Várszegi Asztrik: Kereszténynek lenni sohasem volt könnyű

2017. január 28., szombat · 43 hozzászólás

varszegi_asztrik03_gs

A pannonhalmi főapáttal a bencés rend múltjáról és jelenéről, a pannonhalmi gimnáziumról beszélgettünk. Szóba kerültek napjaink keresztényellenes megnyilvánulásai a szekularizációtól kezdve a kopt keresztények mártírsorsáig. Tovább »

Egy keresztény szervezet szerint ugrásszerűen megnőtt a keresztényüldözések száma a világban

2016. január 13., szerda · Hozzászólok

Ugrásszerűen megnőtt tavaly a keresztényüldözések száma a világban, mindenekelőtt Észak-Koreában, máshol pedig a szélsőséges iszlamizmus miatt – derül ki a hollandiai alapítású Nyitott ajtók elnevezésű evangélikus protestáns szervezetnek a keresztények elleni diszkriminációkról és erőszakos cselekményekről közölt éves jelentéséből.
Tovább »

Erdő Péter: a Krisztus iránti szeretet szolidaritásra kötelez az üldözöttekkel

2015. november 28., szombat · Hozzászólok

Advent a Krisztusra várakozás ideje, amikor “fel kell szítanunk magunkban a hit és a szeretet lángját”. Ez a szeretet pedig együttérzésre és szolidaritásra kötelez az üldözött keresztényekkel – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombat este a budapesti Szent István-bazilikában. Tovább »

Erdő Péter a közel-keleti keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet

2014. augusztus 17., vasárnap · Hozzászólok

Szűz Máriának a római katolikus egyházban betöltött szerepére, a magyar történelemből ismert jelentőségére és a közel-keleti keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentbeszédében a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen vasárnap megtartott főbúcsún, több ezer hívő előtt. Tovább »

Vélemény: Keresztényüldözés a XXI. században?

2011. január 20., csütörtök · 5 hozzászólás

Most, a XXI. század elején, joggal remélhetjük, hogy egészen más a helyzet. De csalatkoznunk kell. Merthogy ma is azt kell mondanunk: drámaian növekszik a keresztényüldözés a világban! Az Open Doors nevű keresztény emberjogi szervezet kutatásai szerint a világ mintegy 50 országában száz millióan vannak veszélyben!

Tovább »