Facsemeték kerültek több óvodába és iskolába + FOTÓK

2011. május 31., kedd · 28 hozzászólás

klebelsberg_fa_ovoda_it (12) A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg az a projekt, melyben a Levegő Munkacsoport helyi társadalmi szervezetekkel összefogva lép fel a szakmailag indokolatlan fakivágások ellen négy régió egy-egy nagyvárosában. Szegeden a projekt záróeseményeként az Életharmónia Alapítvány és a Védegylet Szegedi Csoportjának aktivistái 31 fát ültettek el 14 szegedi oktatási intézményben.
Tovább »

Kivágott fasor a zákányszéki út mellett

2010. január 19., kedd · 5 hozzászólás

fakivagas11_gsTöbb száz közterületen álló fa került veszélybe a Szeged–Zákányszék–Ruzsa–Öttömös közti közel 40 km-es közútvonal mentén, mivel a tervek szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy ütemben akarta kiirtani a fasort a hosszú útszakasz mindkét oldalán. A munkálatok decemberben megkezdődtek, majd civil tiltakozásra hamar félbeszakadtak – egyelőre…
Tovább »

Életharmónia: a tudatos társadalom

2010. január 14., csütörtök · Egy hozzászólás

keop-005 Egy év, rengeteg tapasztalat egy kutató-fejlesztő projektben a környezeti tudatosságért – így összegezte röviden a tavaly kezdődött VáltozásSegítő Szolgálat munkáját Kotogán Róbert, az Életharmónia Alapítvány munkatársa.
Tovább »

Új pedagógiával a környezettudatos életért

2009. november 11., szerda · Hozzászólok

eletharmonia_trening_04

Tudatos életvezetésre neveléssel szeretné az emberek életminőségét javítani, illetve az élhető környezet megőrzését segíteni az Életharmónia Alapítvány. Ennek jegyében ingyenes tréninget, műhelyfoglalkozást szerveznek, ahol a résztvevők szempontokat, praktikus ötleteket kaphatnak a környezeti tudatosság gyakorlati megvalósításáról.

Tovább »

Villamosügy: A civilek a környezetért és a demokráciáért

2009. március 20., péntek · Hozzászólok

A Levegő Munkacsoport nem adja fel a küzdelmet a szegedi elektromos tömegközlekedés nagyprojekt – megfogalmazásuk szerint – antidemokratikus tervezési folyamata és környezetromboló hatásai ellen. A Rókusi körúti 2-es villamospálya terveinek módosításáért összegyűjtött aláírásokat, egy közös civil nyilatkozatot, illetve egy a projekt módosítási lehetőségeiről szóló brüsszeli álláspontot tükröző dokumentumot nyújtottak át pénteken a városfejlesztési alpolgármesternek. Nagy Sándor megköszönte, hogy a civilek részt vesznek a fejlesztési program népszerűsítésében… Tovább »