A közlekedés fejlesztése fontos feltétele az életminőség-javításnak

2017. október 18., szerda · Hozzászólok

A kormány a közlekedés ügyét a polgári berendezkedés egyik legfontosabb elemeként tartja számon, nemcsak infrastrukturális szervezési, hanem társadalmi és kulturális kérdésnek tekinti – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, az I. Magyar közlekedési konferencián, Egerben. Tovább »

Tovább fogyunk, de nőtt a házasulási kedv Csongrád megyében

2017. október 11., szerda · Hozzászólok

Az elvándorlás is szerepet játszik abban, hogy Csongrád megye lakossága 3000 fővel fogyott, és az országos bővüléssel szemben a lakásépítések száma is csökkent. A KSH „Fókuszban a megyék” című legfrissebb kiadványából kiderül, hogy a foglalkoztatás bővült a versenyszférában és többen is házasodtak, mint egy évvel korábban. Tovább »

Orbán: a következő évek a gazdasági sikerekről szólhatnak

2017. október 10., kedd · 2 hozzászólás

Magyarországon minden készen áll ahhoz, hogy a következő évek a gazdasági sikerek jegyében teljenek el – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pátyon, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. beruházásában épült új nemzetközi logisztikai központ megnyitóján. Tovább »

Orbán: alapvető érdek a magyar nagyvállalatok számának növekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Külföldi tőke nélkül már nem működhet egyetlen modern ország sem, de alapvető érdek, hogy minél nagyobb számban létezzenek Magyarországon magyar tulajdonban levő nagyvállalatok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyára kapacitásbővítő beruházásának avatásán. Tovább »

A magyar gazdaság lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar – jelentette be Szijjártó Péter pénteken Mélykúton, ahol letették a HUNENT Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forint beruházással épülő új üzemének alapkövét. Tovább »

Varga: egyre több jól képzett szakemberre lesz szüksége a megújuló iparnak

2017. szeptember 4., hétfő · Egy hozzászólás

A nemzetgazdasági miniszter szerint a megújuló iparnak egyre több jól képzett szakemberre lesz szüksége a jövőben. Varga Mihály az Óbudai Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén beszélt erről, ahol bejelentette, hogy a kormány további 1,8 milliárd forinttal támogatja az intézmény Bécsi úti kollégiumának fejlesztését. Tovább »

Szijjártó: Magyarország a legversenyképesebb beruházási környezetet szeretné biztosítani a régióban

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem érdemes kisebb célt kitűznie az országnak, minthogy a legversenyképesebb beruházási környezetet biztosítsa a térségben a leghatékonyabban összekapcsolva a termelést a digitalizációval, és a legversenyképesebb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Tovább »

Orbán: Magyarország továbbra is Közép-Európa termelési motorja akar lenni

2017. április 7., péntek · 8 hozzászólás

Orbán Viktor

Magyarország célja, hogy továbbra is Közép-Európa termelési motorja legyen, az Apollo Tyres pedig az egyik henger ebben a motorban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a indiai cég gyöngyöshalászi abroncsgyárának ünnepélyes átadásán. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

A hidrogéntechnológia terjedését szorgalmazza a Hidrogén Tanács

2017. január 30., hétfő · Hozzászólok

A hidrogénalapú technológiák szélesebb körű alkalmazását sürgetik energetikai, közlekedési és ipari világcégek, az általuk alapított Hidrogén Tanács szerint a hidrogén energiaforrásként való felhasználása a globális klímavédelmi célok sikeréhez is hozzájárulhat – közölte a Toyota kedden az MTI-vel. Tovább »

Szijjártó: Putyin látogatásán nagy hangsúlyt kap az energetika

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Nagy hangsúlyt kapnak majd az energetikai kérdések Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatásán – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Tovább »

KSH: 4,5 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom novemberben

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

A kiskereskedelmi forgalom 4,5 százalékkal haladta meg tavaly novemberben az előző év azonos időszakit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Tovább »

Lázár: Szegednek és Hódmezővásárhelynek egy agglomerációt kell alkotnia

2016. december 14., szerda · 2 hozzászólás

Lázár János

Szegednek és Vásárhelynek egy agglomerációt kell alkotnia, kiaknázva az ipari-gazdasági-munkaerőpiaci együttműködésben rejlő lehetőségeket – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasarhely24.com-nak. Tovább »

Áder: a víz ma a legveszélyeztetettebb erőforrás

2016. november 28., hétfő · Hozzászólok

Áder János

A víz ma a legveszélyeztetettebb erőforrás, ezért el kell érni, hogy a politikai gondolkodás és cselekvés legfontosabb kérdésévé váljon – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ot megnyitó beszédében hétfőn, Budapesten. Tovább »

Lépni kell Szegeden: a munkahelyteremtés és a család legyen az első!

2016. július 12., kedd · 20 hozzászólás

cba_nova_megnyito47_gs

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület úgy látja, nem indult be Szeged gazdasági fejlődése, sőt a helyzet egyre inkább romlik. A tudásalapú gazdaság mellett a kevésbé képzett munkaerőre is gondolni kell. A nagy tervek helyett folyamatos munkát tartanák fontosnak. Tovább »

A kormány támogatja, a lakosság egy része kétkedő – fórumot tartottak az Algyőre tervezett vegyi üzemről + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök · 3 hozzászólás

algyo_lakossagi_forum11_gs

Több mint 4 milliárd forintból létesítene Algyőn vegyi üzemet egy görög befektető, ami például tusfürdők alapanyagát gyártaná. A kormány által is preferált, első körben 55 munkahelyet teremtő beruházásról lakossági fórumot tartottak, míg a képviselő-testület jövő héten dönt az építési szabályzat módosításáról, amit amennyiben nem támogat a többség, akkor odébbáll a befektető. Tovább »

Vegyi üzem létesítéséről és üzletrészvásárlásról tanácskoztak Algyőn

2016. május 20., péntek · 2 hozzászólás

kozgyules_algyo15_gs

Az Algyő Park Kft.-ben történő további üzletrészvásárlás és egy több mint ötven munkahelyet teremtő görög vegyipari cégnek a nagyközséghez települése volt a központi témája a csütörtöki maratoni testületi ülésnek, amelyen 32 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Tovább »

Nagy Sándor: Szeged a minőségi munkahelyek teremtésére koncentrál

2015. december 14., hétfő · 40 hozzászólás

nagy_sandor08kf

Szeged népszerű a magyar városok között Nagy Sándor szerint, amihez hozzájárul a képzett munkaerő és a magas színvonalú városi szolgáltatások rendszere is. A városfejlesztési alpolgármester úgy értékelte, az ELI önmagában nem csodafegyver, az üzleti szolgáltató központok kialakításában és az IT-szektorban viszont komoly lehetőségeket lát. Tovább »

Nemesi Pál: A következő négy-öt évben dől el, hogy lehet-e sikeres Szeged gazdasága

2015. november 6., péntek · 11 hozzászólás

nemesi_pal01_gs

A kamara elnöke szerint Szeged semmiképpen sem számítható az iparilag fejlett területek közé. Közlekedési, földrajzi szempontból jók a lehetőségeink, azonban készülni kell a befektetők fogadására. Ellenkező esetben az SZTE adta lehetőségeket továbbra is Makó és Mórahalom aratja le. Tovább »

Rogán: a munkaadókkal partnerségben lehet fenntartani a növekedést

2015. október 8., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország csak a vállalkozásokkal, munkaadókkal partnerségben tudja fenntartani a gazdasági növekedést, a partneri viszonyhoz pedig meg kell hallani a vállalkozások hangját – mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) fennállásának 165. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlésen a Parlamentben. Tovább »

Iparfejlesztés, innováció, természetközeli élet – Algyő két megyei jogú város között a jövő települése akar lenni

2015. szeptember 28., hétfő · 7 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Kedvezményekkel csábítják a fiatal házasokat, feltérképezték a gazdaságfejlesztés lehetőségeit, megerősítették a kommunikációt: Algyő otthont és munkát is kínál az érdeklődőknek. A politikai csatározásoktól sem mentes első évről készítettünk leltárt Molnár Áron polgármesterrel. Tovább »

Glattfelder Béla: az ipar dinamikus fejlesztésére van szükség

2015. július 17., péntek · Hozzászólok

Az ipar hozzájárulását a bruttó hazai termékhez 30 százalékra szeretné emelni a kormány a jelenlegi mintegy 23 százalékról 2020-ra, ehhez az ipar dinamikus fejlesztésére van szükség a következő időszakban – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára pénteken Kaposváron, a Kapos Atlas Gépgyár Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Felsőoktatási ipari együttműködési központot hoznak létre Szegeden + FOTÓK

2014. október 3., péntek · 4 hozzászólás

sajttaj_rektori05_gs

Felsőoktatási ipari együttműködési központot (FIEK) hoznak létre Szegeden, ennek elsődleges feladata az SZTE és a régió gazdasági szereplői közötti kooperáció megerősítése és hatékonyabbá tétele – jelentette be Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese. A sajtótájékoztatón Kothencz János polgármesterjelölt úgy fogalmazott: a FIEK-et Szegednek találták ki, perspektívát nyit a munkanélküliek számára is. Tovább »

Továbbra is a járműgyártás húzza az ipari termelést

2014. április 18., péntek · Hozzászólok

A vártnál kedvezőbbek lettek az ipari termelés februári adatai, a bővülés motorja továbbra is a járműipar az MTI által megkérdezett elemzők értékelése szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint az elmúlt időszak adatai azt bizonyítják, hogy a korábbi évek ipart élénkítő politikája tartósan megalapozta a növekedést az export és az ipari termelés további erősödéséhez.
Tovább »

Szijjártó: a német autóipari beruházások is hajtják a magyar gazdaságot

2014. április 2., szerda · Hozzászólok

A magyarországi német autóipari beruházások 2014-ben is dinamizálni fogják a magyar gazdasági növekedést – közölte a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Nógrád megyei Szügy községben szerdán, a Parat Ungarn Kft. új gyára alapkőletételi ünnepségén. Tovább »

Varga Mihály: a mezőgazdaság és az ipar lehet húzóágazat

2013. augusztus 27., kedd · Egy hozzászólás

vargamihaly_mti_slKevés olyan ország van, amelyik Magyarországhoz hasonlóan önerőből, újabb hitel nélkül “ki tudott mászni” az IMF segítségéből – mondta Varga Mihály kedden Szentendrén, a nemzetgazdasági miniszter szerint a következő években elsősorban a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és az ipar válhat húzóágazattá.
Tovább »

Birinyi József: A magyar érték legyen világlépték!

2012. október 10., szerda · 4 hozzászólás

Birinyi József, a Hungarikum Szövetség elnöke, az azóta már elfogadott hungarikumtörvény parlamenti előkészítésével foglalkozó szakértői munkacsoport volt vezetője. A szervezet azokat a termékeket, alkotásokat, szellemi értékeket, illetve gyártóik, alkotóik örököseit tömöríti, amelyekről/akikről a „világon mindenütt eszébe juthat az embereknek Magyarország”.
Tovább »

Az áfacsökkenés nem gyógyír a magyar zöldség-gyümölcs ágazat bajaira

2012. szeptember 26., szerda · 17 hozzászólás

B. Nagy László: A közszféra fogyasztását kellene növelni

Első alkalommal rendeztek Szegeden mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és beszállítói fórumot, konferenciát, amelynek fő célja az volt, hogy az ágazat meghatározó szereplői egymásra találjanak, hiszen kisker, nagyker, konyhák, gasztro éttermek, termelők, előállítók, feldolgozók piacra jutása nyilván serkenteni fogja a hazai termelést is.
Tovább »

Több születés, de még több halál Csongrád megyében

2012. június 22., péntek · Egy hozzászólás

Idén az első negyedévben 786 fővel csökkent a 420 ezer fős Csongrád megyei népesség – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatójában. Jelentősen visszaesett a beruházások első negyedévi teljesítményértéke, illetve nőtt a munkanélküliségi ráta is.
Tovább »

Ipari parkok létesülhetnek Tompán és Szabadkán + FOTÓK

2012. január 27., péntek · 2 hozzászólás

A Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében két ipari park kialakítására kerülhet sor a közeljövőben: a magyar oldalon Tompa határában, a túloldalon pedig Szabadka területén.
Tovább »