„Gyalogolni jó” – négy szegedi településrész túrával ünnepli a Föld Napját

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

negy_telepules_turaja_sajttaj002kf

Hattyast, Szentmihályt, Gyálarétet és Kecskéstelepet felölelő, több mint tizenöt kilométeres gyalogtúrát tartanak szombaton a Föld Napja alkalmából, és újrahasznosított tárgyakból nyílik kiállítás Szentmihályon. Tovább »

Akár jövőre megkezdődhet a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációja

2016. december 14., szerda · 3 hozzászólás

holt_tisza002kf

Támogatja a kormány, így 2,9 milliárd forintból megvalósul a gyálai Holt-Tisza Feketevíznek nevezett szakaszának rehabilitációja uniós és hazai forrásból – jelentette be B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos. Kozák Péter, az ATIVIZIG vezetője közölte, a két évig tartó kivitelezés akár már jövőre elkezdődhet. Tovább »

Összefogás a Holt-Tisza rehabilitációjáért – 2624 aláírást gyűjtöttek a civilek + FOTÓK

2016. március 21., hétfő · 6 hozzászólás

holt_tisza002kf

„Ismét strandot szeretnénk, nem pedig szúnyogtelepet” – fogalmazták meg a gyálai Holt-Tiszával kapcsolatos kérésüket civilek B. Nagy László országgyűlési képviselőnek, amit 2624 aláírással is nyomatékosítottak. A politikus elmondta, 3,5 millió köbméter szennyezett iszapot kell kitakarítani a holtágból, aminek a rehabilitációja reményei szerint már jövőre elkezdődhet. Tovább »

Disznóvágás a közösségért – hurka, kolbász, jókedv és adományok Klebelsbergtelepen + FOTÓK

2015. november 29., vasárnap · Egy hozzászólás

disznotoros05_gs

Az immár harmadik jótékonysági disznóvágás is bizonyította, Szeged-Klebelsbergtelepen rengeteg jó ember él, akik képesek összefogni azért, hogy segítsenek a nehéz körülmények között élőknek. Tovább »

Nógrádi a migrációról: Botka cserbenhagyta a szegedi lakosságot

2015. augusztus 13., csütörtök · 40 hozzászólás

nogradi_tibor_sajtaj02_gs

Az embercsempészet elleni hatékonyabb fellépést sürgetik a szegedi külterületi, kiskertes övezetekben élők. A körzet képviselője, Nógrádi Tibor állandó rendőrségi ellenőrző pont felállítását és egy dűlőút ideiglenes lezárását is javasolja, hogy elvágják a bűnbandák fő közlekedési útvonalát. Tovább »

Migránsok után takarítottak a klebelsbergtelepiek + FOTÓK

2015. július 22., szerda · 16 hozzászólás

szemetszedes_migransok_nogradi_tibor10_gs

Tompaszigetiek és Klebelsbergtelepen élők csatlakoztak a körzet képviselőjének, Nógrádi Tibor felhívásához, hogy összegyűjtsék a migránsok által hátrahagyott szemetet azokon a külterületi részeken, melyek beleesnek a migrációs útvonalakba. Tovább »

Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök · 40 hozzászólás

kothencz_janos_nogradi_tibor18_gs

A Holt-Tisza rehabilitációja mellett a szentmihályi utak csapadékelvezetési problémái és a kecskési vasúti sorompó is szóba került Kothencz János polgármesterjelölt bejárásán. A lakosok nehezményezték, hogy nincs gyógyszertár a környéken és körforgalom építésére is tettek javaslatot. Tovább »

Hattyas-kupa: huszonkét csapattal avattak sportpályát + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő · Hozzászólok

Idén már tizenötödször rendezte meg a Szeged-Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület a Hattyas-kupa kispályás labdarúgótornát. A kétnapos fociünnepen – ami egyben pályaavató is volt – 22 csapat mérkőzött meg egymással, köztük az FTC öregfiúk is, akik a Hattyas öregfiúkkal csaptak össze.
Tovább »