Ágyúhüvely és tűzoltókocsi a dorozsmai piacon + FOTÓK

2014. január 13., hétfő · 3 hozzászólás

kirakodovasar_mj20Hifitorony, fehérnemű, katonai éjjellátó berendezés vagy porcelánkutya-sorozat: hasraütészszerűen mondjon egy tárgyat, és szinte biztos, hogy a Dorozsmai Nagybani Piac portékái között megtalálhatja azt. Tettünk egy sétát az év első kirakodóvásárában. Tovább »

Bolhapiacok elefántméretben + FOTÓK

2010. április 10., szombat · 2 hozzászólás

kirakodovasar05_gs Ismét fénykorukat élik a kirakodó- és a régiségvásárok. Megyénkben Szegeden, Dorozsmán, Mórahalmon és Kisteleken is havi rendszerességgel pakolják ki portékáikat a kereskedők. Akad, aki bakelitlemezeket keres a 70-es évekből, van, aki háborús relikviák, régi gyerekjátékok után kutat, vagy épp teniszütőt, biciklit keres: közös bennük, hogy sosem térnek haza üres kézzel.
Tovább »

„II. Panel Reneszánsz Fesztivál” – Szellemi vásárfia

2009. április 21., kedd · Hozzászólok

Ki nem hallott manapság arról a „panelprogramról”, amely arra hivatott, hogy a lakótelepek szürke, jellemtelen, megrongálódott épületeit szebb, megújult köntösbe bújtassa. Sokan éltek és élnek ezzel a lehetőséggel. Ám mit sem ér egy ilyen városkép-fejlesztési folyamat, ha az nem jár karöltve e városrészek kulturális fejlesztésével. Tovább »