Fidesz: ha az ellenzéken múlna, a bérek sem nőnének

2017. október 19., csütörtök · Hozzászólok

Ha az ellenzéki pártokon múlna, a bérek sem nőnének, hiszen sorra nemmel szavaztak a béremelésekre és az adócsökkentésekre – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője csütörtökön az MTI-nek, reagálva a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira, amelyek szerint augusztusban 13,2 százalékkal nőttek a keresetek. Tovább »

Tovább fogyunk, de nőtt a házasulási kedv Csongrád megyében

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Az elvándorlás is szerepet játszik abban, hogy Csongrád megye lakossága 3000 fővel fogyott, és az országos bővüléssel szemben a lakásépítések száma is csökkent. A KSH „Fókuszban a megyék” című legfrissebb kiadványából kiderül, hogy a foglalkoztatás bővült a versenyszférában és többen is házasodtak, mint egy évvel korábban. Tovább »

Miből élünk? – 7 Csongrád megyei településen végez felmérést a KSH

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Három évvel ezelőtt az uniós átlagnál kevesebb háztartásnak volt adóssága, és sokkal többen rendelkeztek saját tulajdonú ingatlannal, mint az EU-s országok polgárai. Most újabb, egész Európára kiterjedő felmérés indult a háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, a KSH munkatársai hét Csongrád megyei településre is ellátogatnak. Tovább »

Varga Mihály: 55 hónapja folyamatosan emelkednek a reálbérek

2017. szeptember 21., csütörtök · Egy hozzászólás

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adataira reagálva. Tovább »

Csongrád megyében is mérik, tudunk-e olvasni és számolni

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

Indul a Nemzetközi Felnőtt Képesség- és Kompetenciamérési Program (PIAAC) magyarországi felmérése, amelynek során 6000 lakos kompetenciáit vizsgálják. Csongrád megye nyolc településéről választották ki azokat a 16 és 65 év közöttieket, akiket bevonnak a programba, amely során azt is vizsgálják, hogy a kompetenciák a munkaerőpiacon és a mindennapi életben miként is hasznosulnak. Tovább »

Varga Mihály: a keresetek növekedési üteme összhangban van a kormány várakozásaival

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Varga Mihály

A bruttó átlagkeresetek júniusi 14,4 százalékos, illetve az első félévi 12,5 százalékos növekedése összhangban van a kormány várakozásaival, amelyek szerint az év további részében is nőni fognak a bérek és emelkedik a foglalkoztatottak száma – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán kedden, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva. Tovább »

Varga: az elmúlt 15 év legnagyobb béremelkedése volt az elmúlt hónapokban

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Varga Mihály

Az elmúlt hónapokban olyan erős bérnövekedés volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva. Tovább »

Tavaly 45 milliárd forinttal többet költöttek a magyarok utazásra, mint négy évvel korábban

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

Egyre többet költenek a magyarok turisztikai célú, többnapos belföldi utazásokra. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 4 évvel ezelőtt 264 milliárd forintot fordítottak az utazásokra, tavaly már 45 milliárd forinttal többet – derült ki az Intrum Justitia európai fogyasztói fizetési jelentéséből. Tovább »

Varga Mihály: a kiskereskedelem növekedése a bér és jövedelem emelkedésének köszönhető

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

A kiskereskedelmi forgalom növekedése annak köszönhető, hogy folyamatosan emelkednek a bérek, jövedelmek Magyarországon – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán a KSH májusi adataira reagálva. Tovább »

Öt év alatt 134 ezerrel csökkent Magyarország népessége

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

Öt év alatt 134 ezerrel csökkent Magyarország népessége a 2011-es népszámlálás és a tavaly októberi kis népszámlálás, úgynevezett mikrocenzus között. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán ismertetett adatai szerint október 1-jén 9 millió 803 ezer 837-en éltek az országban. Tovább »

Varga Mihály: a magyar gazdaság sikeres pályán halad

2017. május 30., kedd · Hozzászólok

A magyar gazdaság sikeres pályán halad, ezt támasztja alá a belső fogyasztás, a belső kereslet és a beruházások növekedése – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva. Tovább »

Elemzők: az idén 10 százalékkal nőhetnek a bérek

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

pénz_bér_fizetés

A bérmegállapodás, a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos növekedése, valamint az egyre fokozottabb szakemberhiány miatt az átlagkeresetek 10 százalékos emelkedését sem zárják ki ebben az évben az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagáltak. Tovább »

Elemzők: javulhat a munkaerőpiac szerkezete

2017. január 30., hétfő · Hozzászólok

Folytatódhat a foglalkoztatottak számának növekedése, illetve a munkanélküliek számának csökkenése ebben az évben, a munkaerőpiac szerkezete pedig kedvező irányba mozdulhat – kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők. Tovább »

KSH: 4,5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom novemberben

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

A kiskereskedelmi forgalom 4,5 százalékkal haladta meg tavaly novemberben az előző év azonos időszakit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Tovább »

KSH: 4,5 százalékosra csökkent a munkanélküliség

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

A munkanélküliek száma 2016. szeptember-novemberben az egy évvel korábbihoz képest 76 ezer fővel, 208 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,7 százalékponttal, 4,5 százalékosra csökkent – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző három hónapos periódusban a munkanélküliség 4,7 százalékos volt. Tovább »

Hatályba lépett az új statisztikai törvény

2017. január 2., hétfő · Hozzászólok

Január elsején lépett hatályba a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) függetlenségét és a KSH elnökének jogosítványait is megerősítő új statisztikai törvény, ami mindenben megfelel a nemzetközi szabályoknak és gyakorlatnak – közölte a KSH az MTI-vel hétfőn. Tovább »

Csökken a sztrájkok száma, a legtöbb munkabeszüntetés 2006-ban és 2007-ben volt

2016. december 11., vasárnap · 2 hozzászólás

Egyre kevesebben és kevesebbet sztrájkolnak Magyarországon, a legtöbb munkabeszüntetés 2006-ban és 2007-ben volt, a tendencia mögött – a vállalatoknál az érdekképviseleti jelenlét csökkenése mellett – a szakszervezetek szerint a sztrájktörvény számukra hátrányos megváltoztatása áll, de az is hozzájárul, hogy gyakran már a sztrájkbizottság megalakítása is eredményre vezet. Tovább »

Fidesz: Magyarország erősödik, tovább csökkent a munkanélküliség

2016. november 29., kedd · Egy hozzászólás

szakmunkas_01

Magyarország erősödik, a polgári kormányzás óta 12-ről 4,7 százalékra csökkent a munkanélküliség, és 4 millió 400 ezer fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, amire 26 éve nem volt példa – közölte a Fidesz-frakció kedden az MTI-vel. Tovább »

Augusztusban jelentősen lassult az építőipar visszaesése

2016. október 17., hétfő · Egy hozzászólás

Augusztusban az építőipari termelés 9,0 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakához képest, ami ebben az évben a legkisebb visszaesés, és jóval mérsékeltebb az előző havi 17,6 százaléknál. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése augusztusban 4,6 százalékkal nőtt, miután júliusban még 3,2 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tovább »

Népesség-összeírás indul október elsejétől

2016. szeptember 30., péntek · Hozzászólok

A Központi Statisztikai Hivatal október 1. és november 8. között mikrocenzust, népesség-összeírást tart, mely a lakosság 10%-át érinti. Célja, hogy aktualizálja a legutóbbi népszámlálások adatait, és képet adjon a lakosság életkörülményeiről. Az összeírásra kijelölt háztartások szeptember 26-30. között vehetik kézhez az adatszolgáltatásra felkérő levelet. Tovább »

668 millió euró volt a külkereskedelmi többlet júliusban

2016. szeptember 30., péntek · Hozzászólok

Az export euróban számolt értéke 5,4, az importé 6,4 százalékkal csökkent júliusban az egy évvel korábbihoz képest, a külkereskedelmi aktívum 31 millió euróval nőtt, és 668 millió eurót tett ki – jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Tovább »

A foglalkoztatás további javulására számít a nemzetgazdasági miniszter

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

Varga Mihály

Magyarországon 1992 óta nem dolgoztak ennyien, a munkanélküliségi ráta pedig 5 százalék alá csökkent és a gazdasági folyamatok további javulást jeleznek – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten sajtótájékoztatón, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatait értékelve.
Tovább »

Kis népszámlálást, mikrocenzust indít október 1-jén a KSH

2016. szeptember 20., kedd · Hozzászólok

Kis népszámlálást, úgynevezett mikrocenzust tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 1. és november 8. között – jelentette be Németh Zsolt, a szervezet elnökhelyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az adatfelvétel első eredményeit várhatóan 2017 májusában teszik közzé. Tovább »

KSH: mintegy 50 ezer betöltésre váró álláshely volt az első negyedévben

2016. július 31., vasárnap · Hozzászólok

Magyarországon mintegy 50 ezer betöltésre váró álláshely volt az idei első negyedévben, egyes ágazatokban, illetve régiókban már komoly munkaerőhiány alakult ki. A betöltetlen állások aránya az információ és kommunikáció nemzetgazdasági ág vállalkozásainál, száma pedig a feldolgozóiparban volt a legmagasabb a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett statisztikai tükör elemzése szerint.
Tovább »

Lakásépítésben és közlekedésbiztonságban emelkedik ki Csongrád megye

2016. július 9., szombat · Hozzászólok

epitkezes_lakasepites

Ismét értékelte a megyék teljesítményét a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ezúttal 2016 első három hónapjában. Az ingatlanügyletek területén dolgozók létszáma bővült a megyében, az átlagkereset is nőtt, de így is elmarad az országos átlagtól, ugyanúgy, mint az egy lakosra jutó beruházási teljesítményérték, viszont a foglalkoztatottság terén Csongrád megye felülmúlja a hazai átlagot, a lakások száma pedig továbbra is növekszik, de bővült az eltöltött vendégéjszakák száma is, az utak pedig biztonságosabbak lettek. Tovább »

KSH: tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

2016. május 26., csütörtök · Hozzászólok

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a február-áprilisi három hónapban: az első negyedévhez képest 31 ezerrel, a múlt év azonos időszakához képest pedig 153 ezerrel dolgoztak többen – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves növekedés 3,7 százalék.
Tovább »

KSH: az örökbefogadások száma nem változott, több gyerek él nevelőszülőknél

2016. május 6., péntek · Hozzászólok

gordeszka_gyerekkor_jatek

Az örökbefogadások száma nem változott, nőtt viszont a gyermekotthonokban és a nevelőszülőknél élők száma 2014-ben – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványából.
Tovább »

KSH: minden ötödik iskolás fogyasztott már drogot

2016. május 6., péntek · Hozzászólok

kabitoszer_drog

Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma; minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványában.
Tovább »

KSH: folyamatosan bővül az e-kereskedelem

2016. május 1., vasárnap · Hozzászólok

A teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő és internetes vásárlások 2,5 százalékkal részesedtek tavaly, az árbevétel 229 milliárd forint volt; a forgalom volumene 2010 óta évente átlagosan 38 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványából.
Tovább »

Tovább emelkedtek a távközlési szolgáltatások árai tavaly

2016. április 30., szombat · Hozzászólok

A hírközlési szolgáltatások (telefon- és internethasználat) lakossági árai 2009 óta fokozatosan emelkednek, 2015-ben 0,5 százalékkal kerültek többe az előző évhez képest, a tv-előfizetés pedig átlagosan 0,9 százalékkal volt drágább; mindeközben a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Magyarország című kiadványából. Tovább »

KSH: tovább nőtt a szálláshelyek vendégforgalma tavaly

2016. április 30., szombat · Hozzászólok

A magyarországi kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásait 2015-ben 7,4 százalékkal több, összesen 10,4 millió vendég vette igénybe, 25,8 millió vendégéjszakára, ami 5,4 százalékkal több az előző évinél – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című összefoglaló kiadványából.
Tovább »

KSH: Magyarország gazdasági teljesítménye az uniós középmezőnyben van

2016. április 29., péntek · Egy hozzászólás

A magyar gazdaság teljesítményének bővülése 2015-ben folytatódott, a bruttó hazai termék (GDP) 2015-ben 2,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ezzel a gazdasági teljesítményváltozással az uniós rangsorban a középmezőnybe tartozik – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című pénteken megjelent kiadványában.
Tovább »

KSH: tavaly 110 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

2016. március 20., vasárnap · Hozzászólok

szakmunkas_01

A foglalkoztatottak száma tavaly 110 ezerrel, éves átlagban 4 millió 210 ezerre emelkedett, a munkanélküliek száma pedig 35,5 ezerrel, 307,8 ezerre mérséklődött – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal 2015-re vonatkozó munkaerőpiaci folyamatokat elemző kiadványában.
Tovább »

KSH: 113 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

A foglalkoztatottak száma 4 millió 240 ezer volt november-januárban, 113 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 64,5 százalékra emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Tovább »

Következő oldal »