak a Cserepes sori piacosok a pénzügyi bizottság ülésén

2016. május 25., szerda · 13 hozzászólás

penzbizukles07_gs

Ezúttal nem ütközött alpolgármesteri vagy éppen bizottsági alelnöki akadályokba, hogy a Cserepes sori piacosok érdekképviselője ismertethesse a vásártéren kialakult helyzetet. Szabó Bálint szerint konstruktív hozzáállással akár öt perc alatt is rendezni lehetne a vitás kérdéseket, míg Szentgyörgyi Pál azzal védte az MSZP-s párttag piacvezetőt, hogy az előző vezetéstől megörökölt veszteségeket kell ledolgoznia Rácz Attilának, az indokolja intézkedéseit. Tovább »

Leszavazta az MSZP-s többség a Cserepes sori piac ügyét

2016. április 27., szerda · 7 hozzászólás

penz_biz_ules06_gs

Másodízben is elvérzett a piacigazgató visszahívását tartalmazó képviselői indítvány, és igaz most nem kísérte balhé a pénzügyi bizottság ülését, egyszerűen csak a testület baloldali többségének javaslatára nem vették napirendre a Cserepes sori Piac Kft.-t igazgató, aktív MSZP-s párttagsággal rendelkező Rácz Attila menesztését tartalmazó napirendi pontot. Tovább »

Körbeállták a Radnótit – több intézmény előtt demonstráltak Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE!)

2016. március 30., szerda · 84 hozzászólás

tanartuntetes003kf

A két legnagyobb tüntetés az SZTE Gyakorlónál és a Radnóti-gimnáziumnál volt, de más intézmények előtt is demonstráltak. A diákok és a civilek mellett jelentős számban képviseltették magukat a baloldal önkormányzati képviselői, politikusai is. Még a pénzügyi bizottság ülését is lemondták emiatt… Tovább »

Botrányfelhők a szegedi MSZP fölött – az országos sajtóig érnek a súlyos és kínos ügyek

2015. november 27., péntek · 61 hozzászólás

mszp_sajttaj02kf

Számos komoly botránnyal kell szembenézniük szegedi szocialista politikusoknak és családtagjaiknak ezekben a hetekben – az egyik civil szervezet immár Botkagate-ről beszél. Tovább »

Pénzügyi bizottság: tovább csúszik a vadasparki kalandpark átadója

2015. szeptember 30., szerda · Hozzászólok

bizottsagi01_gs

Már tavaly januárban át kellett volna adni a kalandparkot a Szegedi Vadasparkban, ám immár negyedszer módosították a határidőt a kivitelező cég kérésére, elvileg november végére elkészül – derült ki a pénzügyi bizottság ülésén, ahol választókörzeti keret felosztásáról döntöttek, illetve egy belvárosi önkormányzati ingatlant lakhatásra alkalmatlannak nyilvánítottak. Tovább »

Esti járatritkításról és forgalmirend-változásról döntött a városüzemeltetési bizottság

2015. március 5., csütörtök · 20 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Két dorozsmai utca egyirányúsításáról, továbbá a 2-es villamos és trolivonalak menetrend-módosításról döntött a városüzemeltetési bizottság. A csütörtöki ülésen a partfürdő szennyvízátemelőjére fordítható keret negyedével történő emelését is támogatták. Tovább »

Mennyi az annyi? – a szociális segélyalapról vitázott a pénzügyi bizottság

2015. február 5., csütörtök · 12 hozzászólás

penz_biz_ules03_gs

Egy ellenszavazattal tárgyalásra alkalmasnak tartotta a pénzügyi bizottság az idei költségvetés tervezetét. Az ülésen a 400 milliós szociális segélyalapról vitáztak, az LMP azt szerette volna megtudni, hogy ez az összeg vajon több-e annál, amit a város eddig költött erre a területre. Tovább »

Részönkormányzatok Szegeden – kijelölték a javaslattétel dátumait

2015. január 27., kedd · 10 hozzászólás

szentmihalytelek_testulet_valasztas06_gs

Megjelent az önkormányzat hirdetménye, így Tápé, Szőreg, Kiskundorozsma és Gyálarét lakosai hamarosan javaslatokat tehetnek a településrészi önkormányzat tagjaira. A szentmihályiak a baloldali többség döntése értelmében azonban nem alakíthatnak részönkormányzatot ebben a ciklusban. Tovább »

Válasz az SZMSZ-re: részönkormányzó testületet választott Szentmihály + FOTÓK

2015. január 19., hétfő · 21 hozzászólás

szentmihalytelek_testulet_valasztas07_gs

A falu üzent a szegedi közgyűlésnek: minden önkormányzati képviseletet és törekvést a népakaratból kell levezetni. Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő szerint az új testület fontos és hasznos munkát fog majd végezni. Tovább »

A tervezett tarifaemelésekről és az IKV-s házakról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2014. december 17., szerda · 14 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A szentmihályi részönkormányzat ügyének újratárgyalását a pénzügyi bizottság sem támogatta. A szerdai ülésen a jövőre tervezett díjemeléseket is megtárgyalták, és elhangzott, hogy a kelleténél 125 millióval kevesebbet költenek az IKV-s bérlakások állagmegóvására. Tovább »

Gáz van a gázzal? – bírósághoz fordult a város a hőszolgáltató ellen, menesztenék Martonosit + FOTÓK

2014. november 5., szerda · 11 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Martonosi István lemondását kérte a pénzügyi bizottság ülésén Lauer István alelnök, mondván, nem az önkormányzat érdekeit képviseli az ügyvezető. Szakmai befektetőt cserélt a cég, amiről csak másfél hónappal később értesült az önkormányzat, s mivel nem tudott élni elővásárlási jogával, a bírósághoz és az ügyészséghez is fordult. Tovább »

Víz alatt a Rengey utca lakói

2010. június 10., csütörtök · 7 hozzászólás

Mindenki oldja meg a problémáját egyedül

rengey_utca01_gs Losonczi-Tóth József hívta fel figyelmünket a Rengey utca 27. szám alatt lakó Szilágyi Zoltánné panaszára. A Csallóközi utcában vízelvezető árkot építettek, de csak az egyik oldalon. A másikon nagyobb esőzésekkor az út lejtése és a telkek alacsony fekvése miatt a házak tövében összegyűlik a víz, és átnedvesíti a falakat. A hetek óta tartó esőzések miatt a helyzet most súlyosabb, mint valaha.
Tovább »

Béketelepi buszgondok: balesetveszély a megállóban

2009. november 20., péntek · Egy hozzászólás

buszmegallo2 Esős időben bokáig álló sárban várakoznak a 78/A jelzésű autóbusz utasai a Régiposta utcában a „Nagyszombati utca” elnevezésű megállóban. A környékbeliek aláírásokat gyűjtöttek, képviselőket kerestek fel, hogy hozzák rendbe a megállót, hogy végre kulturált környezetben várakozhassanak a járatokra. Jó hír, hogy hamarosan megoldódik a béketelepiek ezen problémája.
Tovább »

Megszépült a béketelepi játszótér – a város nem tett érte semmit

2009. május 9., szombat · Hozzászólok

A lakosság takarított, az MSZP-s képviselő nem segített

beketelep14Esztétikus és rendezett játszóteret alakítottak ki a helyiek Béketelepen Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő támogatásával. Az elhanyagolt erdőszéli közösségi terület felújításában a helyi önkormányzati MSZP-s képviselő, Lauer István nem segített, a béketelepi vállalkozók adták össze a legszükségesebb anyagokra a pénzt. Az itt élők takarították ki a játszóteret és az erdő egy részét, valamint felújították a játékokat. Tovább »

Kinek az érdekeit képviseli a szegedi városvezetés?

2009. április 10., péntek · Hozzászólok

Lakótelepet építene a városvezetés a Bakay, Huszár, Rigó, Mura utcák által határolt, korábbi ipari területen úgy, hogy a besorolási övezetet megváltoztatva a környékre jellemzőnél lényegesen magasabb épületeket emelne. Több mint 600 lakást terveznek a 4-5 szintes épületekben, amit úgy kívánnak kivitelezni, hogy az itt élők véleményét figyelembe sem veszik. Az őslakók nem a lakópark kialakítása ellen tiltakoznak, csak azt szeretnék, ha a jelenleg megengedett és érvényben lévő 6-9,5 méteresnél nem épülnének magasabb épületek, és nem változna meg gyökeresen a terület kertvárosi jellege. Lakossági fórumon az érintettek erélyesen hangot is adtak véleményüknek. Tovább »

Városrész a változó korban – parázs fórum Béketelepen

2008. szeptember 18., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Szerda este igazi lakossági fórummá változott Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, a Csongrád megyei 2-es számú választókerület – melybe Béketelep is beletartozik – fideszes elnökének béketelepi fogadóórája. Az egykori szebb napokat megélt – Klebelsberg Kunó által építtetett – iskola tornacsarnokában több mint háromtucatnyi elégedetlen helyi lakos gyűlt össze, hogy a térségben uralkodó áldatlan állapotokról tájékoztassa az ellenzéki honatyát. Többek közt azt nehezményezték, hogy a terüket pihenőből átmenő övezetté változik. Tovább »