Búcsú Bibliával és Kass Jánossal

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A Szeged Tarján-városi Szent Gellért plébánia búcsúját tartják a Szentírás vasárnapján, szeptember 24-én 10 órakor. Ünnepélyesen trónra helyezik a Ferenc pápának átadott öt kötetes kézzel másolt Biblia hasonmását, bemutatják az 500 hangú Bibliát és többek között Kass János Szeged díszpolgára plakettje felkerül a Szegedi Panteonként szolgáló templom kapura. Tovább »

Emléktáblát avatnak Kass Jánosnak

2017. szeptember 19., kedd · 4 hozzászólás

Amerikai intézet nyílhat Szegeden. A a város hozzájárul saját részével a félig önkormányzati, félig állami Bursa Hungarica ösztöndíjhoz. A kulturális bizottságon szóba kerültek a költségvetés módosításai is. Tovább »

Mesés papírjátékok – interaktív miniatűr papírszínház-kiállítás nyílik a Kass Galériában + FOTÓK

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

kass07_gs

A mese valósággá válik a miniatűr papírszínházak világában. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt elkápráztató színházi játékfigurák közt mindenki megtalálhatja a maga kedvencét, többek közt A varázsfuvola, a Csipkerózsika, és az Ezeregyéjszaka szereplőit is. A Schreiber–Gyermek–Színház című kiállítás július 12-én nyílik a Kass Galériában. Tovább »

Kass János előtti tisztelgéssel kezdődik a Szeged Art

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

wagner_udvar01_gs

Képzőművészet és zene lepi el Szeged utcáit, parkjait és teraszait, július elsejétől augusztus huszadikáig tart idén a Szeged Art, amelynek legfőbb célja, hogy a napfény városának sokszínű művészeti életét minél közelebb vigyék az emberekhez. A rendezvénysorozat nyitányaként Kass János gyermekkönyv-illusztrációiból nyílik kiállítás a Dugonics téren, így tisztelegve a kilencven éve született Kossuth-díjas művész emléke előtt. Tovább »

Elefántból egeret – Kass János bélyegeiből nyílt kiállítás Szegeden + FOTÓK

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

belyegkiallitas010kf

Lehet nagy zenekarra és egy szál hegedűre is mesterművet írni – vallotta Kass János, akinek bélyegeit, bélyegterveit a SZAB Székház kiállításán tekinthetik meg az érdeklődők március ötödikéig. Tovább »

Újra nyílt a legendás szegedi Kass Szálló földszintje + FOTÓK

2014. június 12., csütörtök · 10 hozzászólás

regi_hungaria03_gs

Eredeti funkcióját felelevenítve, vendéglátóhelyként újra nyílt csütörtökön az egykori Kass-szálló, a régi Hungária, a szegedi belváros egyik meghatározó műemlékének földszintje – tájékoztatta Gálosi Gyula, az üzemeltető cég egyik tulajdonosa az MTI-t.
Tovább »

Túlvilági és történelmi utazás – egyiptomi sírkamrák titka tárult fel a Kass Galériában + FOTÓK

2014. április 11., péntek · Hozzászólok

egyiptomi_sirkamrak15_gs

Az ókor és a huszadik század találkozik a Kass Galériában nyílt tárlaton, ahol egyiptomi sírkamrába léphet be a látogató, és Kass János grafikáit is megcsodálhatja.
Tovább »

Ezúttal Egyiptom múmiái költöznek Szegedre + FOTÓK

2014. március 4., kedd · 12 hozzászólás

kass_sajttaj08_gsEgyiptomi sírkamrává alakul a szegedi Kass Galéria, amellyel párhuzamosan négyszáznál is több, Szegeden eddig sosem látott Kass-műveket láthat a közönség. Az egyiptomi hiedelemvilág rejtélyeit bemutató kiállítás egy három helyszínes, nagyszabású fáraó-tárlat része.
Tovább »

Kass Madách-illusztrációi a Kassban + FOTÓK

2013. július 4., csütörtök · Hozzászólok

SZS20130704_kass_janos_kiallitas_megnyito_002Madách Imre/Kass János néven újjászületett a Kass Galéria állandó kiállítása, mely a Kossuth-díjas grafikus, szobrász, bélyegtervezőnek állít emléket. A tárlat középpontjában Madách-művek illusztrációi állnak.
Tovább »

Újjárendezték Kass János állandó kiállítását a mester halálának első évfordulóján

2011. március 28., hétfő · Hozzászólok

Újjárendezték Kass János grafikusművész alkotásait a szegedi Kass Galéria állandó kiállításában a mester halálának első évfordulóján. A legendás grafikusra március 29-én, kedden 16 órakor emlékeznek a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában.
Tovább »

Zongora a könyvben: Barabás Márton kiállítása + KÉPEK + HANG

2010. január 31., vasárnap · 2 hozzászólás

barabas_marton_kiallitas2_gs Április 18–ig látogatható a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti kiállítóhelyén, a Kass Galériában az a kiállítás, melyen Barabás Márton régi, kiselejtezett zongorákból készített műalkotásai, könyvszobrai tekinthetők meg. A tárlatot pénteken maga Kass János nyitotta meg.
Tovább »

Móra-múzeum: Jubileum és Tömörkény-díj

2008. december 17., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A szegedi múzeum fennállásának 125 éves évfordulója alkalmából egy múzeumtörténeti kötetet mutattak be szerdán a Móra-múzeumban, mely azoknak állít emléket, akik ez idő alatt – tehát 1883-tól – a közgyűjteményben dolgoztak. Az évforduló tiszteletére rendhagyó módon egyszerre két Tömörkény-díjat is kiosztottak, melyek tulajdonosai Juhász Antal néprajzkutató és életműve alapján Kass János, a kortárs magyar képzőművészet egyik legendás alakja. Tovább »

Péntek: Mikulás és az összetartozás napja

2008. december 4., csütörtök · Hozzászólok

Reméljük, itt mindenki jó volt! Csak azért, mert ha elfelejtették volna: pénteken jön a Mikulás! Ám miután kifényesített cipőnket kitettük az ablakba, elmehetünk a számtalan program valamelyikére. Mire hazaérünk, biztosan lesz meglepetés! Addig is: három színház, Karácsonyi Ünnepi Hetek, Mikulás-műsor, klubest az IH-ban, és új tárlat a múzeumban – mind ránk vár. Megemlékezések lesznek két helyen is, az összetartozás napja van. A 2004. december 5-iki szégyenletes kimenetelű népszavazásra emlékeznek. Az Északvárosi fiókkönyvtárban a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak gyűjtenek, és aki a mozit szereti, ma sem fog csalódni. És persze mindenkit várnak a bulik pénteken este is. Tovább »