A gyorsabb, hatékonyabb közigazgatási ügyintézésért fejlesztenek

2017. október 12., csütörtök · Hozzászólok

Informatikai fejlesztésekkel a kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását támogatja az a most induló program, amelynek célja, hogy az ügyfelek és a közigazgatási szereplők adatigényeinek teljesítése gyorsabb legyen. A Csongrád Megyei Kormányhivatal konzorciumvezetőként vállal szerepet a projektben, a részleteket Szegeden ismertették. Tovább »

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő, naponta átlagosan 1,8 órát töltenek ezeken az internetes felületeken – derül ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében. Tovább »

A mesterséges intelligenciák piacán terjeszkedik egy magyar alapítású nemzetközi cég

2017. augusztus 7., hétfő · Hozzászólok

A mesterséges intelligenciák és chatbotok (beszélgető robotok) piacán terjeszkedik a Magyarországon alapított, de 10 év alatt nemzetközi nagyvállalattá nőtt LogMeIn, amely felvásárolta a digitális önkiszolgáló szolgáltatásokat és virtuális asszisztenseket fejlesztő Nanorepet. Tovább »

Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia

2017. július 5., szerda · 2 hozzászólás

Gyökeresen változtatja meg a világot a mesterséges intelligencia. Ezekre a változásokra fel kell készülni, és ebben kiemelkedő szerepe van az oktatásnak – mondta az MTI-nek Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatója annak kapcsán, hogy a társaság a napokban ingyenes, az IT-biztonságról szóló tankönyvet jelentetett meg, és a robotikával, valamint a mesterséges intelligenciával foglalkozó tananyagon is dolgozik. Tovább »

Orbán: 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

Parragh László; Orbán Viktor

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére

2016. december 1., csütörtök · Hozzászólok

internet_szamitogep_laptop_informatika

Az informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál – tájékoztatta szerdán az MTI-t az IThon.info. Tovább »

Szegeden született meg a világ első moduláris billentyűzete

2016. augusztus 22., hétfő · 6 hozzászólás

szetszedheto_billentyuzet003kf

Produktivitás és kényelem – ezzel a kettős jelszóval lehetne leírni az Ultimate Hacking Keyboard szétszedhető billentyűzetét, azonban ennél jóval többet kínál a prémium termék. Tovább »

Deutsch Tamás: Magyarország nem áll rosszul a digitalizációban

2016. augusztus 13., szombat · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Magyarország a digitalizáció területén az Európai Unió tagállamainak mezőnyében a középső kategória második felében található, vagyis egyáltalán nem sereghajtó, ugyanakkor ahhoz, hogy a digitalizáció 2020-ra elérje, majd azt követően meghaladja az unió átlagos mutatóit, jelentős fejlesztésekre van szükség – mondta a digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos az Inforádióban. Tovább »

Az elektronizálással csökkentek az adófizetés költségei a vállalatoknál

2015. november 27., péntek · Hozzászólok

Az elektronikus adóbevallás és adófizetés bevezetése a leggyakoribb adóreformok közé tartozott tavaly a világ számos országában, ennek eredményeképpen a középvállalkozások számára könnyebbé vált az adófizetés, a hangsúly azonban az adók mérsékléséről a technológiára és az adminisztrációs terhek csökkentésére helyeződött – derül ki a Világbank és a PwC legutóbbi Paying Taxes 2016 című tanulmányából. Tovább »

Csütörtöktől ingyen használhatják a tanárok az Office 365 programcsomagot

2015. november 19., csütörtök · Hozzászólok

Csütörtöktől több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft felhőalapú Office 365 programcsomagját öt személyi számítógépen, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen az táblagép vagy okostelefon – jelentette be a köznevelésért felelős államtitkár sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Befejeződött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

2015. október 29., csütörtök · Hozzászólok

Befejeződött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) fejlesztése, az Elektronikus Közigazgatási Program (EKOP) keretében 3,2 milliárd forintos költségvetéssel megvalósuló projekt hivatalosan október utolsó napján zárul – jelentette be Teller Gábor, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. projektvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Tovább »

A világ népességének 70 százaléka okostelefon-felhasználó lesz 2020-ra

2015. június 3., szerda · Hozzászólok

okostelefon_mobiltelefon_kommunkacio

A fejlett mobiltechnológia 2020-ra általánossá válik az egész világon, az okostelefon előfizetések száma több mint kétszeresére nő és eléri a 6,1 milliárdot, a világ népességének 70 százaléka használ majd okostelefont, és 90 százalékuk él majd mobil szélessávú hálózattal lefedett helyen – derül ki az Ericsson szerdán megjelent legújabb mobilitási jelentéséből. Tovább »

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

2015. május 1., péntek · Hozzászólok

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este. Tovább »

Kaspersky: teljesen robotizált világ lesz harminc év múlva

2015. január 24., szombat · Hozzászólok

robot_figura

Teljesen robotizált világban, digitális identitásuk virtuális környezetében élnek majd az emberek három évtized múlva a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat prognózisa szerint, amelyet a személyi számítógép három évtizedes múltja apropóján készítettek az informatika harminc éves jövőjéről.
Tovább »

Mindig naprakész a magyar fejlesztésű rendszer-információs szoftver

2014. november 12., szerda · Hozzászólok

sensorpanel_hu

Magánfelhasználók és vállalatok számára is hasznosak lehetnek az AIDA64 szoftverek, amelyek megmutatják, mi rejtőzik a számítógépek „motorháztetője alatt”, folyamatosan frissülő leltárt készítenek a használatban lévő eszközökről és távoli segítségnyújtást is lehetővé tesznek. Tovább »

Az informatikusok jobban tartanak az alkalmazottaktól, mint a kiberbűnözőktől

2014. március 31., hétfő · Hozzászólok

szamitogepA vállalatok több mint 60 százalékát érte valamilyen jellegű kibertámadás az elmúlt év során, de informatikusok mégis jobban tartanak a vállalati alkalmazottaktól és az alvállalkozóktól, mint a hackerektől – tájékoztat a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete a Cyberthreat Defense Report 2014 tanulmány megállapításairól.
Tovább »

Az informatika a magyar gazdaság egyik kitörése pontja lehet

2014. március 21., péntek · Hozzászólok

A magas egy főre jutó hozzáadott értéket termelő ágazatok, közöttük az infokommunikáció tudatos fejlesztése olyan kitörési lehetőséget jelenthet, ami a térség legfejlettebb digitális gazdaságává teheti Magyarországot – derül ki az informatikai szövetség tanulmányából, amelyet sajtótájékoztatón mutattak be pénteken. Tovább »

Új piacokra fókuszál a RITEK 2014-ben

2014. március 6., csütörtök · Egy hozzászólás

mihalffy_lajos05_gsA RITEK Zrt. által tavaly kifejlesztett KINGA ingatlankataszter és a HÉRA hulladékgazdálkodási modulokkal kíván új piacokat szerezni idén a szegedi önkormányzat tulajdonában álló cég. Mihálffy Lajos vezérigazgatóval arról is beszélgettünk, hogy miként szeretnék ismertségüket növelni. Tovább »

Teljes lesz az elektronikus ügyintézés a közigazgatásban 2018-ra

2014. február 7., péntek · Hozzászólok

A 2016-ra egységessé váló kormányzati IT-háttér lehetővé teszi, hogy 2018-ra az állampolgárok és a vállalkozások minden közigazgatási ügyüket teljes egészében elektronikusan intézhessék – ismerteti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Tovább »

Mélyszegénységben élők otthonainak felújításában segít a Prezi

2014. január 13., hétfő · Hozzászólok

Mélyszegénységben élők otthonait újítják fel a nyáron a Prezi informatikai cég önkéntesei a Nógrád megyei Mátraverebélyen és Bátonyterenyén, valamint a Pest megyei Bagon; a Prezi a Habitat for Humanityvel, a Bagázs Egyesülettel és a Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetségével közösen indította a programot, januárban a házak műszaki felmérését kezdték meg – tájékoztatta az MTI-t a Habitat for Humanity kommunikációs munkatársa. Tovább »

Jövő év végéig költséghatékonyabb lesz az állami informatikai rendszer

2013. november 7., csütörtök · Hozzászólok

Várhatóan a jövő év végéig költséghatékonyabbá teszik az állami informatikai rendszert, egyebek mellett korszerűsítik a központosított kormányzati informatikai infrastruktúrát, valamint fejlesztik a közigazgatási eljárásokat támogató rendszereket – erről a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) projektigazgatója beszélt.
Tovább »

Következő oldal »