Kilakoltatták a 14 macskával együtt élő szegedi hölgyet + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. július 18., kedd · 20 hozzászólás

macskas_neni_kilakoltatas022kf

Harminc éve lakott felső-tiszaparti lakásban a 69 éves hölgy, akit bértartozás miatt lakoltatott ki otthonából az IKV Zrt. Az asszony sírással küszködve mondta el, hogy nincs hová mennie, nem tudja hogyan tovább. A macskák nagyon régóta az élete részét képezték, amelyek közül a legidősebb már 16 éve élt együtt vele. Több macskát az utcáról fogadott be, jelenleg is három kölyökkel élt együtt a lakásában. Tovább »

A kilakoltatások ellen Szegeden az AKUT: Az IKV-s bérleményben élők se kerülhessenek utcára!

2017. március 1., szerda · 15 hozzászólás

kilakoltatas_17-03-01_gs

„A szegénység nem bűn!”, „Soha többé kilakoltatást!”, „Lakhatást, ne zaklatást” – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel érkeztek a városházához az AKUT Egyesület szimpatizánsai, akik a kilakoltatási moratórium március elsejei lejártával arra hívták fel a figyelmet, hogy a bérlakásban élőket is fenyegeti, hogy fedél nélkülivé válnak. Mint mondják, a lakásrendelet módosításával méltányosságot gyakorolhatna a városvezetés, s erre konkrét javaslatot is tesznek. Tovább »

Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nőt Kecskésen + FOTÓK

2014. június 23., hétfő · 56 hozzászólás

kilakoltatas05_gs

Húsba vágóan éles manifesztumát tapasztalhatta meg hétfő délelőtt a szegedi Kandó Kálmán utcában összegyűlt publikum annak, mit is jelent valójában Magyarországon a jelzáloghitelek kapcsán kialakuló fizetésképtelenség.
Tovább »

Kora tavaszi kilakoltatás a szegedi Hattyas soron + VIDEÓ, FOTÓK

2013. március 4., hétfő · 7 hozzászólás

Egy idős nőt lakoltattak ki a Hattyas soron. A tulajdonosok elmondása szerint a lakót – akit eddig megtűrtek az ingatlanban – már többször felszólították, hogy hagyja el az épületet, nem tette, ezért fordultak bírósághoz, amely elrendelte a kilakoltatást. A nőt és ingóságait a szatymazi házába viszik.
Tovább »

Sikertelen vásárhelyi kilakoltatás – uzsoragyanú, lakóból lakásfoglaló? + FOTÓK

2012. december 3., hétfő · 22 hozzászólás

Meghiúsult a vásárhelyi Kenéz család szombat, 9 órára bejelentett kilakoltatása. A bírósági végrehajtó mintegy 15-20 rendőr kíséretében megjelent a Nyár utcai ház előtt, amelynek bejáratát közel 30-40 civil és a Jobbik szimpatizánsai állták el. A 4 milliós kölcsönt egy tanár adta, aki most 10-et követel, a lakókból pedig lakásfoglaló lett.
Tovább »

Jobbik: kilakoltatási és hitelmoratóriumot!

2012. november 26., hétfő · Hozzászólok

A Jobbik azt követeli, hogy a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosításáig hirdessen a kormány teljes körű kilakoltatási és “hitelmoratóriumot”, hogy ne kerülhessenek emberek az utcára és ne nőjön “kezelhetetlen szintre” a hitelek mennyisége – jelentette ki hétfőn Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő az MTI-nek.
Tovább »

Újabb lépés az adósok megvédése érdekében

2010. július 8., csütörtök · 2 hozzászólás

A kormány javaslata szerint 2011. március 1-jéig el kell halasztani a lakóingatlanok kiürítésének – a rendőrség közreműködésével történő – foganatosítását – közölte Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára – értesült a Magyar Nemzet honlapja.
Tovább »

Az LMP a kilakoltatás ellen

2010. március 12., péntek · 10 hozzászólás

Március 13-án és 14-én szombaton és vasárnap a Lehet Más a Politika 10-től 18 óráig demonstrációt tart a Dugonics téren a kilakoltatási moratórium március 1-ji eltörlése kapcsán. E demonstráció keretében szombaton délután a párt szimpatizánsainak lehetőségük van megismerkedni a szegedi jelöltekkel, Bozsóné Margóczi Katalinnal, Bálint Bencével és Málovics Györggyel, illetve le is adhatják nekik személyesen kopogtatócéduláikat. „A kilakoltatás nem megoldás!” címmel az LMP közleményt adott ki, melyet alább olvashatnak.
Tovább »

Karzatlezárás és szegedi irodakeringő politikai okokból?

2009. október 1., csütörtök · 51 hozzászólás

kozgyules28Lezárták a karzatot a városháza dísztermében. Statikai okokra hivatkoznak a torony alatt, de sokakban felmerült a gyanú, hogy – polgármesterünk célzásából merített szavakat kölcsönvéve – talán a „választópolgárnak álcázott aktivisták” ellen emelt védőbástyát az önkormányzati apparátus. A SZEGEDma.hu most felidézi, hogy egy év alatt mi is okozhatott öt műszaki, statikai, renoválási problémát a városházán.
Tovább »