Szegedi Ridikül Klub: Becsüljük a meglévőt, ne vágyjunk mindig többre + FOTÓK

2017. január 27., péntek · 10 hozzászólás

ridikul_klub001kfEgész évre fogadalmat tenni nagy vállalás, ezért a Ridikül Klub csütörtöki vendégei inkább az apró tervekben és a gyakori számvetésben hisznek. A második szegedi klubesten Mikulán Rita sportorvos, Hegedűs Tünde művészeti vezető, valamint Matics Henrietta edző vallottak az új esztendőre vonatkozó kívánságaikról. Beszélgetésükhöz Jakab Tamás színész is csatlakozott, aki elárulta, azért nem tesz újévi fogadalmat, mert az élet eddig mindig felülírta elképzeléseit.
Tovább »

Szegedi színészek is bohóckodnak a Tévedések vígjátékában + FOTÓK

2015. július 24., péntek · Egy hozzászólás

tevedesek_vigjateka_kozonsegtal08kf

Shakespeare fergeteges humorú komédiája a Tévedések vígjátéka a Szegedi Szabadtéri Játékok soron következő előadása, melyet Kerényi Miklós Gábor KERO állít színpadra. Hosszú évek kihagyása után a próza műfajában ezzel a darabbal tér vissza a szegedi deszkákra, mellyel örömszínházat ígér a közönségnek. Tovább »

Svejk csak annyira hülye, mint mi mindannyian + FOTÓK

2014. november 12., szerda · Hozzászólok

svejk17_gsValóban bolond, vagy csak egy furfangos túlélő? A Svejk, a derék elsőháborús katona című komédia alkotóival a Somogyi-könyvtárban találkozhatott a közönség.
Tovább »

Keresztes Attila: Shakespeare iróniája a legkomolyabb dolgokat is nevetségessé teszi + FOTÓK

2014. október 29., szerda · Hozzászólok

shakespeare_kozonsegtalalkozo06_KFKomédia, a végéről mégis elmarad a csattanós happy end. Az Ahogy tetszik néhány szereplőjével és a rendezővel kedden a Somogyi-könyvtárban találkozhatott a közönség.
Tovább »

Švejknek papírja van róla + FOTÓK

2014. július 26., szombat · Hozzászólok

svejk10_gs

Mindenkinek akad a családjában, távoli rokonságában vagy legalább az ismerősei között egy Švejk. Elkerülhetetlen, ostoba jóhiszeműségével piócamódra ragad az emberre, esetleg a nyakán marad egy szívesség vagy (ez esetben) kártyajáték után.
Tovább »

BOR-line: Jakab Tamás szerint az átható csend a legnagyobb elismerés + FOTÓK, VIDEÓ

2014. május 19., hétfő · 7 hozzászólás

borline_jakab_balla06_gs

Angliában szakszervezet védi a színészeket, Szerbiában díszlet helyett a színész gázijára költenek. A szegedi színpadon legfőbb kritikusának Fekete Gizit és Király Leventét tekinti. Boroskás interjúnk vendége ez alkalommal Jakab Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művésze volt. Tovább »

Jakab Tamás helyett Nomád Földi László az Öreg hölgy látogatásában

2014. február 20., csütörtök · Hozzászólok

Jakab Tamás sérülése miatt az Öreg hölgy látogatása című tragikus komédia február 21-i, 22-i és 23-i előadásaiban Ill szerepét Nomád Földi László alakítja – olvasható a Szegedi Nemzeti Színház közleményében. Tovább »

Memo – A jó memóriára orvosság az amnézia + FOTÓK

2013. október 28., hétfő · Hozzászólok

a_felejtes_nelkuli_ember13_gs„A boldogsághoz elengedhetetlenül szükséges a rossz memória…” – végszó. A közönség háromszor is visszatapsolja a színészeket, kifele menet pedig csevegéssel telik meg a kisszínház folyosója. „Mit jelentett a végén a lovon ülő csontváz?” – hangzott el többektől a kérdés. Erre kerestük mi is a választ.
Tovább »

Szegedhez hűen – Jakab Tamás színművész ötvenéves

2012. november 4., vasárnap · 5 hozzászólás

A debreceni születésű Jakab Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház népszerű színésze 27 éve van a pályán, s egy rövid, 3 éves veszprémi időszakot leszámítva végig a Tisza-parti városhoz kötötte életét, karrierjét. Kevés magyarországi színésznek adatik ez meg, hiszen ma már nem annyira divat a hűség, nem erény a lokálpatriotizmus, a társulathoz, a városhoz, a színházhoz és barátokhoz való kitartó ragaszkodás. Nála ezek alapértékek.
Tovább »

A színház novemberi műsora: Goethe után szabadon + FOTÓK

2012. október 25., csütörtök · Egy hozzászólás

Sikeresen zárult az Armel operafesztivál, és rengeteg fiatalt vonzott az októberi 17-ei egyetemista nyílt nap is, melynek keretében az Egerek és emberek című darabra 251 jegyet adtak el, s ugyancsak telt házzal ment a SZESZ aznapi előadása is – tudtuk meg a színház novemberi műsoráról tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Dömötör-díjak – Pál Tamás karnagy kapta az idei életműdíjat + FOTÓK

2011. május 28., szombat · 9 hozzászólás

domotor_gala_it (04) Átadták a szegedi színházi élet szakmai elismeréseit, a Dömötör-díjakat szombaton este, az idei életműdíjas Pál Tamás karnagy lett.
Tovább »

Színház: Királyasszony és lovag – „klasszikusan”

2009. január 31., szombat · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Királyasszony lovagja (Ruy Blas) – Victor Hugo romantikus drámájának bemutatóját pénteken tartották a szegedi Nagyszínházban. Bár sokaknak bizonyára az 1947-es filmfeldolgozás rémlik fel először, nem vitás, hogy igazán élővé csak a színpadon válnak a romantikus jellemek. Tovább »