Szijjártó: Magyarország a legversenyképesebb beruházási környezetet szeretné biztosítani a régióban

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem érdemes kisebb célt kitűznie az országnak, minthogy a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítsa a térségben a leghatékonyabban összekapcsolva a termelést a digitalizációval, és a legversenyképesebb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Tovább »

Orbán: Magyarország továbbra is Közép-Európa termelési motorja akar lenni

2017. április 7., péntek · 8 hozzászólás

Orbán Viktor

Magyarország célja, hogy továbbra is Közép-Európa termelési motorja legyen, az Apollo Tyres pedig az egyik henger ebben a motorban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a indiai cég gyöngyöshalászi abroncsgyárának ünnepélyes átadásán. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

A hidrogéntechnológia terjedését szorgalmazza a Hidrogén Tanács

2017. január 30., hétfő · Hozzászólok

A hidrogénalapú technológiák szélesebb körű alkalmazását sürgetik energetikai, közlekedési és ipari világcégek, az általuk alapított Hidrogén Tanács szerint a hidrogén energiaforrásként való felhasználása a globális klímavédelmi célok sikeréhez is hozzájárulhat – közölte a Toyota kedden az MTI-vel. Tovább »

Szijjártó: Putyin látogatásán nagy hangsúlyt kap az energetika

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Nagy hangsúlyt kapnak majd az energetikai kérdések Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatásán – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Tovább »

KSH: 4,5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom novemberben

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

A kiskereskedelmi forgalom 4,5 százalékkal haladta meg tavaly novemberben az előző év azonos időszakit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Tovább »

Lázár: Szegednek és Hódmezővásárhelynek egy agglomerációt kell alkotnia

2016. december 14., szerda · 2 hozzászólás

Lázár János

Szegednek és Vásárhelynek egy agglomerációt kell alkotnia, kiaknázva az ipari-gazdasági-munkaerőpiaci együttműködésben rejlő lehetőségeket – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasarhely24.com-nak. Tovább »

Következő oldal »