Pitti Katalin és Naszvadi György vehetett át Szer Üzenete-díjat

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

A Szobori búcsúk hangulatát idézték fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Kisboldogasszony ünnepnapjához kötődő szentmisén átadtak Szer Üzenete-díjakat is. Tovább »

A pozsonyi csata emlékére záporoztak a nyílvesszők Ópusztaszeren + FOTÓK

2017. június 18., vasárnap · Egy hozzászólás

nyilzapor57_gs

„Hujj, hujj! Hajrá!” – hangzott a csatakiáltás az ópusztaszeri íjásztalálkozón, ahol 6-800 hagyományőrző lőtt egyszerre, így emlékezve a dicsőséges pozsonyi csata 1110. évfordulójára. A XI. Nyílzápor és íjásztalálkozón átadták az Arany Nyílhegy Díjat is, amit idén Oláh Cucu Imre érdemelt ki. Tovább »

A Puszták aranya Ópusztaszeren + FOTÓK

2017. június 18., vasárnap · Hozzászólok

opusztaszer_kiallitas15_gs

A nagyszentmiklósi aranylelet másolatait, a honfoglaló magyarság régészeti hagyatékait, valamint az avarok ötvösművészetét is felvonultatja a Puszták aranya című tárlat, amit a XI. Nyílzápor és íjásztalálkozóhoz kapcsolódóan nyitottak meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Tovább »

Tehetségek után kutatnak – Újraindul a SzépKép Versenydíj sorozat Szegeden

2017. május 15., hétfő · 3 hozzászólás

szepkep_lobby_cafe_01gs

Új évaddal indul a Feketesas Szalon által már sikeresen működtetett SzépKép Versenydíj sorozat, ezúttal megújult formában, új helyszínen biztosítanak kiállítási lehetőséget olyan alkotóknak, akik még nem rutinosak. A tervek szerint havonta két-két művész mutatkozhat be a Lobby Café galériájában, maga a verseny pedig nemcsak kiállítási lehetőséget biztosít, hanem értékes nyereményekkel is kecsegtet. Tovább »

Fonott kalács készült Ópusztaszeren húsvét alkalmából + FOTÓK

2017. április 16., vasárnap · Hozzászólok

opusztaszer_kiallitas_husvet41_gs

Húsvét mindkét napján kézműves programokkal, népszokások felelevenítésével várják a látogatókat a parkban. Új kiállítás is nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén, a makói hagyma világával ismerkedhetünk meg. Tovább »

Szeri Húsvét a hagyományőrzés jegyében

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

160328husvet_onte389

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren. Az emlékpark a Szeri Húsvétra készülve idén is színes programokkal várja a családokat, lesz tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, ételszentelés, és természetesen muzsikaszó és néptánc is. Tovább »

Ópusztaszeren restaurálnák az előkerült Feszty-triptichont

2017. március 21., kedd · Hozzászólok

Feszty-triptichon_opusztaszer_001

Csaknem hat évtizedig az aradi múzeum pincéjében volt feltekercselve Feszty Árpád Krisztus temetése című hármas képe, amit várhatóan hamarosan újra megcsodálhat a nagyközönség. Jelenleg arról folynak a tárgyalások, hogy az egyébként jó állapotú művet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban restaurálják. Tovább »

Kertész Péter: Sikerült áthidalni a szezonalitást, az emlékpark minden eddiginél több embert vonzott idén

2016. december 13., kedd · 14 hozzászólás

megyei_kozgyules21_gs

Egyetlen hiteles történelmi emlékművüket, a monostort is szeretnék bevonni az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatói útvonalába, sőt virtuálisan fel is szeretnék építeni – tudtuk meg Kertész Pétertől, aki a Csongrád Megyéért Emlékérem átvétele után úgy fogalmazott, nem az ő személyének, hanem az emlékpark minden munkatársának szól az elismerés Tovább »

A digitalizáció beszivárog a szabadtéri néprajzi múzeumokba is

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

opusztaszer_szuret06_gsKétnapos konferencián tanácskoznak a szabadtéri néprajzi múzeumok vezetői arról, milyen szerepe jut és juthat a digitális eszközöknek a muzeológiában, milyen eredményekkel zártak a kiállítóhelyek a megelőző évben. Cseri Miklós, a szentendrei skanzen vezetője szerint itt az idő visszatérni a hagyományos múzeumi gyökerekhez, s felújítani azt digitális eszközökkel.
Tovább »

Az Erdélyi Panoráma részleteit mutatják be Ópusztaszeren + FOTÓK

2016. szeptember 29., csütörtök · Hozzászólok

opusztaszer_elfeledett_korkep06_gsIdőszakos kiállítás nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban „Az elfeledett körkép – 1848-49 emlékezete” címmel, mégpedig az Erdélyi Panoráma részleteiből. A magyar szabadságharc erdélyi hadszínterének egyik legfontosabb magyar diadalát megörökítő körkép a nagyszebeni csatát ábrázolja.
Tovább »

Ruszin és magyar gyermekek ismerkedtek a magyar történelemmel Ópusztaszeren

2016. augusztus 16., kedd · Hozzászólok

ruszinok_onte020kf

Megerősödés lélekben, identitásban, anyanyelvben – ez is a célja annak a tábornak, melyet a görögkatolikus egyház szervez kárpátaljai magyar és ruszin, valamint magyarországi ruszin gyermekek számára. A hét folyamán kirándulásokat, játékos programokat és fürdőzést szerveznek a résztvevőknek, ellátogatnak szegedi templomokba, míg kedden a Feszty-körképet is megtekintették Ópusztaszeren. Tovább »

Elsötétült Ópusztaszer felett az ég a nyílvesszőktől + FOTÓK

2016. június 25., szombat · Hozzászólok

nyilzapor061kfEzerötszáz íjász, bajvívó harcosok és lovas vitézek elevenítették fel a 907-es pozsonyi csata pillanatait az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark mellett téren, immár tizedik alkalommal. Akárcsak a X. századi csatában, záporoztak a nyílvesszők az ellenséges hajóflottákra.
Tovább »

Több mint ezer hagyományőrzőt várnak a tizedik ópusztaszeri nyílzáporra

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

ijasztalalkozo47_gs

Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Nyílzápor és Íjásztalálkozót. Már pénteken a magyarok őstörténet legfrissebb kutatási eredményeiről tartanak előadást a Szegedi Tudományegyetem oktatói, kutatói, szombat délután és este pedig a hagyományőrzők a gyakorlatban is megmutatják eleink tudását. Tovább »

Ópusztaszeren már kisültek a húsvéti kalácsok + FOTÓK

2016. március 27., vasárnap · 2 hozzászólás

opusztaszer_husvet49_gsHúsvétvasárnap már vízbevető hétfőre készülődtek az ópusztaszeri emlékparkban. A szabadtéri kemencét körbejárta a frissen kisült fonott kalács illata, míg a szomszédos asztalnál tojást hímeztek a lányok – legyen mivel meglepni másnap a locsolkodókat.
Tovább »

Magyarok Karácsonya: Csak a szeretet által állhat helyre a nemzet egysége + FOTÓK

2015. december 18., péntek · Hozzászólok

magyarok_karacsonya015kf

Nyolcadik alkalommal tartották meg a Magyarok Karácsonyát Ópusztaszeren. Idén a Muravidék és az Őrvidék gyermekei voltak a díszvendégek. Tovább »

A „Szegedi Dóm szobrokkal” Ópusztaszeren + FOTÓK

2015. november 13., péntek · Hozzászólok

opusztaszer01_gsKesztyűs Ferenc nemzetközileg elismert képzőművész tűzzománc-kerámia festményt ajándékozott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparknak. A „Szegedi Dóm szobrokkal” című alkotást a Rotundában állították ki, hogy mindenki csodájára járhasson, s hirdesse: érdemes és fontos felkeresni Szeged városát.
Tovább »

Elismerést kapott az ópusztaszeri emlékpark

2015. október 8., csütörtök · Hozzászólok

projektzaro_opusztaszer23_gs

A Budapesti Történeti Múzeumban rendezett országos múzeumpedagógiai évnyitón elismerő oklevélben részesült az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark programja, a Hétmagyar harcai – Interaktív hadtörténeti programnap-sorozat. A muzeális intézmények sorában egyedülállónak számító foglalkozásért szeptember 28-án vehette át az elismerést Kertész Péter igazgató.
Tovább »

A magyarság kitüntetett szimbóluma – Kövér László leplezte le a Millenniumi Emlékművet Ópusztaszeren + FOTÓK

2015. október 3., szombat · 2 hozzászólás

opusztaszer_emlelmu33_gs

Több mint száz év után kerülhetett a “magyarság kitüntetett szimbóluma” az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A Lemberg megyei szkolei járás képviselői, kiknek közreműködése nélkül nem ünnepelhettek volna szoboravatót, baráti kéznyújtásképp adták vissza a Millenniumi Emlékművet.
Tovább »

Borszűrő Szent Mihály napján leplezik le a Millenniumi Emlékművet

2015. október 1., csütörtök · Hozzászólok

borszuro_opusztaszer_mj-053Borszűrő Szent Mihály ünnepén ezúttal nemcsak múltidéző hagyományok és mesterségek elevenednek meg az ópusztaszeri skanzenban, hanem a magyarokat határon innen és túl összefogó Millenniumi Emlékmű leleplezésével is készülnek az emlékparkban.
Tovább »

Mit rejt Szer üzenete és honnan ered a szobori búcsú?

2015. szeptember 3., csütörtök · Hozzászólok

szobori_bucsu_kocsiA Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2007-ben tértek vissza a több mint száz éves szobori búcsú hagyományaihoz, azóta adják át a hit, megtartás, hűség és hazaszeretet jegyében alapított Szer Üzenete-díjat is. A fogatok és lovaskocsik felvonulásával kezdődő búcsú alkalmából szeptember 6-án kinyílik a székelykapu a látogatók előtt, s arra is fény derül, kit tüntetnek ki az emlékpark rangos elismerésével.
Tovább »

Trócsányi László a nemzeti ünnepen: “Az alkotmányosságra kötelez a Szent István-i hagyomány”

2015. augusztus 20., csütörtök · 16 hozzászólás

augusztus20_opusztaszer19_gs

Jogszabályainknak az Alaptörvény szellemiségét kell tükrözniük. „Erre kötelez a szent istváni hagyomány, az Alaptörvényben is megjelenő Szent Korona eszme” – fogalmazott Trócsányi László igazságügyi miniszter Ópusztaszeren. Tovább »

Új kiállításokkal gazdagodott az ópusztaszeri emlékpark + FOTÓK

2015. június 29., hétfő · Hozzászólok

projektzaro_opusztaszer42_gsNagyszabású megújuláson esett át az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A rotunda kiállítótermei és a főbejárat új köntöst kapott, valamint egy több mint 300 fős látogatóközpont, illetve egy örökségműhely is tarkítja a többhektáros területet.
Tovább »

Ezernyi nyílvessző hasította Ópusztaszer egét + FOTÓK

2015. június 6., szombat · Egy hozzászólás

ijasztalalkozo47_gs
Ezernyi íjász, több száz bajvívó harcos és tucatnyi lovas vitéz elevenítette fel a 907-es pozsonyi csata pillanatait az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark mellett téren. Akár egy Árpád-kort megidéző film forgatásának helyszínére csöppentek volna a látogatók: harcosok és íjaik együtt feszültek az ellenséges nyugati haderőkkel szemben.
Tovább »

Újból nyílzápor takarja el a Nap sugarait Ópusztaszeren + FOTÓK

2015. június 5., péntek · Hozzászólok

opusztaszer_beharangozo22_gs

Több mint száz hagyományőrző, ezernél is több íjász jelenik meg a világ legnagyobb íjásztalálkozóján. Érdemes kilátogatni idén is Ópusztaszerre IX. Nyílzápor és Íjásztalálkozóra. Tovább »

Három napig tart az ópusztaszeri íjásztalálkozó

2015. június 3., szerda · Egy hozzászólás

nyilzapor_122_gsNem túlzás azt állítani, hogy az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark minden évben a világ legnagyobb történelmi íjász seregszemléjének otthona, melyhez hasonlót keresve sem találnának az érdeklődők. A Nyílzápor és Íjásztalálkozó résztvevői immár kilencedik alkalommal veszik célba Ópusztaszert, hogy így tisztelegjenek a pozsonyi csata hősei előtt.
Tovább »

Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK

2015. május 27., szerda · Hozzászólok

morahalom_nyari_programok_sajttaj18_gs

Új turisztikai attrakcióval készül Mórahalom az idei nyári szezonra. A fürdőjéről, a Homokháti Sokadalomról, a rétesfesztiváljáról és a bivalyrezervátumról méltán híres kisváros a Nemzeti Lovas Színház három szabadtéri előadásával is csalogatja a vendégeket. Tovább »

Felavatták az ópusztaszeri kápolnát pünkösdvasárnap + FOTÓK

2015. május 24., vasárnap · 2 hozzászólás

kapolnaazado_opusztaszer12_gsAkár egy népzenei fesztivál helyszínének is beillett volna az ópusztaszeri emlékpark, annyian ragadtak hangszert pünkösdvasárnap. Idén nemcsak a hagyományőrző játékokról és a népi szokásokról szólt a forgatag, hanem felszentelték a Pallavicini család egykori imádkozó helyét, az ányási kápolnát is. Az ökumenikus vallási útvonal részeként rekonstruált kápolnával teljessé vált a dél-alföldi falvakat bemutató skanzen.
Tovább »

Ópusztaszer pünkösdkor is hazavár

2015. május 20., szerda · 2 hozzászólás

punkosdi_kiraly_cseppento_regoDél-alföldi népszokásokat, elfeledett hagyományokat elevenítenek meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban pünkösdvasárnap és hétfőn. A kétnapos ünnep leglátványosabb momentuma a május 24-i Pallavicini-kápolna felavatása, valamint a hétfői V. Magyar Világtalálkozó. “Gyere haza, várunk!” – csalogatja a verőfényes napsütésbe az érdeklődőket az emlékpark.
Tovább »

Házasságkötéseket, keresztelőket is tartanak majd az ópusztaszeri kápolnában + FOTÓK

2015. április 24., péntek · Hozzászólok

opusztaszer_projektzaro05_gsÁtadták az ökumenikus vallási útvonal utolsó Csongrád megyei állomását, vagyis az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén található Pallavicini-kápolnát.
Tovább »

Piri néni kalácsaiért rajongtak az ópusztaszeri emlékpark látogatói + FOTÓK

2015. április 5., vasárnap · 6 hozzászólás

opusztaszer_husvet29_gsVízbevető hétfőre készülődtek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Húsvétvasárnap nemcsak a hagyományőrzőké és a kézműveseké volt a terep, rendhagyó nyílt nappal is készültek a szervezők. Piri néni kalácsot sütött, a lányok pedig tojásfestéssel készültek a holnapi locsolkodásra. Ma még senkinek sem kellett attól tartania, hogy nyakon öntik egy vödör hideg vízzel, holnap azonban érdemes lesz váltóruhát pakolni.
Tovább »

Húsvétkor is vár az ópusztaszeri emlékpark

2015. április 2., csütörtök · Hozzászólok

husvetopusztaszer_mj028Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn ismét életre kel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A skanzenben megelevenednek a húsvéti hagyományok: lesz ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás és természetesen néptánc is, annak rendje és módja szerint.
Tovább »

Megcsordult Vince, tele lesz a pince – Bországgyűlés Ópusztaszeren + FOTÓK

2015. január 18., vasárnap · 3 hozzászólás

borszaggyules_opusztaszer89_gs

Második alkalommal tartottak Bországgyűlést Ópusztaszeren – a Vince-napi vesszővágás alkalmával jó termést ígértek 2015-re, majd az egybegyűltek az újbort is megkóstolhatták. A rendezvényt kísérő konferencián elhangzott: a technológiailag hibátlan elkészítésű bor már nem erény, hanem a piacra való belépés alapja. Sokszínűségünkben és minőségünkben lehetünk világszinten is elismertek. Tovább »

Grezsa István: “Ópusztaszer üzenete messze elhallatszik a Kárpát-medencében” + FOTÓK

2014. december 19., péntek · Egy hozzászólás

magyarok_karacsonya_onte10_kfIsmét ünnepelni hívták a magyarokat a Magyarok Karácsonyfája alá. Az idei évben a nemzeti egység fontosságáról, valamint a határon túli honfitársakról emlékeztek meg a felvidéki díszvendégekkel.
Tovább »

Több mint száz Árpád-kori emlék került elő az ópusztaszeri parkban + FOTÓK

2014. szeptember 24., szerda · 3 hozzászólás

onte1

Befejeződtek az előzetes régészeti feltárások az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark területén. Több mint száz objektum került elő a földfelszín alól.
Tovább »

Kothencz János: Az idősekre figyelni kötelességünk! + FOTÓK

2014. július 16., szerda · 49 hozzászólás

kothencz_janos_opusztaszer03_gs

Azok vagyunk, akikért kiállunk – vallja Kothencz János, a L.É.T. életre hívója, aki a Makkosházi Nyugdíjas Klub ópusztaszeri rendezvényén azt hangsúlyozta, a közösséghez tartozás a legfontosabb ennek a korosztálynak, és a fiatalabb generációknak kötelességük gondoskodni az idősebbekről. Tovább »

Szándéknyilatkozat született a Kárpát-medencei turisztikai együttműködésről + FOTÓK

2014. június 30., hétfő · Egy hozzászólás

opusztaszer_mj 045

A Kárpát-medencei turizmus fellendítése és fejlesztése érdekében tartottak kerekasztal-beszélgetést vasárnap az ópusztaszeri emlékparkban, ahol a résztvevők közös ötleteiket szándéknyilatkozattal pecsételték meg.
Tovább »

Nyílzápor – akár egy történelmi kisfilm forgatására csöppentünk volna + FOTÓK, VIDEÓ

2014. június 28., szombat · Hozzászólok

opusztasze_nyilzapor100_gs

Mintha egy hollywoodi kisfilm forgatásán lettünk volna: harcosok és íjaik együtt feszültek az ellenséges nyugati haderővel szemben, majd egy éles pattanó hangot követően susogós nyílvesszők szelték át az eget. “Hujj, hujj! Hajrá!” – skandálták a honfoglaló magyarokat megidéző íjászok, akiket láthatóan teljesen átitatott a 907-es pozsonyi csata hangulata.
Tovább »

Íjat feszíts, irány Ópusztaszer!

2014. június 24., kedd · 2 hozzászólás

nyilzapor_122_gs

A világ legnagyobb történelmi íjásztalálkozója az első önvédelmi háborúnk, a pozsonyi csata hősei előtt tiszteleg. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatói június 27. és 29. között testközelből ismerkedhetnek meg a X. századi hadi táborokkal, a honfoglaló magyarok életmódjával és hadi kultúrájával. A rendezvény csúcspontját a páratlan nyílzápor adja.
Tovább »

Ópusztaszer mint a magyar nemzet szent helye + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 21., szerda · 16 hozzászólás

SZS20140520_magyarok_vilagtalalkozoja_020

Minden nemzetnek szüksége van egy olyan helyre, ahová hazatérhet, ahol a külföldön töltött hosszú évek után is befogadják. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – csatlakozva a Magyar Világtalálkozóhoz – az európai magyar ifjúságot látta vendégül kedden.
Tovább »

Bundáskenyér és tea – Lajtos Szandrával, Kertész Péterrel beszélgettünk a Lipótiban + FOTÓK

2014. április 17., csütörtök · 16 hozzászólás

lipoti_pekseg_online05_gs

Portálunk új, beszélgetős sorozatának keretében a Széchenyi téri Lipóti Pékségben látunk vendégül közéleti személyiségeket, sportolókat, művészeket, most csütörtökön Kertész Péterrel és Lajtos Szandrával beszélgettünk. Tovább »

Festővásznon az alföldi táj – Ópusztaszeren a legnagyobb mesterek művei

2014. április 16., szerda · Hozzászólok

muzeum_festmeny_natyi_robert04_gs

A húsvét nem csak a tojásfestés mesterségéről, hanem a vásznakon megelevenített alföldi tájak szépségéről is szól az ópusztaszeri emlékparkban. A “Magyar táj, magyar ecsettel” című kiállításon a 19. és a 20. század legnagyobb mestereinek munkáiból nyílik kiállítás április 20-án.
Tovább »

Ópusztaszeren még a rácponty is gundeles + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 29., szombat · 3 hozzászólás

SZS20140329_bojtos_gasztrohetvege_018Sokoldalú, ínycsiklandó, és laktató, pedig húsmentes. Még a legeltántoríthatatlanabb húsimádók is megnyalták mind a tíz ujjukat, ha győzték végigkóstolni a nyolc látványkonyha kínálatát. A szombati böjtös gasztrotúra átvezetett minket a parasztos receptek világából napjaink legjobb séfjeinek konyhájába.
Tovább »

Jöjjön böjtös vendégségbe Ópusztaszerre!

2014. március 28., péntek · 2 hozzászólás

SZS20140322_tavaszunnep_onte_037Sokoldalú és változatos, ilyen is lehet a húsmentes étel. Az ópusztaszeri gasztrohétvégén egyenesen a mesterektől leshetjük el a böjtös ételek csínját-bínját, valamint arra is fény derül, miért érdemes a húsmentes élet mellett dönteni. A gasztrotúra a paraszti világból indul, a célállomás napjaink legjobb séfjeinek konyhája. Ötletekkel, praktikákkal, ízkavalkáddal várja látogatóit az emlékpark!
Tovább »

Jöjjön böjtölni Ópusztaszerre!

2014. március 24., hétfő · 7 hozzászólás

SZS20140322_tavaszunnep_onte_037Sokoldalú és változatos, ilyen is lehet a húsmentes étel. Az ópusztaszeri gasztrohétvégén egyenesen a mesterektől leshetjük el a böjtös ételek csínját-bínját, valamint arra is fény derül, miért érdemes a húsmentes élet mellett dönteni. Ötletekkel, praktikákkal, ízkavalkáddal várja látogatóit az emlékpark!
Tovább »

Az Ópuszta-szeri-tűz egészen nyárig őrzi lángját + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 22., szombat · 4 hozzászólás

SZS20140322_tavaszunnep_onte_080Színes lobogók táncoltak a verőfényes napsütésben, miközben honfoglaló magyar nyilak süvítésétől, pajzsok dobbanásától és 18. századi fémes kardok csattogásától visszhangzott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Igazi időutazásban lehetett része mindazoknak, akik szombaton a hagyományőrzőkkel együtt kergették el a telet.
Tovább »

Kertész Péter: Az összmagyarság valódi találkozóhelye Ópusztaszer!

2014. március 12., szerda · 5 hozzászólás

kertesz_peter_opusztaszer01_gsAz „Ópusztaszer hazavár!” nem csak egy szlogen, a nemzeti összetartozás egyik központjaként is funkcionáló Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban hónapról hónapra látványos rendezvényekre invitálják a látogatókat. Idén megújul a skanzen, és az ányási kápolnát is felépítik. Tovább »

Következő oldal »