Palkovics László: a tankerületi központ irányít, az iskola dönt

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Palkovics László

Az új tankerületi központok feladata a koordináció, a szolgáltatás, a döntések az iskolákban születnek ezután – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán. Tovább »

Klik: határozattal veszik át Szegeden az iskolákat

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

iskola_tabla_konyv_tanitas

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Leghamarabb február végén tarthatnak népszavazást Algyőn a vegyi üzemről

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

algyo_testuleti_ules13_gs

Több mint 2,7 millió forintba fog kerülni a helyi népszavazás az Algyőre betelepülni kívánó görög vegyi üzemről. A téma kapcsán – bár kötelező kiírni a népszavazást, vagyis mérlegelési joga nincs a képviselő-testületnek – több mint egy órán keresztül vitáztak, a jegyzőkönyveket és dokumentumokat kért számon a hivatalon a Fidesz-frakció, illetve azt sérelmezték, hogy a befektető ezúttal sem jelent meg a testületi ülésen, hiába invitálták őket újfent. Tovább »

Societas Szeged: Magyar-angol kéttannyelvű iskolát Londonba!

2016. november 25., péntek · Hozzászólok

societas_sajttaj01_gs

A Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom Szegedi Szervezete csatlakozik az országos kezdeményezéshez, melynek célja, hogy létesüljön Londonban a magyar állam fenntartásában magyar-angol kéttannyelvű, nappali tagozatos általános és középiskola. Tovább »

TOP3 gyerekkori bőr-, haj-, köröm nyavalya

2016. november 22., kedd · Hozzászólok

anya_gyerekek_640_400

“Nincs is annál jobb érzés”, amikor gyermekünk hazajön az óvodából, iskolából és felfedezünk rajta valamilyen drágalátos nyavalyát… Például tetűt, körömgombát vagy uszodaszemölcsöt. Ha pár ilyenen túlesik a család, akkor előbb-utóbb felmerül a megelőzés kérdésköre. Tovább »

Új Erasmus projekt részese lett a Móravárosi

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

A projektcsapat2

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziumnak és Szakközépiskolájának képviselői egy Erasmus+ Iskolai, óvodai stratégiai partnerségek projekt első nemzetközi partnertalálkozóján vettek részt a franciaországi Bernayben november 7. és 11. között. Tovább »

2,5 milliárdnyi fejlesztés érkezik Dorozsmára

2016. október 15., szombat · 33 hozzászólás

tokfesztival03_gs

Jövőre megkezdődik a dorozsmai piac területén az egészségház építése, bővítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve kerékpárút is épül a városrészben – minderről Botka László beszélt a VII. Tökfesztiválon a művelődési ház udvarán lampionok és Halloween tökök mellett, megmutatva a tervrajzokat is a kiskundorozsmai lakosoknak. Tovább »

Karolina Hét – A szegediek felé nyit programjaival az intézmény

2016. szeptember 27., kedd · Hozzászólok

BC5K7851

Péntekig a Dugonics téren mutatkozik be délutánonként a Karolina Iskola, többek között képzőművészeti tárlattal és zenés foglalkozásokkal mutatják be a nagyközönségnek, hogy milyen élet is zajlik a huszonöt éve újraindult, mintegy nyolcszázötven diákot befogadó intézmény falai között. Tovább »

Tanévkezdés: több szabadság a tanmenetben, de csak most hirdették ki a részleteket

2016. szeptember 1., csütörtök · Hozzászólok

tankonyv2_mti

Új tanév, új kihívások. A pedagógusok már augusztus 20. óta készülnek, hogy a diákoknak csak a tanulással kelljen foglalkozniuk a mai naptól. Sok a munka, a tanmenet már kevésbé szigorú, az érettségi követelményei is megváltoztak. Tovább »

Következő oldal »