„Gyalogolni jó” – négy szegedi településrész túrával ünnepli a Föld Napját

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

negy_telepules_turaja_sajttaj002kf

Hattyast, Szentmihályt, Gyálarétet és Kecskéstelepet felölelő, több mint tizenöt kilométeres gyalogtúrát tartanak szombaton a Föld Napja alkalmából, és újrahasznosított tárgyakból nyílik kiállítás Szentmihályon. Tovább »

Ivóvízhálózat-tisztítás Klebelsberg-telep, Kecskéstelep, Gyálarét, Tompasziget és Szentmihály területén

2016. szeptember 15., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat-tisztítást végez szeptember 19. és 23. között Klebelsberg-telep, Kecskéstelep, Gyálarét, Tompasziget és Szentmihály területén.
Tovább »

Csillapított forgalmú övezetek kialakítása Kecskés- és Béketelepen

2015. augusztus 6., csütörtök · Hozzászólok

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata két új 30-as övezetet alakít ki a következő hetekben Kecskés- és Béketelepen. A forgalmi rend megváltoztatásának célja az utcák lakóinak védelme a közlekedés veszélyeitől, valamint a zaj- és légszennyezés csökkentése. Tovább »

Műfüves focipályával gazdagodott a kecskéstelepi sportélet + FOTÓK

2015. április 26., vasárnap · 5 hozzászólás

csaladi_nap_kacskesi_iskola13_gs

Műfüves futballpályát avattak a Fekete István Általános Iskola második családi napján, amelyre látványos bemutatókkal és természetesen focimeccsel is várták a telep lakóit. Tovább »

Nem ellenszenvből vetették le Ságvári nevét a kecskésiek

2015. április 13., hétfő · 4 hozzászólás

Palánkai sor libát legeltető gyerekkel é. n

Rokkanttelepként is hívták egykor a mai Kecskéstelepet, melyre az első világháborúban megsebesült katonákat költöztették, aztán a szocialista időszakban, máig homályos körülmények között vette fel Ságvári Endre nevét. A rendszerváltást követően a telep alapítója iránti tiszteletből lehetett újra Kecskés István a névadó. Tovább »

Gyomaendrőd üzen: megvalósítható a kecskési vasúti aluljáró! + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök · 27 hozzászólás

img_1786

A Nyitott Sorompó mozgalom tagjai Nógrádi Tibor önkormányzati képviselővel Gyomaendrődön jártak, ahol megtekintették a vasúti aluljáró építkezését. A Békés megyei minta egyértelműen bizonyítja: széles körű civil összefogással és hatékony kormányzati együttműködéssel a kecskési aluljáró is megvalósítható, így megoldódhat Szeged legsúlyosabb közlekedési infrastrukturális problémája. Tovább »

Kothencz: A kecskéstelepi sorompó ügye messze nem pártpolitikai kérdés! + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · 29 hozzászólás

nogradi_lakforum08_gs

Szeged akár olyan is lehetne, amilyennek szeretnénk – fogalmazott Kothencz János Kecskéstelepen tartott fórumán, ahol az egyik központi kérdés a vasúti átjáró és a balesetveszélyes kerékpárút volt. Tovább »

Kothencz János: Bünteti a városvezetés a peremkerületek lakóit! + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök · 40 hozzászólás

kothencz_janos_nogradi_tibor18_gs

A Holt-Tisza rehabilitációja mellett a szentmihályi utak csapadékelvezetési problémái és a kecskési vasúti sorompó is szóba került Kothencz János polgármesterjelölt bejárásán. A lakosok nehezményezték, hogy nincs gyógyszertár a környéken és körforgalom építésére is tettek javaslatot. Tovább »

Művelődési házát ünnepelte Kecskés – szilárd erkölcsi és közösségi alapok, biztos jövő + FOTÓK

2014. július 20., vasárnap · 11 hozzászólás

kecskesi_muvelodesi_haz_01_gs

Hetvenöt éve nyitotta meg kapuit a Kecskési Művelődési Ház, a jubileumot koncertekkel, kiállítással és a település első két évtizedének történelmét feldolgozó kötettel ünnepelték. Tovább »

Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nőt Kecskésen + FOTÓK

2014. június 23., hétfő · 56 hozzászólás

kilakoltatas05_gs

Húsba vágóan éles manifesztumát tapasztalhatta meg hétfő délelőtt a szegedi Kandó Kálmán utcában összegyűlt publikum annak, mit is jelent valójában Magyarországon a jelzáloghitelek kapcsán kialakuló fizetésképtelenség.
Tovább »

A rodoszi kolosszust is elkészítette a szegedi csuhészobrász + FOTÓK

2013. december 26., csütörtök · Hozzászólok

csuhej_szobrok01_gsNeves iparművészeti kiállításokon is szerepeltek Lakóné Vincze Ildikó alkotásai: a Kecskéstelepen élő nyugdíjas kukoricacsuhéból készít díszeket, bábokat és egész kompozíciókat. Már 18 országba kerültek kézzel készített, egyedi csuhészobraiból. Tovább »

Labdarúgás: bedarálta a KEAC-ot az Algyő II. + FOTÓK

2013. október 6., vasárnap · Hozzászólok

keac_algyo_mj 28Andracsek, Salamon és Garamvölgyi is duplázott a jól küzdő abszolút újonc ellen. A bajnokesélyes könnyedén nyert, a Kecskés szimpatikusan harcolt, míg bírta erővel. Tovább »

A mobiltelefon veszélyesebb a telefontoronynál + FOTÓK

2013. május 14., kedd · 33 hozzászólás

sugarzas07_gsA Telenor 40 méteres telefontornyot szeretne építeni Kecskéstelepen, a Zombori utca mögötti földterületen, ha ehhez megkapja a szükséges engedélyeket. A környékbeliek erélyesen tiltakoztak, nem támogatják az építkezést, féltik a maguk és gyerekeik egészségét, tartanak a káros sugárzástól, ingatlanjaik elértéktelenedésétől. Megkérdeztük Ormos Pált, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont főigazgatóját, indokoltak-e ezek a félelmek.
Tovább »

A kecskéstelepiek nem kérnek a telefontoronyból + FOTÓK

2013. május 7., kedd · 20 hozzászólás

lakossagiforum04_gsMintegy 100 kecskési polgár jött el a lakossági fórumra, melyet Nógrádi Tibor, Szeged-Kecskéstelep önkormányzati képviselője hívott össze, hogy tájékoztassa a városrészben élőket: a Telenor 40 méteres telefontornyot akar építeni a Zombori utca mögötti földterületen, ha ehhez megkapja a szükséges engedélyeket. A környékbeliek erélyesen tiltakoztak, semmiféle adótorony építését nem támogatják.
Tovább »

Bográcsokban rotyogtak a kecskésiek kakasai + FOTÓK

2013. április 28., vasárnap · 24 hozzászólás

Kakasfozes Beketelep_MJ 011A kecskésieknek nem áll szándékukban elvenni a primátust a pusztamérgesiektől, sem a kiskundorozsmaiakkal nem óhajtanak versenyezni, csupán a közösségi élet, egymás megismerése és az önfeledt szórakozás volt a cél, amikor immár második alkalommal megrendezték a kakaspörköltfőző versenyt a művelődési ház udvarában.
Tovább »

A kecskésiek 50 díszmeggyfát ültettek a főútra + FOTÓK

2012. május 28., hétfő · 16 hozzászólás

A Röszkéről érkezőket hamarosan pirosbogyós út fogadja Kecskés István-telepen, ugyanis a helyiek a képviselőjük, Nógrádi Tibor és a Kecskési CIKÉR Egyesület segítségével meggyfák ültetésével díszítik főútjukat.
Tovább »

Félszáz bográcsban főttek a kakasok Kecskésen + VIDEÓ, FOTÓK

2012. április 30., hétfő · 5 hozzászólás

Szeged számos kertvárosi lakóövezetében rendeztek majálisokat, ahol a közösségi élet, egymás megismerése és az önfeledt szórakozás volt a cél. Nem volt ez másként a Szabadkai út mentén elterülő Kecskés István-telepen sem, ahol hagyományteremtő céllal kakasfőző „versenyre” került sor.
Tovább »

Szépkorú fotósok mozgalmas, fiatalos képei Kecskésen + FOTÓK

2012. március 24., szombat · Egy hozzászólás

A békés, nyugdíjas években a hölgyekre inkább az a jellemző, hogy a kert szépségeiben, kézimunkában, olvasásban találnak örömet, ám vannak, akik igazi fiatalos hobbinak hódolnak: a kecskéstelepi nyugdíjasklub fotókiállításon mutatta be, mit tudnak fotográfusaik.
Tovább »

Ünnepeltek a kecskéstelepi nyugdíjasok + FOTÓK

2011. december 28., szerda · 4 hozzászólás

Egy kicsit előrehozva a szilveszteri mulatságot és a második félévre eső névnapokat ünnepelték meg közösen Kecskéstelep nyugdíjasai a művelődési házban. Kecskésen remek civil klubélet folyik, hagyományok alakultak az elmúlt években, amelyeket üdvös folytatni, továbbvinni – hangsúlyozta Nógrádi Tibor, a körzet önkormányzati képviselője, aki saját kezűleg csomagolt ajándékokkal kedveskedett a nyugdíjasoknak.
Tovább »

Tavaszi nagytakarítás Kecskéstelepen

2011. április 22., péntek · 3 hozzászólás

Veszélyes aszfalthalom a kiserdőben

kecskestelep_takaritas_it (4) Szentmihály, Móraváros és a Cserepes sori cigányság mellett a Kecskés István-telepen is megmozdultak a helyi lakosok, hogy húsvét közeledtével rendbe tegyék környezetüket. A városrész lakói ismét Nógrádi Tibor invitálására fogtak bele a tavaszi „köztértakarításba”, hogy megpróbálják megtisztítani a Szabadkai út melletti részeket, valamint a belső utcákat az évek óta felgyülemlett szeméttől.
Tovább »

Polgárőrök vigyáznak a rendre a Kecskés István-telepen + VIDEÓ

2011. március 2., szerda · 2 hozzászólás

Szeged egyik jellegzetessége, hogy több, egymástól jól elkülönülő kertvárosi területek veszik körül a belvárost. Minden ilyen „telep” szinte önálló gondolkodással, másfajta lakossági összetétellel rendelkezik, és más-más gondokkal küzd. A lakosság biztonságérzetének növelése, a vagyonvédelem azonban első helyen áll a megoldandó problémák sorában, és ez kiemelten igaz a kertvárosi, főleg idősek lakta területeken. Erre a problémára kívánnak megoldást találni a helyi lakosok azzal, hogy megalakították a Kecskés István Közhasznú Polgárőr Egyesületet.
Tovább »

Nem zárják be a kecskési postát

2010. szeptember 23., csütörtök · 30 hozzászólás

kecskestelep_forum_it (7) Mégsem zárják be október végén a kecskéstelepi postát – jelentette be a szerda esti lakossági fórumon a Magyar Postánál a helyi civilek kérésére közbenjáró Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő. A Kecskési Művelődési Házban összegyűlt érdeklődők előtt bemutatkozott B. Nagy László, a Fidesz polgármester-jelöltje és Nógrádi Tibor önkormányzati képviselőjelölt is.
Tovább »

Véderdő vagy lakópark? – botrányba torkollt a lakossági fórum

2010. április 8., csütörtök · 35 hozzászólás

kecskes_forum_09 Igencsak kicsinek bizonyult ezen az estén a kecskéstelepi művelődési ház nagyterme, ahol közel 350 ember gyűlt össze egy lakossági fórumon, melyet – állítása szerint – a terület önkormányzati képviselője, Bartáné Tóth Mária (Szabad Város Egyesület-MSZP) „hívott össze”.
Tovább »