Korognai emléke előtt tisztelegve mutatják be a Lúdas Matyit + FOTÓK

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

ludas_matyi_zsombo49_gs

Pénteken és szombaton láthatja a közönség Zsombón Korognai Károly új zenés darabját, a Lúdas Matyit. A tragikus hirtelenséggel elhunyt művész ugyan pótolhatatlan, de az új rendező a volt színházigazgató elképzeléseit tiszteletben tartva fejezi be a munkát. Cikkünkben barátai, művésztársai emlékeznek Korognai Károlyra. Tovább »

Visszatér Szegedre Korognai vígjátéka, a Munka köz

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

munkakoz_0324A Munka köz egy, a rendszerváltás után elfeledett kis utca, ahol él egy háromfős család. A faluban adódó alkalmi munkákból tartják fenn magukat, mígnem kiírják azt a közfoglalkoztatási állást, melyet mindhárman megpályáznak. Korognai Károly humorral átszőtt kétfelvonásos darabjának premierje nagyon jó fogadtatásra talált még februárban, a rendező a sikerre való tekintettel döntött a továbbjátszás mellett.
Tovább »

Színházi Esték a Rendezvényházban + VIDEÓ, FOTÓK

2011. szeptember 5., hétfő · 13 hozzászólás

Korognai Károly nagy come-backje

Nagy vállalkozásba kezd az Újszegedi Rendezvényház szeptembertől. Korognai Károlynak, a Szegedi Nemzeti Színház egykori igazgatójának a vezetésével új teátrum jön létre a frissen felújított, 208 férőhelyes színházteremben. Színházi Esték címmel előadássorozat indul, melynek keretében 5 bemutatót terveznek, ebből három darabot még ebben az évben láthat a közönség.
Tovább »