Rétvári: a kormány mindent megtesz, hogy a lehető legegészségesebb ételek legyenek az iskolákban

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

retvari_ence_gs

A kormány “következetesen mindent megtesz”, hogy a gyermekek a lehető legegészségesebb élelemhez jussanak az iskolákban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Tovább »

Harmadik lett a Zsivány Hármas

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

szegeditanulok_helyezes0508

Tizennégy középiskolai csapat versengett a kismartoni Esterházy-kastély Haydn Termében az ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyen győzelemért. A harmadik helyezett a szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Zsivány Hármas fantázianevű 10.a csapata lett. Tagok: Schmera Dániel, Jáger Balázs és Szilassi Ábel. Tovább »

Finisben az érettségi előkészületei

2017. május 2., kedd · Hozzászólok

erettsegi_radnoti02_gs

Nem csak a diákok, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint hatóság is javában készül a tavaszi érettségi vizsgákra. A 2016-2017-es tanév számos változást hoz, mind az érettségiző diákok, mind a vizsgáztatásban résztvevők számára. Ebben a tanévben először lehet illetve kell érettségi vizsgát tenni a szakmai ágazati és ágazaton kívüli vizsgatárgyakból emelt és középszinten is.

Csongrád megye 9 településén összesen 4920 diák érettségizik hétfőtől – legtöbben Szegeden, 3265-en. A jelentkezések alapján összesen 69 tárgyból 18009 vizsga zajlik majd a május 5-től június 30-ig tartó vizsgaidőszakban. A vizsgaidőszak első napján a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgy írásbeli vizsgái kerülnének megszervezésre, mivel azonban Csongrád megyében nincs ilyen középiskola, így az itteni érettségik a magyar nyelv és irodalom vizsgatárggyal május 8-val indulnak. A jelentkezések lapján 15869 középszintű és 2140 emelt szintű vizsgára kerül sor. Az érettségit vezető vizsgabizottsági elnökök felkészítése megtörtént, melynek során a kétszintű érettségi vizsgarendszer legfontosabb elemeit tekintették át a szakemberek, kiemelve a jogszabályi változásokat; valamint tájékoztatást kaptak az aktuális megyei adatokról, a vizsgaszervezéssel kapcsolatos elvárásokról.

Az írásbeli vizsgákat május 5. és 26., az emelt szintű szóbeliket június 8. és 15., míg a középszintű szóbeliket június 19. és 30. között tartják az országban.

Nagyobb hangsúlyt kaphat a külföldi hétvégi magyar iskolák támogatása

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

Nagyobb hangsúlyt kaphat a külföldi hétvégi magyar iskolák támogatása, miután egyre több diákot íratnak be ezekbe az intézményekbe – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton telefonon adott nyilatkozatában az MTI-nek. Tovább »

Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

Menő menzák az iskolában címmel írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészséges étkezés és életmód népszerűsítésére – tájékoztatta az Emmi család-, ifjúság és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t. Tovább »

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

algyo_iskola002kf

Immár harmadjára írtak ki pályázatot, vagyis még mindig arra várnak az algyőiek, hogy öt évre kinevezett vezetője legyen általános iskolájuknak. A képviselő-testületnek véleményezési joga van, a többség Horváthné Kunstár Andreát látná szívesen az igazgatói székben. Tovább »

Következő oldal »