Szeged szebbé tételéért jógáztak a belvárosban + FOTÓK

2013. április 22., hétfő · Egy hozzászólás

joga27_mjJógaórák, hangfürdő, vegetáriánus ételek és előadás is várta a Széchenyi térre kilátogatókat vasárnap, ahol szegedi jógastúdiók jótékonysági rendezvényt tartottak. Szeged zöldebbé tételéhez járulnak hozzá közös programjukkal.
Tovább »

Jógázz Szegedért – jótékonysági rendezvény a Széchenyi téren

2013. április 19., péntek · Hozzászólok

joga01A Jalagati klub Szeged legnagyobb jógastúdióival karöltve tart jótékonysági rendezvényt a Széchenyi téren vasárnap. Egészségünk megőrzése mellett a városkép zöldebbé tételéhez is hozzájárulhatunk: a bevételt a szervezők facsemeték ültetésére ajánlják fel a városnak.
Tovább »

Etka anyó sosem öregszik meg + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 29., csütörtök · 2 hozzászólás

Álmosak lehetünk, de fáradtak soha, hisz a bennünk lévő erő folyton hajt minket – mondta Kártyikné Benke Etka, vagy ahogy mindenki ismeri: Etka anyó. A szegedi hölgy 55 éves koráig több betegséggel is küzdött, majd egy maga által kifejlesztett jóga segítségével hadat üzent az öregedésnek. 93 évesen is tornázik, köszöni, jól van.
Tovább »

Hiszek! – a magam módján…

2011. augusztus 31., szerda · 5 hozzászólás

„Keresztény vagyok, de nem hiszek a feltámadásban.” „Hiszek Jézusban, járok jógázni, és elfogadom a reinkarnációt is.” „Pozitív energiákért imádkozom.” Ha ilyen, vagy hasonló mondatokkal találkozott már a kedves Olvasó, vagy maga is így vélekedik, akkor tudja, mi az a szinkretizmus, vagy brikolázs vallásosság.
Tovább »

Kedd: A tisztelet tisztelete – a világ vallásai könyvtárban

2009. július 20., hétfő · Hozzászólok

A tisztelet tisztelete – a világ vallásai a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében címmel nyílik kiállítás kedden a Somogyi-könyvtér földszintjén, a Francia utcai fiókkönyvtárban olvasókör. A deszki Faluházba látogat a Közéleti Kávéház, több színhelyen, számos érdekes programmal folytatódik a Thealter, a Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója. A Casablanca Green- ben jóga, és kedden is érdemes moziba menni. Tovább »

Etka anyó tanítása: harmónia az örökkévalóságban

2008. október 6., hétfő · Hozzászólok

Tanulhatnánk a Naptól

Fotók: Gémes Sándor

Rohanó, mechanikus világunkban egyre gyakrabban érezzük, elveszítettük a biztos támpontokat, képtelenek vagyunk kapaszkodókat találni, és harmóniában, boldogságban élni önmagunkkal, környezetünkkel. Reggel a tükörből kialvatlan, nyúzott arc köszön ránk, fáj a derekunk, pedig még semmit sem csináltunk, kiszáradt a szánk, rossz a közérzetünk, zúg a fülünk, zavaros a látásunk, és percekig, az első adag méregerős kávéig csak kóválygunk… Tovább »