Palkovics: zökkenőmentesen indult a tankerületi központok működése

2017. január 10., kedd · Egy hozzászólás

Palkovics László; Sipos Imre; Solti Péter

Zökkenőmentesen indult az év, az 58 tankerületi központ működése rendben megkezdődött, az önkormányzati iskolák átvétele lezárult – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden Budapesten. Tovább »

Oktatási felmérések: erős tantervi tudás, de azt a diákok iskolán kívül nem tudnak kamatoztatni

2016. december 6., kedd · 3 hozzászólás

tanulas_iskola_egyetem_jegyzet_fuzet

A negyedik és nyolcadik osztályos magyar diákok nemzetközi szinten is kiemelkedő, erős “tantervi jellegű” tudással bírnak, ugyanakkor ezeket az alapokat a 15 évesek nem tudják a nem iskolai kontextusokat modellező digitális PISA-feladatokban kamatoztatni – többek között ez állapítható meg a PISA, a TIMSS nemzetközi és az országos kompetenciamérések legfrissebb adataiból, amelyeket kedden, köznevelési konferencián ismertettek Budapesten. Tovább »

5,7 milliárd forintot biztosít a kora gyermekkori intervenció fejlesztésére a kormány

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

A kormány 5,7 milliárd forintot biztosít a kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztésére egy uniós program keretében – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfői sajtótájékoztatóján. Tovább »

Rétvári: köznevelési fejlesztések országszerte költségvetési és uniós forrásokból

2016. július 21., csütörtök · Hozzászólok

Országszerte 24 helyen tanterem, 24 tanuszoda, 25 tornaterem és öt komplett iskola épül a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére. Tovább »

Rétvári: az egészségügyben és a köznevelésben is előrébb tudunk lépni

2016. április 24., vasárnap · Hozzászólok

Mind az egészségügy, mind a köznevelés területén előrelépés történhet jövőre, a 2017-es költségvetésben e két területre 200 milliárd forintos többletet szán a kormány – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Következő oldal »