Másodállásban színész – Rácz László a Szegedi Várjátékokon is hódít

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

racz_laszlo01_gs

Rácz László sosem unatkozik, bőven akad feladata a mindennapokban. Főállásában roma referensként dolgozik, a Szegedi Roma Tanodának, valamint a Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak is meghatározó alakja. Mindezek mellett tizenöt éve a Szegedi Pinceszínház társulatának tagja. Tovább »

Gyerekrablás a Palánk utcában – ősbemutató a Szegedi Várjátékokon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj05_gs

XV. jubileumi évadát új ősbemutatóval zárja a Szegedi Várjátékok. Július 21. és 30. között hat alkalommal kerül a Móra Ferenc Múzeum mögött található szabadtéri színpadra Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének adaptációja. Tovább »

Ismét színháztábor Szegeden + VIDEÓ

2011. június 15., szerda · Hozzászólok

Harmadik alkalommal kerül sor a színháztáborra Szegeden. A már hagyományosnak számító napközis tábor idén is két turnusban indul, június 27-étől és július 4-étől. A csoportokat Janik László színművész, Márkus Judit és Szilágyi Annamária színművésznők várják, valamint Toronykőy Attila rendező vezeti.
Tovább »

Három színész távozik a szegedi Nemzetiből

2010. március 17., szerda · Hozzászólok

bolhaafulbe18_gs Három színészével nem hosszabbít szerződést a következő évadra a Szegedi Nemzeti Színház, így távozik a Dömötör-díj és az Apáca-pác kapcsán is ismert Janik László, valamint Megyeri Zoltán és – a maga elszerződni kívánó – Szűcs Lajos is.
Tovább »

Mr. A.: Elveszett hangok nyomában a Kisszínházban

2009. február 7., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A komoly darabok után most a gyerekekhez szól a színház: a Mr. A., avagy a Hang-villa titka című detektívmese két részben majd kétórányi derűt ígérhet a nagyérdeműnek, kalandozást egy olyan világban, ahol eltűnnek, majd megkerülnek a hangok – mindezt Alan Ayckbourn tollából és Toronykőy Attila rendezésében, aki ismét megmutatta, hogy nem csak a felnőtteknek szóló darabok rendezésében van otthon. Tovább »

Szombat- vasárnap: Mindenszentek és halottak napja

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Ez a hétvége sokkal inkább az emlékezés és kegyelet jegyében telik, mintsem a rendezvények sokaságában. Sokan elutaztak hétvégére szeretteik sírját felkeresni, akik pedig itthon maradnak, többnyire otthon is maradnak ezen a hétvégén. Ám azoknak, akiknek nem az emlékezés tölti ki e napokat, néhány programot azért kínálunk. Apácák a pácban vasárnap az IH-ban, Napsugár a bábszínházban, és ezen a hétvégén is vár a múzeum. Sok jó filmet vetítenek – emlékeznek még a Hairre? Felejthetetlen. Most újra megnézhetik, és a fiataloknak jó kis buli-választék van… Tovább »