Lázár: biztosítottak a “Soros-terv” anyagi feltételei (FRISSÍTVE)

2017. október 19., csütörtök · 2 hozzászólás

Biztosítva vannak a “Soros-terv” anyagi feltételei, miután Soros György a vagyona egy jelentős részét, mintegy 18 milliárd dollárt, az alapítványai rendelkezésére bocsátotta – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár: fontos az emberek véleménye az újabb viták előtt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A kötelező migrációs elosztási mechanizmus miatt újabb vitákra számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erre hivatkozva kéri, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak az október elején induló nemzeti konzultáción és megválaszolják: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország. Tovább »

Lázár: az Európai Bíróság döntése Brüsszelt próbálja helyzetbe hozni (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 7., csütörtök · 2 hozzászólás

A kvótaperben született európai bírósági döntés Brüsszelt próbálja helyzetbe hozni a tagállamokkal szemben – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután az Európai Bíróság előző nap elutasította a magyar és a szlovák keresetet a kvótaperben. Tovább »

Lázár: az EU fizesse ki a magyar határvédelmi költségek felét! (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A magyar kormány arra kéri az Európai Bizottságot, hogy 50 százalékban járuljanak hozzá a magyar határvédelmi költségekhez – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter arról is beszámolt, hogy jelentősen csökkentek a családok beiskolázási költségei, a kormány pedig ötmilliárd forintot fordít mentőautók fejlesztésére. Tovább »

Lázár János a Kormányifnón: a kormányfő elvárása, hogy kerüljünk a 10 legbiztonságosabb ország közé

2017. július 6., csütörtök · 5 hozzászólás

Lázár János

Orbán Viktor miniszterelnök azt az elvárást fogalmazta meg a kormány tagjainak, hogy Magyarország kerüljön a világ 10 legbiztonságosabb országa közé – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában (FRISSÍTVE)

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A vidéki MSZP-sek között sok Czeglédy-típusú ember van – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a kormány vitára számít a tagállami és uniós hatáskörökről (FRISSÍTVE)

2017. június 8., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A kormány arra számít, hogy az illegális bevándorlás ügyében a következő fél évben felerősödik a vita a tagállami és európai uniós határkörökről – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki budapesti tájékoztatóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: 1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba (FRISSÍTVE)

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a most zárult nemzeti konzultációt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet (FRISSÍTVE)

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet, vége “a boldog békeidőknek”, a terrorizmus bármelyik európai ország életében hétköznapi veszélyt jelent. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: az EP határozata baloldali politikai provokáció (FRISSÍTVE)

2017. május 18., csütörtök · 7 hozzászólás

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott, Magyarországra vonatkozó határozat “baloldali politikai provokáció, nem több és nem kevesebb”. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a kvótaper tétje a magyar államiság és szuverenitás (FRISSÍTVE)

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

Lázár János szerint ha a magyar parlamenttől, kormánytól és az emberektől megvonják a jogot, hogy meghatározhassák, az ország területén ki él, ki tartózkodhat, azzal a magyar államiság és szuverenitás alapjai kerülnek veszélybe, vagyis ez a kvótaper tétje. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a miniszterelnök megvédte az ország érdekét Brüsszelben (FRISSÍTVE)

2017. április 27., csütörtök · 6 hozzászólás

Krakkó Ákos; Lázár János

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt tartja a szerdai brüsszeli vita legfontosabb eredményének, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány megvédte az ország érdekét. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as (FRISSÍTVE)

2017. április 20., csütörtök · 9 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János miniszter a 2018-as büdzsét, amelynek tervezetét csütörtökön küldték meg a Költségvetési Tanácsnak, az előterjesztés várhatóan jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és június 15-ig dönt is róla a Ház. Tovább »

Blogstar: Józanság és a nemzeti érdek

2017. április 8., szombat · 9 hozzászólás

ivoviz_kut

A kormány és miniszterelnöke ismét bebizonyította, megvan benne a kellő józanság és belátás, és ha az emberek érdekei úgy kívánják, a kukába tudja dobni egy-egy korábbi rendelkezését, elismerve: hibázott – írja a Blogstar. Tovább »

B. Nagy László: Fontosabb a nemzeti érdek, mint az EU irányelvei! + VIDEÓ

2017. április 8., szombat · 9 hozzászólás

b_nagy_laszlo01_gs

A szegedi fideszes országgyűlési képviselő javaslatára vonták vissza az alföldiek számára nagy nehézséget okozó, akár több százezer forintba is kerülő kútengedélyeztetési eljárást. Az eddig befizetett pénzösszegek visszajárnak. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a CEU-kérdés csak ürügy, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni a kvótát (FRISSÍTVE)

2017. április 6., csütörtök · 16 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

Az új felsőoktatási törvény nem korlátozza a tanszabadságot, az egyetemi autonómiát, a kutatás szabadságát – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: komoly nyomásgyakorlásra számít a kormány bevándorláspolitikája miatt (FRISSÍTVE)

2017. március 30., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

A kormány komoly nyomásgyakorlásra számít a következő hónapokban a bevándorláspolitikája miatt az Európai Bizottság, a strasbourgi bíróság és civil szervezetek részéről – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a kormánynak kötelessége megvédenie a magyar vállalkozásokat egy multitól (FRISSÍTVE)

2017. március 23., csütörtök · 11 hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány és a magyar parlamenti képviselők kötelessége, hogy megvédjenek minden magyar vállalkozást egy nagy multinacionális vállalkozástól, amely a hatalmát fitogtatja – jelentette ki Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón az Igazi Csíki Sör ügyében. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Paks II. biztosítja az olcsó áramot (FRISSÍTVE)

2017. március 9., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

A kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony áramárakat a paksi atomerőmű-beruházás révén – jelentette ki Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikereként értékelte, hogy az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta Paks II. finanszírozását. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: a kormány fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet (FRISSÍTVE)

2017. március 2., csütörtök · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A kormány fél évvel meghosszabbítja az egész ország területére érvényes tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János azt is bejelentette, hogy a visegrádi országok azt szeretnék elérni, hogy az élelmiszerek kettős minőségének elkerülése végett a fogyasztók érdekeit jogszabály védje. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: a kormány lezártnak tekinti az olimpia ügyét (FRISSÍTVE)

2017. február 23., csütörtök · 5 hozzászólás

Lázár János

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: 2021-re négysávos út köti össze Szegedet és Debrecent (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 18 hozzászólás

Lázár János

Lázár János szerint Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti az elmúlt években helyreállított közbiztonságot. Bejelentette, hogy a kormány jóváhagyta a Szegeddel kötött megállapodást. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: A 4-es metró az elmúlt évtizedek legsúlyosabb korrupciós ügye (FRISSÍTVE)

2017. február 9., csütörtök · 6 hozzászólás

Lázár János

Négy törvény, a beutazási-tartózkodási, a menedékjogi, a szabálysértési és az államhatárról szóló jogszabály módosítását javasolja a kormány az idegenrendészeti őrizet visszaállítása érdekében – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár: egyes hatáskörök közös gyakorlása az EU-val nem sértheti az ország szuverenitását

2016. december 1., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

Az Alkotmánybíróság (Ab) megállapította, hogy amikor Magyarország belépett az Európa Unióba, kötelezettséget vállalt, hogy egyes hatásköröket az uniós intézmények segítségével gyakorol, de ez nem sértheti az ország szuverenitását, nem járulhat hozzá alkotmányos önazonossága sérelméhez – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, az Országházban. Tovább »

Molnár Áron: Kormányrendelet-módosítás vagy a görög cég belátása hozhat megoldást a vegyi üzem kapcsán

2016. november 8., kedd · Egy hozzászólás

molnar_aron005kf

Nem Algyő gerjesztette a görög vegyi üzemmel kapcsolatos problémát, nem a nagyközség hozta ide a befektetőt, mégis úgy tűnik, hogy a népszavazással járó anyagi terheket is a nagyközségnek kell viselnie, ami nem korrekt – hangsúlyozta Molnár Áron. Az ügy rendezése érdekében – a legutóbbi Kormányinfón elhangzottak tükrében – a kormányt és a befektetőt egyaránt felkeresi a település első embere. Tovább »

Lázár: Magyarország elküldi az illegális bevándorlás kezelésével kapcsolatos javaslatait a szlovák EU-elnökségnek (FRISSÍTVE)

2016. november 3., csütörtök · 2 hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány elküldi az illegális bevándorlás kezelésével kapcsolatos javaslatait az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Szlovákiának, amely “B tervet” készít a migrációs válság megoldására – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: Ha a Népszabadság szellemiségére van igény, akkor lesz folytatás (FRISSÍTVE)

2016. október 13., csütörtök · 9 hozzászólás

Lázár János

A kormány célja az, hogy meggyőzze a parlament ellenzéki frakcióit: az alaptörvény módosítása elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy az ország határait megvédjék – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Illegális bevándorlás – Lázár: a teljes biztonság érdekében van szükség újabb kerítésre

2016. szeptember 1., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

A kormánynak a következő években is számolnia kell a bevándorlás problémájával, ezért kell megerősíteni a határon épült kerítést és az élőerős védelmet – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Kvótareferendum – Lázár: történelmi jelentőségű és súlyú a népszavazás

2016. augusztus 25., csütörtök · 2 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint történelmi jelentőségű és súlyú az októberi kvótareferendum, és remélhetőleg a választók világos, egyértelmű döntést hoznak, amely megerősíti a kormányt politikai küzdelmében az Európai Bizottsággal.
Tovább »

Lázár: tízéves társadalmi programot dolgoz ki a kormány (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 18., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

Ősszel Orbán Viktor miniszterelnök azzal bíz meg egy kormánytagot, hogy állítson össze kormányzati programot arról, mit tudnak kínálni az országnak 2018 és 2028 között – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Kvótareferendum – Lázár: kifejezetten veszélyes az EB új javaslata

2016. július 14., csütörtök · 2 hozzászólás

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Bizottság (EB) migrációs politikáért felelős biztosának teljesen új betelepítési programra tett javaslata “kifejezetten veszélyes” Magyarországra nézve, mert érdemben érinti az ország szuverenitását, a javaslatok újabb milliók meghívását jelentik.
Tovább »

Lázár: Két kormánykabinet jön létre a kormányzati munka hatékonyságának növelésére (FRISSÍTVE)

2016. július 7., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A miniszterelnök döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe tagozódik a jövőben – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Lázár: nincs jogi lehetőségünk a visszatoloncoltak befogadására (FRISSÍTVE)

2016. június 23., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A kormány világossá kívánja tenni uniós partnerországai és az Európai Bizottság számára, hogy nincs jogi lehetőség azon bevándorlók befogadására, akik nem Magyarországon, hanem Görögországon keresztül léptek be az Európai Unióba – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Tovább »

Lázár: migránsügyi munkacsoport jött létre a kormányzaton belül

2016. június 16., csütörtök · 5 hozzászólás

Lázár János

Trócsányi László igazságügyi miniszter vezetésével létrejött a kormányzaton belül egy migránsügyi munkacsoport, amelyben az igazságügyi tárca mellett a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség vesz részt – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Következő oldal »