16. alkalommal nyújtották át Sófi József ösztöndíjait + FOTÓK

2017. július 1., szombat · Hozzászólok

sofi_dij11_gs

A fiatal tehetségek változatos kutatási témákkal érdemelték ki az elismerést. A Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány díjátadóját az SZTE TTIK diplomaosztó ünnepségén tartották. Az idei rendezvény díszvendége Huszti Péter Kossuth-díjas színművész volt. Tovább »

Művészeti támogatásokat adtak át Szegeden + FOTÓK

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

muveszeti_dijak011kf

2017-ben a pályázó 51 személyből 33 fő számára nyújtott különböző összegű támogatást a kulturális bizottság. A megítélt támogatásokról szóló oklevelet csütörtökön adták át. Tovább »

Újráztak a Sófi-díjasok – bemutatkoznak a fődíjasok

2017. május 2., kedd · Hozzászólok

sofi-dijazottak002kf

Stroke vizsgálat, rákkutatás, a Barbarikum késő császárkori populációjának biológiai rekonstrukciója és két fiatal lány, akik jelentős sikereket értek el a hazai zenei művészeti életben. Sófi József, a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóit támogató alapítványa alapítója szerint erős mezőnnyel szembesült idén a zsűri. Tovább »

Rákkutatás, kísérleti evolúció, nyelvészet, növények és egy fiatal operettszerző – bemutatkoznak a Sófi-különdíjasok

2016. április 29., péntek · Hozzászólok

sofi_dijasok03_gs
A Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány alapítója szerint az egyik legerősebb mezőny állt össze idén mind a fődíjjal, mind pedig a különdíjjal jutalmazott fiatal kutatók sorából. Kétrészes bemutatkozó sorozatunk utolsó cikkéhez értünk. Ezúttal egy fiatal operettszerző, a rákellenes komplexeket vizsgáló vegyész, a növények fehérje módosulását és az antibiotikum rezisztenciát vizsgáló biológusok, valamint egy összehasonlító nyelvészettel foglalkozó némettanár mutatkozik be portálunkon. Cikkünk végén a biológus mesterképzés és a doktori iskola kategóriában ösztöndíjat nyert hallgatókkal ismerkedhetnek meg.
Tovább »