Kormányzati segítségben bíznak a Szeviép-károsultak

2017. július 17., hétfő · 2 hozzászólás

szeviep_tuntetes_csekk

Kártalanítási programot dolgoztak ki a Szeviép-károsultak, ami a kormányzat elé került. Azt szeretnék, hogy a még talpon maradt kis- és középvállalkozók megkapják a pénzüket, ugyanis az építőipari cég felszámolásából nem számíthatnak egy fillérre sem. Tovább »

Egyezkedne a károsult családokkal a keretjelzálog-ügyről elhíresült építési vállalkozó?

2016. július 7., csütörtök · 5 hozzászólás

korondi_utca_szabo_balint02_gs

Úgy tűnik, egyezkedne a keretjelzálog-ügyről elhíresült építési vállalkozó szegedi és makói családokkal, megvásárolná a bank 200 milliós követelését egyik cégén keresztül. Az egyik per a Raiffeisen Bank és a lakók között már 2010 óta húzódik, és immár harmadjára fogják első fokon tárgyalni a jövő héten. Tovább »

Újabb 500 milliós szál a Szeviép-ügyben? – Az MVH is a cégcsoporttól bérelt irodákat

2016. április 11., hétfő · 14 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Aggályos, hogy pályáztatás nélkül a Szeviép-cégcsoporthoz köthető vállalkozásoktól bérelt irodákat Szegeden és Békés megyében az MVH – közölte Szabó Bálint jogász. Az adatokból kitűnik, hogy 500 milliónyi közpénz vándorolt a földművelésügyi miniszter irányítása alatt álló hivataltól a Szeviép érdekeltségi körébe tartozó két társasághoz, mely ügyben feljelentést is tett a jogász. Tovább »

Tiltakoztak a károsultak a Raiffeisen előtt – leállítja a bank a végrehajtást (FRISSÍTVE)

2015. november 12., csütörtök · Hozzászólok

raiffeisen-bankfoglalas02kfFair bank és rabló banda – ezeket a szavakat írták fel a keretjelzálog-ügy károsultjai a Kárász utcai Raiffeisen bankfiók elé, s mintegy ultimátumként, 24 órát adtak a pénzintézetnek, hogy eldöntsék, a kettő közül melyik oldalra állnak. Az ügy fejleménye, hogy az érintett család kifizetett a banknak 1 millió forintot, így leállítják a végrehajtást, gyakorlatilag 5 hónap haladékot nyertek Balázsfiék.
Tovább »

Nincs egyezség a Raiffeisen és a vállalkozó között – bankfoglalásra készülnek a károsultak Szegeden (FRISSÍTVE)

2015. november 11., szerda · 6 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj05kf

Hónapokig várt a Raiffeisen a vállalkozó ajánlatára, amit végül nem fogadtak el, így pénteken délben elárverezhetnek egy Korondi utcai lakást. A keretjelzálog-ügyben károsultak kifogytak a jogi lehetőségekből, végső lépésként bankfoglalásra készülnek Szegeden. A pénzintézet egy ajánlatot tett a tulajdonosnak a végrehajtási eljárás felfüggesztésére, csütörtökig várják válaszát. Tovább »

Bíróság előtt a Szeviép-vezérek – a következő tárgyaláson vallomást tesznek a vádlottak + FOTÓK

2015. október 19., hétfő · 22 hozzászólás

szeviep01_gs

Öt év után ültek a vádlottak padjára a Szeviép Zrt. egykori vezérei. A károsultak egy csoportját képviselő Szabó Bálint Szeged és Csongrád megye legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági bűncselekményének titulálta az ügyet. A tárgyaláson azt is kezdeményezni fogja, hogy a három vádlottat helyezzék előzetes letartóztatásba. Az ügy tárgyalása január végén folytatódik. Tovább »

Szeviép-ügy: ismét petíciót nyújtott be a polgármesternek Szabó Bálint + FOTÓK

2015. május 8., péntek · 6 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Ideiglenes vizsgálóbizottság felállítását sürgette Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak képviselője, hogy a politikai és közéleti személyiségeket is érintő, többmilliárdos gazdasági bűncselekmény elkövetői körét mihamarabb feltérképezhessék. Tovább »

Szeviép-ügy: 72 órás ultimátum a vádlottaknak!

2015. május 5., kedd · 13 hozzászólás

szabo_balint01_gs (1)

Újabb büntetőeljárásokat kezdeményez Szeviép-ügyben Szabó Bálint, amennyiben 72 órán belül az alvállalkozók kártalanításán túl a vádlottak nem nevezik meg azokat a személyeket és gazdasági társaságokat, akiknek közük van a pénzek eltűnéséhez. Ezen felül azt is kezdeményezni fogja, hogy a bíróság kiemelt ügyként kezelje a több mint 6 milliárdos botrányt. Tovább »