Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása, a megítélt és leszerződött támogatások kétszeres javulást mutatnak a 2014-2020-as időszakban az előző, 2007-2013-as fejlesztési periódushoz képest – mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken. Tovább »

Soron kívül továbbítja a Legfőbb Ügyészség Lázár János feljelentését az EMIR-rendszerrel kapcsolatban

2017. május 16., kedd · 3 hozzászólás

Lázár János

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt tett feljelentése – közölte Fazekas Géza, a szervezet szóvivője egy keddi háttérbeszélgetésen. Tovább »

Toroczkai: Tegyék nyílttá az összes közbeszerzést értékhatártól függetlenül!

2016. december 14., szerda · 15 hozzászólás

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Korrupciómentes övezet” – immár ez a tábla fogadja az Ásotthalomra érkezőket. A határ menti településen a lakosságtól is várják a korrupciógyanús bejelentéseket, másrészt azt szeretnék elérni, hogy az összes közbeszerzés nyílt legyen. Toroczkai László azt mondja, egyrészt így nemcsak néhány cég profitálhatna a fejlesztésekből, átláthatóbb rendszer jönne létre, illetve megindulna a versengés a beruházásokért, aminek árleszorító hatása is lehet. Tovább »

Lázár János: Egyszerűsíteni és gyorsítani kell a közbeszerzési eljárásokat

2016. november 8., kedd · Egy hozzászólás

Lázár János

Az elmúlt egy év tapasztalatai és a társadalmi egyeztetések eredményeképpen egyszerűsíteni és gyorsítani kell a közbeszerzési eljárásokat, valamint szigorítani kell a közpénz elköltésének feltételeit – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a közbeszerzési törvény és az azzal összefüggő egyes jogszabályok módosításáról szóló parlamenti vitában. Tovább »

Közbeszerzési Hatóság: az új közbeszerzési törvénnyel erőteljesebben ösztönözhető a jogkövető magatartás

2016. október 20., csütörtök · Hozzászólok

A tavaly elfogadott új közbeszerzési törvényben kapott felhatalmazás alapján a Közbeszerzési Hatóság ellenőrizheti a szerződések teljesítését, ezzel erőteljesebben ösztönözhető a jogkövető magatartás – mondta Rigó Csaba Balázs, a hatóság elnöke, a Miniszterelnökséggel közösen szervezett szakmai konferencián, amelyről a Közbeszerzési Hatóság tájékoztatta az MTI-t. Tovább »

Megbírságolta a NAV-ot az irodabuszok tendere miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság

2016. február 26., péntek · Hozzászólok

A Közbeszerzési Döntőbizottság 4 millió forintra bírságolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Hivatalát az irodabuszok beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzés értékelésekor elkövetett jogsértés miatt – a határozat a Közbeszerzési Hatóság honlapján jelent meg. Tovább »

Közel 400 milliárdot költhetnek a megyei jogú városok ebben a ciklusban

2016. február 23., kedd · Hozzászólok

kozbesz14_2

Tavaly több mint 14 ezer közbeszerzési eljárás indult Magyarországon, melyekben összesen 1930 milliárd forintra kötöttek szerződéseket. A most futó uniós költségvetési ciklusban csak a megyei jogú városok 387 milliárd forintot kapnak fejlesztésre, ennek hatékony felhasználására született stratégiai megállapodás a Közbeszerzési Hatóság és a Megyei Jogú Városok Szövetsége között. Tovább »

Közel egymilliárddal lett olcsóbb DAKK buszbérlete

2016. január 20., szerda · Hozzászólok

citywide_buszok003

Az eredetileg becsült nettó 10,2 milliárd forint helyett nettó 9 milliárd 437 millió forintért bérelhet 60 darab használt távolsági buszt a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. – az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Tovább »

Megbírságolta az Országos Bírósági Hivatalt a Közbeszerzési Döntőbizottság

2015. december 29., kedd · Hozzászólok

A Közbeszerzési Döntőbizottság 150 ezer forintra bírságolta az Országos Bírósági Hivatalt, mivel az egy szoftver beszerzés kapcsán megsértette a közbeszerzési törvényt – a határozat a Közbeszerzési Hatóság honlapján jelent meg. Tovább »

Szegedi Jobbik: A szülők léptek, immár az EMMI-nél pattog a labda a menzareform-ügyben

2015. november 3., kedd · 19 hozzászólás

suli-host15kf

A több mint 1300 szegedi szülő petíciója nyomán már nem mondhatja az EMMI, hogy nincs panasz a megreformált menzakosztra – jelentette ki Tóth Péter. A jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, pártjuk azt is szorgalmazza, hogy helyi termelőktől vásárolt, friss alapanyagokból főzzenek a gyerekeknek. Tovább »

Csepreghy: az új közbeszerzési törvény jelentősen hozzájárul a munkahelyteremtéshez

2015. május 9., szombat · Hozzászólok

Az új közbeszerzési törvény révén egyre több kis- és középvállalkozás férhet hozzá a közcélú beruházásokhoz, ez pedig jelentősen hozzájárul a hazai munkahelyteremtéshez – összegezte a jogszabálytervezetet a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára. Tovább »

Módosul a versenytörvény

2015. május 6., szerda · Hozzászólok

A versenyhivatali eljárás során keletkezett iratokról csak költségtérítés ellenében lehet másolatot készíteni, a kkv-k első versenyjogsértésükért bírság helyett figyelmeztetést kaphatnak – egyebek mellett ezt tartalmazza a versenytörvény módosítási javaslata, amelyet Trócsányi László igazságügyi miniszter terjesztett a parlament elé. Tovább »

Negyedével csökkent a közbeszerzések száma tavaly

2013. március 1., péntek · Hozzászólok

Tavaly 8451 eredményes közbeszerzés zajlott Magyarországon, ez 22,6 százalékkal kevesebb a 2011. évinél, az 1333,5 milliárd forint közbeszerzési érték viszont csak 8,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól – mondta Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tovább »

Megváltozott a közbeszerzési gyakorlat

2013. február 17., vasárnap · Hozzászólok

Módosította a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) február 1-jei hatállyal azt a közbeszerzési gyakorlatot, amely szerint az építési beruházásokhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások során az ajánlattevőknek már az ajánlattételi szakaszban rendelkezniük kell mérnök kamarai tagsággal. A jövőben ez a feltétel kizárólag a nyertes ajánlattevőtől követelhető meg – jelezte a tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Tovább »

Közbeszerzés nélküli beszerzések a terrorelhárítóknál

2013. február 12., kedd · 2 hozzászólás

Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est – írta a hvg.hu, a bizottság hétfői üléséről tudósítva.
Tovább »

Fribiczer Gabriella szakjogász az új közbeszerzési végrehajtási rendeletekről

2012. május 21., hétfő · Hozzászólok

A közbeszerzésről szóló szakmai nap Szegeden 2012. május 30-án, szerdán 10-15 óráig tart a Hotel Novotelben. Az előadásra közbeszerzéssel foglalkozó szakembereket várnak, akár ajánlatkérőként, akár ajánlattevőként érdeklődnek a téma iránt.
Tovább »

Az algyői vállalkozóknak nem terem babér

2012. január 23., hétfő · 43 hozzászólás

A mai napig borzolja a kedélyeket, hogy egy részben ismert vállalkozás 230 köbméter „tiszta” föld elhelyezésére kapott engedélyt a polgármestertől – azóta 2 ezer köbméter illegális szemét lett belőle – egy olyan területre, amely nem is az önkormányzaté, hanem a Molé.
Tovább »

A közbeszerzési törvény módosításáról szavaztak

2011. június 27., hétfő · Egy hozzászólás

A közbeszerzésen ajánlatot tett fővállalkozó nem engedményezheti és nem zálogosíthatja el a neki járó ellenértéknek azt a részét, amelyből az alvállalkozóit kell kifizetnie – egyebek mellett ezt a módosítást fogadta el a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfőn, amikor szavazott az új közbeszerzési törvényhez benyújtott módosító javaslatokról.
Tovább »

Miniszteri ellenőrzés alatt a központi közbeszerzések

2011. március 28., hétfő · Hozzászólok

Április 1-jétől nem indítható közbeszerzési eljárás a nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyása nélkül a kormányzati költségvetési szerveknél, illetve többségi állami tulajdonú gazdálkodó szervezeteknél, valamint a közalapítványok és alapítványok állami forrásból megvalósított beszerzéseinél – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

Új mentőhöz új jogosítvány?

2011. február 1., kedd · Hozzászólok

Az Országos Mentőszolgálat közbeszerzési pályázatot írt ki új esetkocsik beszerzésére. A feltételek szerint olyan gépjárműveket kap majd az OMSZ, melyek vezetését C kategóriás jogosítványhoz kötik. A probléma az, hogy az alkalmazott sofőröknek többsége csak B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik – fejti ki keddi cikkében a Magyar Nemzet.
Tovább »

Pártfinanszírozás közbeszerzési többletpénzből Szegeden?

2010. február 25., csütörtök · 18 hozzászólás

huvos_gs Hüvös László, a Fidesz frakcióvezetője is reagált a szegedi MSZP frakcióvezetőjének, Révész Mihálynak csütörtöki sajtótájékoztatójára, kifejtve, hogy a szegedi városvezetés talán épp azért döntött az elmarasztalt közbeszerzési eljáráson a közel 37 millióval drágább ajánlat mellett, mert a többletpénzt pártfinanszírozásra akarja használni.
Tovább »

Közbeszerzési ügyben bírságolták meg a szegedi önkormányzatot

2010. február 10., szerda · 9 hozzászólás

biztonsagior2_gs Kirívóan drága ajánlatot nyilvánított nyertesnek Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a négy évre szóló személy- és vagyonvédelmi feladatokra kiírt közbeszerzés értékelésekor, ezért az önkormányzatot 2 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság – a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg. Az önkormányzat megfellebbezi a döntést.
Tovább »

Közbeszerzés – mesébe illő összefüggésekkel

2009. november 12., csütörtök · 4 hozzászólás

fideszsajttaj Újabb városházi közbeszerzési anomáliákat tárt fel sajtótájékoztatóján a szegedi Fidesz–KDNP frakciószövetség. A jobboldali politikusok elfogadhatatlannak tartják, hogy az alpolgármester hiteles adatok nélkül akarta megcáfolni az ellenzéki pártok által feltárt közbeszerzési visszásságokat és a helyi vállalkozók hátrányba kerülésére vonatkozó értesüléseit. Tovább »

Közbeszerzési anomáliák Szegeden?

2009. október 30., péntek · 4 hozzászólás

fideszsajttaj A helyi vállalkozásokat hátrányos helyzetbe hozó szegedi közbeszerzési gyakorlat ellen emelte fel a szavát a Fidesz–KDNP frakciószövetség mai sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki pártok konkrét ügyeket vizsgálva követelik, hogy az önkormányzat hagyjon fel a városnak több tízmilliós veszteséget okozó eljárásokkal és a Szegeden adót fizető cégek mellőzésével.
Tovább »