A kávézás csökkentheti a szív- és az érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

A kávézás csökkentheti egy sor betegség, köztük a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát – állapította meg két friss tanulmány, szerzőik szerint azonban a kávézással együtt járó életstílus is hatással lehet az eredményekre. Tovább »

Kávét neveztek el a GEMMA-ról – az alapítványt támogathatjuk fogyasztásával + FOTÓK

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

gemma_kavezo01_gs

A halmozottan sérült gyermeket ellátó GEMMA nevét immár egy kávékülönlegesség is viseli, aki ezt választja az A2-ben, ötszáz forinttal támogatja az intézményt, sőt egy a fiatalok közreműködésével készített, kézzel festett kerámiavirágot is kap ajándékba. Tovább »

„Akkor jó a kávé, ha édes” – Szegedre is betört az újhullámos kávé

2016. december 7., szerda · Hozzászólok

ujhullamos_kavezas001kf

Az újhullámos kávét mutatták be stílszerűen a Közéleti Kávéház rendezvényén. Mit jelent a barista? Mitől újhullámos egy kávé? S hány hullámot aludtunk át? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak cikkünkből. Tovább »

Drágul már a kávé a magyar piacon

2016. március 28., hétfő · Hozzászólok

kave

A világpiaci kávéárak két éve nem látott alacsony szinten vannak a fő kávétermesztő Brazília kedvező terméskilátásai miatt, ám a kereslettől elmaradó kínálat miatt hosszabb távon drágulás jöhet. Magyarországon az év első hónapjában már többet kellett fizetni a kávéért, mint 2015 második felében – közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
Tovább »

Világszerte drágulhat a kávé

2014. március 4., kedd · Hozzászólok

A rossz terméskilátások és a brazíliai aszály miatt az idén eddig több mint 50 százalékkal drágult a kávé alapanyagának ára, ennek hatására hamarosan Magyarországon is többe kerülhet az élénkítő ital – közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel. Tovább »