Kalmár Ferenc: májusban folytatódhat a magyar-szerb kisebbségi vegyes bizottság munkája

2016. április 9., szombat · 4 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

Májusban folytatja munkáját a hétfőn, Szabadkán öt év után először összeült magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság, hogy tisztázza az első tárgyaláson lezáratlanul maradt négy vitatott kérdést – monda Kalmár Ferenc, a szomszédságpolitika fejlesztéséért felelős miniszteri biztos szombaton az M1 aktuális csatornának. Tovább »

Öt év után újra ülésezett a magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság

2016. április 4., hétfő · Hozzászólok

Nem a kisebbségi vegyes bizottság, hanem a szerb és a magyar kormány feladata a kisebbségek helyzetének rendezése, ugyanakkor a bizottság munkája jelentősen hozzájárulhat a két nép jó kapcsolatának kiépítéséhez és fenntartásához – hangzott el hétfőn Szabadkán, ahol öt év után először ült össze a magyar-szerb kormányközi kisebbségi vegyes bizottság, amelynek feladata a szerbiai magyarság és a magyarországi szerbség gondjainak orvoslása. Tovább »

Kalmár Ferenc: Kisebbségvédelmet kérünk a szerb EU-csatlakozás erős támogatásáért + FOTÓK

2016. február 14., vasárnap · 6 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

A Közéleti Kávéház rendezvényén számolt be az eddigi miniszteri biztosi tevékenységéről a KDNP politikusa. Tovább »

Kalmár Ferenc: Nem kér olyat a magyar kisebbség, amire Európában ne lenne precedens

2015. augusztus 2., vasárnap · 9 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_kalmar_ferenc03_gs

Kalmár Ferenc “Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért” felelős miniszteri biztost nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök azon vegyes bizottságok társelnökének, amelyek a határon túli államokba szakadt magyar kisebbségek érdekeiért küzdenek. A döntéssel újból egy kézbe kerül a szlovéniai, a horvátországi, a szerbiai, a romániai, az ukrajnai és a szlovákiai tárgyalások vezetése. Az európai kisebbségekről szóló „Kalmár-jelentés” megalkotójával áttekintettük az előtte álló feladatokat, a helyi magyarságnak és politikai pártjainak, civil mozgalmainak helyzetét a különböző szomszédos országokban. Orbán Viktor Tusványoson készült képével kapcsolatban Kalmár Ferenc kitért arra, hogy ugyan máshogyan látják a történelmet Európa különböző nemzetei, azonban a globális kihívásokra közösen kell megfelelni. Tovább »

Kalmár Ferenc: A magyar érdekeket képviselem a szomszédságpolitikában

2015. április 22., szerda · 12 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_kalmar_ferenc03_gs

Az európai kisebbségek helyzetéről és jogairól szóló „Kalmár-jelentés” volt az alapja annak, hogy Szijjártó Péter miniszteri biztosnak nevezte ki fél évre Kalmár Ferencet. Tovább »