Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 10 hozzászólás

diszkozgyules09_gs

A szokásokkal ellentétben a díszteremben tartották meg a Szeged napi díszközgyűlést, amelyen a díszpolgári címet, a Pro Urbe díjat, a Szegedért emlékérmet és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet. A résztvevőket csak regisztráció ellenében engedték be, így az épület előtt ragadtak azok, akik a jelenlegi városvezetéssel elégedetlenek. A díszpolgári címet Pintér Sándor nyerte el a koraszülöttek megmentésének szentelt életútja elismeréseképpen. Tovább »

Családi napokkal startolt a XII. Szegedi Várjátékok + FOTÓK

2014. július 3., csütörtök · Hozzászólok

varszinhaz_sjattaj06_gs

Lovaskocsikázásra is invitálták a gyerekeket a XII. Szegedi Várjátékok nyitónapján, mely keretében interaktív mesejátékokat és vásári komédiákat is tartanak. Az egy hónapos fesztiválra a felnőtteket is várják, alternatív színházi előadásokkal is készültek a szervezők. Tovább »

Kancsár Orsolya: Nem szabad elhanyagolni a kultúrát

2012. február 2., csütörtök · 8 hozzászólás

kancsar_orsolya01_gs Január 11-én megalakulásának pontosan tízéves fennállását ünnepelte a Szegedi Pinceszínház. Nem sokkal később, a magyar kultúra napja alkalmából Kölcsey-éremmel ismerte el a szegedi önkormányzat Kancsár Orsolya, a színház gazdasági igazgatójának a város kulturális sokszínűségéért végzett munkáját.
Tovább »

Bemutató a Pinceszínházban: Liselotte és a május

2011. november 22., kedd · Hozzászólok

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című komédiáját mutatja be Kancsár Józsefék Pinceszínháza november 25-én, pénteken, 19 óra 30-kor. A nagy sikerű darabot több helyen játszották már nem csak Magyarországon, de külföldön is. A stúdiószínházak nagyon szeretik, mert annak ellenére, hogy kétszereplős, kétfelvonásos, egész estét betöltő előadásról van szó, ugyanakkor rendkívül változatos, pörgő, nagyon érdekes, izgalmas, helyzetkomikumokban bővelkedő művet láthat a közönség.
Tovább »

Megújult a Szegedi Pinceszínház + HANG + PANORÁMA

2009. december 18., péntek · 4 hozzászólás

pinceszinhaz_18

Új otthonra talált Szeged város 2001 óta működő egyetlen és első állandó stúdiószínháza, a Szegedi Pinceszínház. Hétfőtől szerdáig többféle programmal készült a Kancsár József és Kancsár Orsolya vezette társulat a megújulásra, csütörtök este pedig sor került a nyitógálára.

Tovább »