Lázár János a Kormányinfón: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as (FRISSÍTVE)

2017. április 20., csütörtök · 9 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János miniszter a 2018-as büdzsét, amelynek tervezetét csütörtökön küldték meg a Költségvetési Tanácsnak, az előterjesztés várhatóan jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és június 15-ig dönt is róla a Ház. Tovább »

Kovács Árpád: nem lesz választási költségvetés 2018-ban

2017. február 28., kedd · Egy hozzászólás

kovacs_arpad003kf

A 2018-as választási évben sem várható lazább költségvetés, a 2024-26 közötti időszakban pedig Magyarország elérheti az Európai Unió által elvárt, hatvan százalék körüli adósságszintet – mondta el a Magyar Hírlap keddi számában a Költségvetési Tanács elnöke. Tovább »

A Költségvetési Tanács az országvédelmi alap törlését javasolja

2014. december 11., csütörtök · Hozzászólok

A Költségvetési Tanács (KT) megadja az alaptörvény vonatkozó bekezdése szerinti előzetes hozzájárulását az egységes költségvetési törvényjavaslat zárószavazásához, egyúttal az országvédelmi alap törlését javasolja – közölte a KT az MTI-vel csütörtökön.
Tovább »

Kovács Árpád: az államadósság levihető egy, a GDP-hez mérten elviselhető arányig

2014. június 12., csütörtök · Hozzászólok

Az államadósság “elkoptatható”, középtávon levihető egy, a GDP-hez mérten elviselhető arányig – mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke az Állami Számvevőszék által “Az államadósság-mutató mérséklésének középtávú perspektívái” címmel rendezett csütörtöki konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Kovács Árpád a magyar gazdaság esélyeiről: Futóverseny bakancsban

2013. április 3., szerda · 4 hozzászólás

A világban 2,6 billió dollár keresi a helyét, várja, hogy befektessék, elköltsék. Ügyes, vállalkozásbarát politikával, ennek az óriási pénzösszegnek egy töredéke akár Magyarországon is landolhatna – hangsúlyozta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke A magyar gazdaság 2013-ban, kitörési pontok és veszélyek című szegedi előadásában.
Tovább »

A költségvetési politikáról a Móra-kollégiumban

2012. november 21., szerda · Hozzászólok

Izgalmas szakmai rendezvénnyel folytatódnak szerdán az SZTE Móra Ferenc Kollégium népszerű estjei. Tovább »

Vélemény: Az államcsíny alkotmányos lehetősége

2011. május 3., kedd · 19 hozzászólás

Az alkotmányos puccs forgatókönyve szerint Orbánék 2014-ben elvesztik a választást. Az új kormány, mondjuk a második Bajnai-kormány országgyűlési többsége 2014 végén elfogad egy költségvetési törvényt, amihez a „fidesznyikekből” álló Költségvetési Tanács nem járulna hozzá, ezért az a veszély fenyegeti az új kormányt, hogy Schmitt Pál feloszlatja az Országgyűlést és új választást ír ki.

Tovább »

Járai: a jegybank egy gyurcsányista bábszínházhoz hasonlít

2010. december 16., csütörtök · Egy hozzászólás

A Költségvetési Tanács egy értelmetlen szervezet, már az induláskor látni lehetett, hogy nincs szükség az apparátusára – jelentette ki Járai Zsigmond a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) konferenciáján. Szerinte a jelenlegi jegybank inkább egy gyurcsányista bábszínházhoz hasonlít, a magyar nyugdíjpénztárak pedig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért nem kár értük.
Tovább »

A vártnál is gyorsabb lehet a gazdasági növekedés

2010. december 15., szerda · Hozzászólok

A Költségvetési Tanács az Országgyűlésnek benyújtott középtávú kitekintése javuló külső konjunktúrát és az eddig vártnál nagyobb gazdasági növekedést jósol. A beadvány a GDP javulása mellett az infláció és a munkanélküliség csökkenésére is számít – írja a Magyar Nemzet Online.
Tovább »