A felelős állattartásra oktatták a vásárhelyi diákokat

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A helyes és felelős állattartásra oktatta a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjait a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a felsőbb tagozatosok. Tovább »

Palkovics és Hiller az oktatási rendszerről vitatkozott

2017. szeptember 19., kedd · Egy hozzászólás

Az oktatási államtitkár szerint az intézményfenntartás átalakítása az iskolát érdekét szolgálja. Palkovics László erről a Hiller István korábbi szakminiszterrel, szocialista országgyűlési képviselővel folytatott keddi budapesti vitán beszélt. Hiller István ezzel szemben teljesen eltörölné a “Klik jelenlegi rendszerét”. A fórumon szó volt a tankötelezettségről és a pedagógushiányról is. Tovább »

Több mint 2 milliárd jut a Szegedi Tankerület intézményeire

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Tizenhat oktatási intézmény megújítása már biztosan megvalósul a Szegedi Tankerületben uniós és kormányzati forrásból, csak a Radnóti-gimnáziumra 780 millió forint jut – közölte B. Nagy László, Csongrád megye fejlesztési biztosa. A kivitelezéseket úgy fogják ütemezni, hogy azok a tanév rendjét ne zavarják meg. Tovább »

Kövér László: mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Mindig volt, mindig van magyar megmaradás, mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte, ha mindenki megteszi, ami tőle elvárható – jelentette ki Kövér László az erdélyi Nagybányán, a magyar tannyelvű Németh László Gimnázium új épületének hétfő délutáni avatóünnepségén. Tovább »

Óvoda- és iskolabezárások, összevonások a Botka-éra alatt

2017. szeptember 11., hétfő · 10 hozzászólás

Szeged iskolaváros, 10 milliárdot költöttünk az intézményeinkre 10 év alatt – hangoztatja gyakorta Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje rendre ostorozza a kormányt, hogy forrásokat von el az oktatástól, az állami fenntartásba-vétel ellen is kiállt, legutóbb pedig azt dobta be a köztudatba, hogy következő kormányzati ciklusokban megduplázná az ágazatra szánt állami forrásokat. Érdemes megnézni, Szegeden mi is fűződik a nevéhez ezen a területen: elrulettezett óvoda, iskolabezárások, az éppen a választások előtt a pedagógusok megvásárlására bedobott Szeged-pótlék és a „júdáspénz”. Tovább »

Odafigyelnek az iskolásokra Csongrád megyében

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Megkezdődött az új tanév, melyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a polgárőrség együtt tartott sajtótájékoztatót. A szakemberek az iskolakezdés veszélyeire hívták fel a figyelmet. Tovább »

Soltész Miklós: az egyházi és felekezeti iskoláknak is jár a támogatás

2017. augusztus 31., csütörtök · 2 hozzászólás

Fontos, hogy az egyházi iskolák is megkapjanak minden támogatást ahhoz, hogy oktató és nevelő munkájukat megfelelő körülmények között, színvonalasan tudják végezni – mondta az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Celldömölkön, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola új épületének átadásával egybekötött tanévnyitó előtt. Tovább »

Véget ér a nyári szünet, pénteken kezdődik a tanítás az iskolákban

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

Ma véget ér a diákoknak a két és fél hónapos nyári vakáció, pénteken megkezdődik a 2017/18-as tanév. Szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma 314 ezer. A nemzeti tanévnyitót idén Nagykőrösön tartják. Tovább »

Rétvári: tájékoztatták az iskolaigazgatókat a büfékben árusítható termékekről

2017. augusztus 10., csütörtök · Hozzászólok

Rétvári Bence

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről – közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten. Tovább »

Több mint kétszázan tűztek zöld szalagot – az algyői iskola új vezetője ellen tüntettek

2017. július 25., kedd · 27 hozzászólás

algyoi_tuntetes_mj_39

Nem adta le az éves előírt matematika tananyagot, nem vigyázott az osztálykiránduláson a rábízott gyerekekre, vezetői pályázata idézetekkel teletűzdelt, célok nélküli sablonszöveg – többek között ezeket fogalmazták meg az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére kinevezett Gondáné Pál Ildikóval szemben az intézmény előtt tartott tüntetésen. A résztvevők hangsúlyozták, nem politikai kérdésről van szó, hanem arról, hogy alkalmatlannak tartják szakmailag a poszt betöltésére. Tovább »

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

2017. július 20., csütörtök · 6 hozzászólás

iskolakezdes_printker8

Szűk másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon. Tovább »

Az egyházmegye a KÉSZ segítségével indít szakképző iskolát Szegeden

2017. július 11., kedd · 4 hozzászólás

CAMERA

Három-négy, 15-18 fős osztályt indítanak különböző építőipari szakterületeken, az ötlettel a Gál Ferenc Főiskolát a Kész Holding kereste meg. Az első tanév 2018-ban kezdődik, már keresik az intézmény vezetőjét. Tovább »

Megválna a Rigó utcai iskolától a szegedi önkormányzat

2017. június 12., hétfő · 15 hozzászólás

rigo_u_epulet003kf

Ócskaság Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szerint felvetni, hogy a családi ezüstöt értékesíti-e Szeged, amikor egy újabb ingatlant hirdetnek meg eladásra. Ezzel együtt a többség megszavazta, hogy a Rigó utcai iskolaépületet licitálás útján értékesítsék. Tovább »

Rétvári: a kormány mindent megtesz, hogy a lehető legegészségesebb ételek legyenek az iskolákban

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A kormány “következetesen mindent megtesz”, hogy a gyermekek a lehető legegészségesebb élelemhez jussanak az iskolákban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Tovább »

Harmadik lett a Zsivány Hármas

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

szegeditanulok_helyezes0508

Tizennégy középiskolai csapat versengett a kismartoni Esterházy-kastély Haydn Termében az ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyen győzelemért. A harmadik helyezett a szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Zsivány Hármas fantázianevű 10.a csapata lett. Tagok: Schmera Dániel, Jáger Balázs és Szilassi Ábel. Tovább »

Finisben az érettségi előkészületei

2017. május 2., kedd · Hozzászólok

erettsegi_radnoti02_gs

Nem csak a diákok, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint hatóság is javában készül a tavaszi érettségi vizsgákra. A 2016-2017-es tanév számos változást hoz, mind az érettségiző diákok, mind a vizsgáztatásban résztvevők számára. Ebben a tanévben először lehet illetve kell érettségi vizsgát tenni a szakmai ágazati és ágazaton kívüli vizsgatárgyakból emelt és középszinten is.

Csongrád megye 9 településén összesen 4920 diák érettségizik hétfőtől – legtöbben Szegeden, 3265-en. A jelentkezések alapján összesen 69 tárgyból 18009 vizsga zajlik majd a május 5-től június 30-ig tartó vizsgaidőszakban. A vizsgaidőszak első napján a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgy írásbeli vizsgái kerülnének megszervezésre, mivel azonban Csongrád megyében nincs ilyen középiskola, így az itteni érettségik a magyar nyelv és irodalom vizsgatárggyal május 8-val indulnak. A jelentkezések lapján 15869 középszintű és 2140 emelt szintű vizsgára kerül sor. Az érettségit vezető vizsgabizottsági elnökök felkészítése megtörtént, melynek során a kétszintű érettségi vizsgarendszer legfontosabb elemeit tekintették át a szakemberek, kiemelve a jogszabályi változásokat; valamint tájékoztatást kaptak az aktuális megyei adatokról, a vizsgaszervezéssel kapcsolatos elvárásokról.

Az írásbeli vizsgákat május 5. és 26., az emelt szintű szóbeliket június 8. és 15., míg a középszintű szóbeliket június 19. és 30. között tartják az országban.

Nagyobb hangsúlyt kaphat a külföldi hétvégi magyar iskolák támogatása

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

Nagyobb hangsúlyt kaphat a külföldi hétvégi magyar iskolák támogatása, miután egyre több diákot íratnak be ezekbe az intézményekbe – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton telefonon adott nyilatkozatában az MTI-nek. Tovább »

Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

Menő menzák az iskolában címmel írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészséges étkezés és életmód népszerűsítésére – tájékoztatta az Emmi család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t. Tovább »

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

algyo_iskola002kf

Immár harmadjára írtak ki pályázatot, vagyis még mindig arra várnak az algyőiek, hogy öt évre kinevezett vezetője legyen általános iskolájuknak. A képviselő-testületnek véleményezési joga van, a többség Horváthné Kunstár Andreát látná szívesen az igazgatói székben. Tovább »

Navracsics: a jövő problémáit csak a ma oktatásával lehet megoldani

2017. február 3., péntek · Hozzászólok

navracsics

A jövő problémáit csak a ma oktatásával lehet megoldani – hangoztatta Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztos pénteken Székesfehérváron, az Országos Diákparlament (ODP) nyitó plenáris ülésén. Tovább »

Palkovics László: a tankerületi központ irányít, az iskola dönt

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Palkovics László

Az új tankerületi központok feladata a koordináció, a szolgáltatás, a döntések az iskolákban születnek ezután – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán. Tovább »

Klik: határozattal veszik át Szegeden az iskolákat

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

iskola_tabla_konyv_tanitas

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Leghamarabb február végén tarthatnak népszavazást Algyőn a vegyi üzemről

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules13_gs

Több mint 2,7 millió forintba fog kerülni a helyi népszavazás az Algyőre betelepülni kívánó görög vegyi üzemről. A téma kapcsán – bár kötelező kiírni a népszavazást, vagyis mérlegelési joga nincs a képviselő-testületnek – több mint egy órán keresztül vitáztak, a jegyzőkönyveket és dokumentumokat kért számon a hivatalon a Fidesz-frakció, illetve azt sérelmezték, hogy a befektető ezúttal sem jelent meg a testületi ülésen, hiába invitálták őket újfent. Tovább »

Societas Szeged: Magyar-angol kéttannyelvű iskolát Londonba!

2016. november 25., péntek · Hozzászólok

societas_sajttaj01_gs

A Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom Szegedi Szervezete csatlakozik az országos kezdeményezéshez, melynek célja, hogy létesüljön Londonban a magyar állam fenntartásában magyar-angol kéttannyelvű, nappali tagozatos általános és középiskola. Tovább »

TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya

2016. november 22., kedd · Hozzászólok

anya_gyerekek_640_400

“Nincs is annál jobb érzés”, amikor gyermekünk hazajön az óvodából, iskolából és felfedezünk rajta valamilyen drágalátos nyavalyát… Például tetűt, körömgombát vagy uszodaszemölcsöt. Ha pár ilyenen túlesik a család, akkor előbb-utóbb felmerül a megelőzés kérdésköre. Tovább »

Új Erasmus projekt részese lett a Móravárosi

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

A projektcsapat2

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziumnak és Szakközépiskolájának képviselői egy Erasmus+ Iskolai, óvodai stratégiai partnerségek projekt első nemzetközi partnertalálkozóján vettek részt a franciaországi Bernayben november 7. és 11. között. Tovább »

2,5 milliárdnyi fejlesztés érkezik Dorozsmára

2016. október 15., szombat · 33 hozzászólás

tokfesztival03_gs

Jövőre megkezdődik a dorozsmai piac területén az egészségház építése, bővítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve kerékpárút is épül a városrészben – minderről Botka László beszélt a VII. Tökfesztiválon a művelődési ház udvarán lampionok és Halloween tökök mellett, megmutatva a tervrajzokat is a kiskundorozsmai lakosoknak. Tovább »

Következő oldal »