A szegedi Jobbik kiáll a kutyákért is – elvennék az ebeket a rossz gazdáktól

2014. március 10., hétfő · 16 hozzászólás

ck_telep01_ilKilenc kutyát fogtak be nemrég a Cserepesen, ettől azonban még korántsem oldódik meg a probléma. A Jobbik azt fogja javasolni a városi közgyűlésen, vegyék el a kutyákat azoktól, akik nem tartják őket megfelelő körülmények között. Tovább »

Kutyaház téliesítése – a kutyahidegre fel kell készülni

2013. november 6., szerda · Hozzászólok

kutyahaz_tel_orpheusA rövidebb szőrű, szabadban tartott kutyák számára a hideg tél beköszönte előtt ki kell alakítani egy szélvédett, száraz kuckót. Az Orpheus Állatvédő Egyesület rengeteg hipotermiás (kihűléses), fagyásos kutyát szed össze az utcáról télen, egy részük az állapotot nem éli túl. Gyakran a hanyag tartás állatkínzásos bűncselekménnyé fajulhat, amiért az elkövető akár letöltendő börtönt is kaphat. Jobb felkészülni a hidegben való állattartásra, így megelőzhetjük a bajt.
Tovább »

Csak azonosításra szolgál a kutyákba ültetendő mikrocsip

2012. augusztus 19., vasárnap · Hozzászólok

Csak azonosításra szolgál az a mikrocsip, amelyet 2013. január elsejétől minden négy hónapnál idősebb kutyába kötelező lesz beültetni. A tévhittel ellentétben az eszköz nem sugároz jeleket, nem tartalmaz energiaforrást és az állat egészségére teljesen ártalmatlan.
Tovább »

Elűzhető a szilveszteri ebfélelem

2010. december 20., hétfő · Egy hozzászólás

A szilveszteri tűzijátékok extrém hanghatásai miatt sajnos minden évben kutyák százai menekülnek, vesznek el. Egy szakértő szerint azonban akár otthoni körülmények között is hozzá lehet szoktatni a váratlan zajokhoz a kutyákat, így talán könnyebben átvészelhetik az ebek a szilveszteri petárdázás hanghatásait. Tovább »