Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda · 45 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Szabó Bálint: Olcsóbb a Parlament közelében modern irodát bérelni, mint a Cserepes soron fűtetlen pavilont! (FRISSÍTVE)

2017. január 3., kedd · 51 hozzászólás

szabo_balint_satttaj01_gs

A piac bérlői nem értenek egyet Rácz Attila sikerekről szóló év végi beszámolójával, pont az ennek ellenkezőjét tapasztalták. Szabó Bálint idézte a cég háromnegyed éves beszámolóját, a tervezett üzemi eredmény alig több mint hetedét hozta a piac. Rácz Attila szerint Szabó Bálint újra rálépett arra az útra, ami a Cserepes sori piac tönkretételét célozza. Tovább »

Visszaadják a szakmák régi rangját – Mestereket avatott a kamara

2016. november 8., kedd · 2 hozzászólás

mesterlevelek_atadasa12_gs

A szakmák presztízsét is növeli egyrészt a mesterképzés, másrészt a gazdasági kamara képzését elvégzett mester alkalmas arra, hogy a jövő nemzedékét is oktassa a gyakorlati képzőhelyeken – hangsúlyozta Kőkuti Attila kamarai alelnök azon az ünnepségen, amelyen karosszérialakatosok, kereskedők, ácsok, állványozók és kőművesek vehették mesterlevelüket. Tovább »

Szabó Bálint: Állítsa meg a városvezetés Rácz Attilát!

2016. július 28., csütörtök · 27 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Július 31-gyel felmondott több jelentős kereskedőnek a Cserepes sori piac vezetése. Az árusok azonban nem kívánnak távozni, bíznak igazukban, s megvárják, hogy Rácz Attiláék a bírósághoz forduljanak. „Totális háborúra” készülnek a Cserepes sori piac kereskedői. Tovább »

Bíróság rendezi a birtokvédelmi vitát a Cserepes sori piacon

2016. július 11., hétfő · 14 hozzászólás

cserepes_sor_piac46_gs

Harminc Cserepes sori kereskedő kapott birtokvédelmet június elején, ám a piacvezető megtámadta az erre vonatkozó határozatokat, így majd a bíróság dönt ősszel arról, történtek-e birtoksértések. Közben a piacnak fizetési felszólítást küldtek az érintettek, a többségi önkormányzati társaság ugyanis nem fizette vissza a 3000 forintos illetéket annak a 30 bérlőnek, akik megkapták a birtokvédelmet. Tovább »

Csak látszólagos volt a nyugalom a Cserepesen – újfent felmondtak a bérlőknek

2016. július 6., szerda · 18 hozzászólás

cserepes_sor013kf

Április végén felmondott a piacosainak Rácz Attila, májusban harmincan bíróságon támadták ezt meg, majd visszavonta a felmondásokat a piacigazgató, most pedig újfent szerződést kíván bontani azokkal, akik nem fogadják el az új bérleti díjról szóló szerződést. Közben a háttérben több eljárás is zajlik a Cserepes sori piaccal kapcsolatban. Tovább »

Cserepes sori piac: folyamatban a per, miközben okafogyottá vált

2016. június 25., szombat · 15 hozzászólás

szabo_balint_torvenyszek004kf

Igaz, okafogyottá vált a Cserepes sori piac kereskedői által indított peres eljárás, mert Rácz Attila visszamondta a felmondásokat, mégis folytatódik a per, az alperes, vagyis a többségi önkormányzati tulajdonban lévő társaság ugyanis elfelejtette értesíteni a Szegedi Járási Bíróságot a fejleményekről. Tovább »

A Cserepes-botrány újabb fordulata: Rácz Attila visszavonta a felmondásokat (FRISSÍTVE)

2016. június 4., szombat · 20 hozzászólás

cserepes_sor009kf

A piac MSZP-s igazgatója visszavonta a felmondást azon kereskedőktől, akik egyébként bíróságon támadták azt meg. A piacosok óvatosak és kétkedőek. Tovább »

Vádirat Rácz Attila ellen a birtokvédelem – mondják a Cserepes sori kereskedők

2016. június 1., szerda · 45 hozzászólás

cserko_szabo_balint_sajttaj02_gs

Akár ötszázezer forintra is büntethetik a Cserepes sori Piac Kft.-t, amennyiben ismételten birtoksértést követ el – mondta ki határozatában a 37 birtokvédelmi eljárást lefolytató makói jegyző, melyből 30 esetben helyt adott a kereskedők kérelmének. Közben lejárt a bérlőknek adott ultimátum, a piac vezetője állítja, 25-en nem kötöttek eddig új szerződést, miközben múlt pénteken 30-an a Szegedi Járásbíróságon támogatják meg felmondásukat. A kereskedők fenyegetve érzik magukat – mondták portálunknak. Tovább »

Lejárt Botka ideje – bíróságon támadják meg a felmondásokat a Cserepes sori kereskedők

2016. május 27., péntek · 8 hozzászólás

szimpatia_tuntetes_sajttaj03_gs

Megvédik a „szegények ÁRKÁD-ját” – mondják a Cserepes sori piac kereskedői. A 77 pavilonbérlő közül 40-en bírósághoz fordulnak érvényes szerződéseik felmondásai miatt. Tovább »

Középpontban a Mars téri, a Cserepes sori és a nagybani piac – 10 interpellációval hangol a közgyűlésre a Jobbik

2016. május 26., csütörtök · 44 hozzászólás

toth_peter_sajttj01_gs

Csak a Mars téri piac kapcsán 15 kérdést intézett Botka Lászlóhoz a jobbikos Tóth Péter, aki ezen felül a városi cégek működését firtatja, a Napfényfürdő sorsa után érdeklődik, illetve a Partfürdőn a területbérleti díjak drasztikus emelését kifogásolja többek között. Tovább »

Rabosított ünnep: Szabó Bálint bilincsben – Botkát nem érdekli több mint 7000 szegedi aláírása (FRISSÍTVE)

2016. május 20., péntek · 59 hozzászólás

cserko_szabo_tuntetes33_gs

“Ez a bilincs nem azt jelképezi, hogy Szabó Bálintot rabosították, hanem azt, hogy száz szegedi kereskedő és ugyanennyi család keze van megkötve hónapok óta” – jelentette ki Szabó Bálint a Széchenyi tér és a Károlyi utca sarkán tartott sajtótájékoztatóján. A jogi képviselő kezét ezúttal nem rendőrségi bilincs fonta körbe, hanem egy maga által elhozott utánzat. Botka László a szabadságról szónokolt Szeged Napján, miközben rendőrségi sorfallal zárták az ünnepségről a Cserepes sori kereskedőket, és minden demonstrálót videóra is vettek az egyenruhások.
Tovább »

Cserepes-botrány: előállítással végződött az autós felvonulás, hét órán át tartották Szabó Bálintot a rendőrségen + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 17., kedd · 77 hozzászólás

szabo b1

Azt kérik Botka Lászlótól a Cserepes sori kereskedők, hogy tegye semmissé felmondásukat – ezért vonultak a városházához kedden. Képviselőjük, Szabó Bálint megpróbált beszélni a polgármesterrel, ezúttal sem járt sikerrel, és a rendőrök elő is állították a jogászt, míg a városháza előtt várakozó piacosokat igazoltatták az egyenruhások. A Jobbik képviselője már politikai megfélemlítést emleget. Szabó Bálintot hét órán át tartották benn a rendőrségen. Tovább »

Betelt a pohár – Tüntetéssorozat a Cserepes sori piacért + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. május 9., hétfő · 43 hozzászólás

demonstracio_cserko17_gs

Másfél hónapja hiába próbálnak Botka László MSZP-s városvezetővel vagy a többségi tulajdonos önkormányzat más megbízottjával érdemben tárgyalni a Cserepes sori piac kereskedői, zárt ajtók fogadják őket. Ezt megelégelve, határozatlan idejű demonstrációsorozatot hirdettek a piacosok hétfőn délelőttől a városháza elé, hogy a torony alatt is észrevegyék végre őket. Petíciójukat délelőtt nem tudták átadni sem a polgármesternek sem a jegyzőnek, ám kora délután kénytelen-kelletlen átvette a dokumentumot Botka László. Tovább »

Kiállnak igazukért – Hétfőtől a városházánál demonstrálnak a Cserepes sori piac kereskedői

2016. május 5., csütörtök · 21 hozzászólás

cserepes_sor014kf

„Nem hagyunk tönkretenni 100 szegedi munkahelyet, nem hagyjuk felszámolni a cserepes sori piacot!” – üzenik a Cserepes sori piac kereskedői Botka Lászlónak, és hétfőtől a polgármesteri hivatal előtt tüntetéssorozatot kezdenek. Tovább »

Felmondtak a Cserepes sori bérlők többségének + FOTÓK, VIDEÓ

2016. április 30., szombat · 44 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Annak a mintegy 70 bérlőnek, akik nem írták alá az új szerződést, június 5-éig ki kell pakolniuk pavilonjaikat – hangzott a Cserepes sori piacnál tartott sajtótájékoztatón, ahol egyébként a piacvezető és a bérlők által megbízott jogász mintegy fél órán keresztül vitatkozott. Rácz Attila ügyvezető kérdésünkre elmondta, továbbra is várja a piacosokat, május végéig még meggondolhatják magukat a kereskedők. Tovább »

Fenyegetésként értékelik a Cserepes sori piac bérlői az ügyvezető ajánlatát + VIDEÓ

2016. április 23., szombat · 15 hozzászólás

cserko_parkolo08_gs

A piacvezető által adott ultimátumot visszautasítják a bérlők, mint mondják, ha kell, kollektíven mennek a bíróságra igazukért. Rácz Attila ügyvezető szerint a bérlők meghatalmazottja, Szabó Bálint félrevezeti a kereskedőket, a jogász viszont dokumentumokkal támasztja alá, hogy az ügyvezető állított valótlanságokat. Tovább »

Rácz fenyeget, Botka hallgat – Mi lesz veled, Cserepes sori piac?

2016. április 22., péntek · 61 hozzászólás

cserepes_sori_piac004

Sarokba szorítja bérlőit – vagyis bevételi forrását – a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, szerződést kíván bontani ugyanis azokkal, akik nem fogadják el az új feltételeket, amelyekről egyébként nem is tárgyaltak a felek. Időközben vesztegetéssel is megvádolta a kereskedőket és az is bebizonyosodott, hogy az önkormányzat csak taktikázott, nem is akartak érdemben tárgyalni a piacosokkal, pusztán a közgyűlés előtt nem akartak még egy botrányt. Tovább »

Botkától várják Rácz Attila ámokfutásának megállítását a Cserepes sori piacosok

2016. április 19., kedd · 14 hozzászólás

cserko_sajttaj_szabo_balint02_gs

Ultimátumot adott Rácz Attila, lelakatolják azon bérlők pavilonjait, akik e hét végéig nem írják alá az új szerződéseket. A tervezetekben több, a kereskedők által kifogásolt pont is található, például a díjemelés mértéke sem a korábban kialkudott 5-10%, és ellentétben az ügyvezető állításával, nem is egységesek a négyzetméterárak. Tovább »

Jövő januártól vezetnék be az áfát a Cserepesen – A bérlők 7+1 pontos követeléssel álltak elő + FOTÓK

2016. április 12., kedd · 3 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

A Cserepes sori piac bérlőinek március közepe óta tartó, demonstrációval, aláírásgyűjtéssel és sajtótájékoztatókkal tarkított tiltakozása lehet, hogy eléri célját, vagy éppen nem kapott engedélyt a NAV-tól az áfa bevezetésére a társaság. A kereskedők most 7+1 pontban foglalták össze kéréseiket, hangsúlyozva, hogy továbbra is tárgyalni szeretnének. Tovább »

Szabó Bálint: Megakadályozzuk az MSZP-s pártkatona ámokfutását a Cserepesen!

2016. április 9., szombat · 14 hozzászólás

cserepes_sori_piac007

Taktikát váltott az MSZP-s városvezetés által kinevezett igazgató, immár szimplán lázadónak titulálja az általa igazgatott Cserepes sori piac bérlőt, amit jogi képviselőjük, Szabó Bálint visszautasít. Az árusok csütörtöki ismételt kinyitása után pénteken már nem igazoltatták a rendőrök a kereskedőket, akik a korábbi fellépés miatt egyébként a belügyminiszterhez fordultak, míg Szeged szocialista képviselőjét, Szabó Sándort feljelentették, miután korrupcióval vádolta meg az előző piacigazgatót. Tovább »

Rendőri intézkedésekkel nyitott a Cserepes sori piac – a belügyminiszterhez fordul a bérlők képviselője

2016. április 7., csütörtök · 18 hozzászólás

cserepes_sori_piac007

Csütörtökön reggel ismét kinyitottak a Cserepes sori piac bérlői, ám a fizetendő összegek tekintetében továbbra sincs egyezség. Az érvényes díjszabás szerint a nyugdíjasoktól nem lehetett volna a kipakolásért pénzt szedni ezen a napon, mégis megtették, illetve ismét rendőrök igazoltatták azokat, akik a régi rendszer szerinti összeget szerették volna leperkálni. Az egyenruhások intézkedését túlzónak nevezte a bérlők jogi képviselője, aki Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul az ügyben. Tovább »

Nincs egyezség – továbbra sem nyitnak ki a bérlők a Cserepesen

2016. április 4., hétfő · 25 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

Nem közeledtek az álláspontok a hétfő több mint kétórás megbeszélésen, így határozatlan ideig továbbra is zárva tartanak a Cserepes sori piac bérlői. Igaz, amikor múlt pénteken bejelentették, hogy nem nyitnak ki, akkor az aktuális díjszabásban a pavilonosok esetében bizonyos kedvezményeket életbe léptetett a piacvezetés a kipakolással kapcsolatban, ám minden másért az átlagosan 57%-kal megemelt összegeket kell kifizetni. A bérlők most Botka Lászlóhoz fordulnak, arra kérve a polgármestert, mentesítse Rácz Attilát az alól, hogy extraprofitot kelljen teremtenie az egyébként is nyereséges Cserepes sori piacon. Tovább »

Egységesek a bérlők, vasárnap is árusok nélkül a Cserepes

2016. április 3., vasárnap · 12 hozzászólás

cserepes

A bérlők továbbra sem hagyják magukat, többségük vasárnap sem nyitott ki, így a Cserepes sori piacon a sétáló dinoszaurusszal beharangozott családi nap felemásra sikeredett, hiszen bár a gyerekprogramokat megtartották, ám a piac eredeti funkcióját nem tudta betölteni, vásárolni senki sem tudott. A kereskedők megegyezésre törekszenek, ám nem fogadják el azt az átlagosan 50%-os díjemelést, amit a januárban kinevezett piacvezető akar rájuk erőltetni mindenféle egyeztetés nélkül. Tovább »

A szegedi Jobbik kezdeményezi az ügyvezető visszahívását, ha nem rendeződik a Cserepes sori bérlők sorsa

2016. április 2., szombat · 15 hozzászólás

toth_peter01_gs

A díjemelés mértéke elfogadhatatlan, ráadásul diszkriminatív módon próbálják az új szerződéseket a bérlőkre ráerőszakolni – jelentette ki a jobbikos Tóth Péter sajtótájékoztatóján, amelyen azt is felvetette, hogy vajon Botka László MSZP-s városvezető részéről a többségi önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori piac esetében miért nem volt szempont az, ami a 100%-os városi kezelésben lévőknél: nevezetesen, hogy ne egy szocialista pártkáder irányítására bízzák. Tovább »

Nem engednek az erőszaknak: határozatlan időre bezárnak a Cserepes sori piac kereskedői

2016. április 1., péntek · 17 hozzászólás

szabo_balint_cserepes_sor

Nesze neked, sétáló dinoszaurusz – bezárnak a kereskedők, erősen kérdéses a vasárnapra tervezett családi nap sorsa is a Cserepes sori piacon. A felek hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz, de továbbra sem tudják elfogadni az átlagosan 50%-os díjemelést, amit a januárban kinevezett piacvezető akar rájuk erőltetni mindenféle egyeztetés nélkül. Tovább »

Mégiscsak egyezkedik a bérlőkkel a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 31., csütörtök · 7 hozzászólás

cserepes002

A jelenlegi bérleti díjat kell befizetniük a Cserepes sori piac bérlőinek március 31-éig, és tárgyalásokba kezdenek jogi képviselőkön keresztül – tájékoztatott Szabó Bálint. A kereskedők ügyében eljáró jogász kijelentette, ami most zajlik, az kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát. Tovább »

Menekül a Cserepes sori piac igazgatója a bérlők elől – a sajtó megjelenésére hivatkozva nem tárgyalt senkivel

2016. március 27., vasárnap · 35 hozzászólás

cserepes_sori_piac01_gs

A díjemelés és az áfabevezetés miatt felháborodott Cserepes sori piac bérlői megbeszélésre invitálták a társaság élére januárban kinevezett Rácz Attilát szombaton délután, aki meghallgatta a kereskedők érveit és kérdéseit, majd elviharzott, mondván, mivel jelen van a sajtó, nem kíván semmilyen felvetésre reagálni. Tovább »

Egyre nagyobb a balhé: a Cserepes sori piac igazgatója is üzenget az árusoknak, akik ismét demonstrálni fognak

2016. március 26., szombat · 24 hozzászólás

cserepes_sor_piac19_gs

Nem lesz áremelés csak egységesítés, és az áfát be kell vezetni, mert más piacokon is ez a szokás – a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila ezzel érvel, amit a szegedi MSZP-s önkormányzat kezében lévő média is magyaráz, illetve az előző ügyvezető szennyesét teregeti ki, mintegy alátámasztva a változtatások szükségességét. Eközben már a Népszabadság is a kirúgásokat és az áfa bevezetésének szükségtelenségét firtatja, illetve azt is felveti a baloldali lap, hogy a piac területe „csokos lakóparknak is kiválóan alkalmas lenne, ha a városnak sikerülne innen politikai veszteség nélkül kiszorítani a szegényeit”… Tovább »

Nem fog reagálni a bérlők petíciójára a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 23., szerda · 5 hozzászólás

cserepes_sor_piac46_gs

Több tucat árussal szemben azt állítja a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, hogy a petíciót megfogalmazó bérlők nem keresték őt, csak a sajtón keresztül üzennek neki. Közölte, hogy mindenkivel kész tárgyalni, de egyéni alkudozásokba nem bocsátkozik. Tovább »

Kothencz: Nem lehetőség, hanem kötelesség a vállalkozások felkarolása! + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök · 3 hozzászólás

vallalkozok_talalkozoja10_gs

„Nem lehetőség, hanem kötelesség együttműködni a helyi gazdasági szereplőkkel” – közölte Kothencz János polgármesterjelölt egy belvárosi vállalkozói fórumon, ahol a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta. Tovább »

Belvárosi bejárás: Az önkormányzat nem mondhat le a vagyonáról! + FOTÓK

2014. augusztus 22., péntek · 19 hozzászólás

bejaras_belvaros17_gs

A magas bérleti díjak miatt üres üzlethelyiségek és a hajléktalanok tömeges megjelenése is szóba került a Belváros két körzetének bejárásán, ezúttal Magyar László és Haág Zalán jelöltekkel térképezte fel a problémákat Kothencz János. Tovább »

Csökkentené a szegedi üzletek bérleti díját a Civil Városi Unió

2013. május 27., hétfő · 30 hozzászólás

CVU100x100Az átgondolatlan, várospolitikai célokat és gazdaságosságot is figyelmen kívül hagyó szabályozásoknak köszönhetően ellehetetlenítik a belvárosi üzleteket – írja közleményében a Civil Városi Unió, amely beadvánnyal fordult a Vagyongazdálkodási Bizottsághoz a bérleti díjak újragondolásának ügyében.
Tovább »

Petíciót adnak át a belvárosi kereskedők a városvezetésnek (FRISSÍTVE)

2011. szeptember 9., péntek · 73 hozzászólás

Elviselhetetlen mértéket öltenek Szeged belvárosában a bérleti díjak a portálunkhoz forduló kereskedők szerint. A válság hatására egyre kevesebb a vásárló, és a kereskedők bosszúságára hamarosan nyit az Árkád, amely kétségtelenül elszipkázza majd tőlük még azt a kevés potenciális vevőt is. Önszervezkedésükhöz másfél hét alatt mintegy 200-an csatlakoztak a belvárosból. Tovább »

Bajban a baromfiágazat: Tojáshéjon táncolva

2009. október 13., kedd · 3 hozzászólás

tojas2 Amint egy cseppben ott van a tenger, úgy egy egyszerű tyúktojás példáján keresztül jól vizsgálhatók a termelőket és forgalmazókat egyaránt sújtó nehézségek, az elmúlt években hihetetlen mértékben lecsökkent baromfigazdaságok és a többi élelmiszerhez képest aránytalanul olcsóvá vált termék problémái. Mindezekről egy harminc éve tojást árusító kereskedővel beszélgettünk, akitől egy biztató mondatot legalább hallottunk: van még, ahol a minőségért mindig személyes garanciát vállalnak. Tovább »

Újabb pert veszítettek a Mars téri kereskedők

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Nem az egyesületet érte kár

Fotó: Gémes Sándor

Kártérítési pert veszített a Mars Téri Kereskedők, Kisiparosok, Mezőgazdasági Kistermelők és Vásárlók Egyesülete a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft. ellen. A per kimenetele akkor látszott eldőlni, amikor a bíró megkérdezte a kereskedők jogi képviselőjétől, hogy az ügylet során érte-e kár az egyesületet. „Közvetlen kár nem érte” – hangzott a válasz, minekutána szinte borítékolni lehetett a „végeredményt”… Tovább »

Egy zacskó föld

2008. október 1., szerda · Hozzászólok

Szerintem minden nagy ember egykor volt kisember is (leszámítva az arisztokratákat), és csak az ilyen kicsinyes vágyakból lehetett sejteni, hogy ha potenciája engedi, akkor e csíra mérhetetlen magasságokig növekedhet majd; égig érő paszuly. Bizony, így már érthető, miként lehet egy jogállamban olyan eszközökhöz folyamodni, mint amire a Mars tér kapcsán készül a városi tulajdonú piacot üzemeltető cég és maga a város polgármesterestől együtt.

Tovább »