Orbán: 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

Parragh László; Orbán Viktor

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére

2016. december 1., csütörtök · Hozzászólok

internet_szamitogep_laptop_informatika

Az informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál – tájékoztatta szerdán az MTI-t az IThon.info. Tovább »

Szegeden született meg a világ első moduláris billentyűzete

2016. augusztus 22., hétfő · 6 hozzászólás

szetszedheto_billentyuzet003kf

Produktivitás és kényelem – ezzel a kettős jelszóval lehetne leírni az Ultimate Hacking Keyboard szétszedhető billentyűzetét, azonban ennél jóval többet kínál a prémium termék. Tovább »

Deutsch Tamás: Magyarország nem áll rosszul a digitalizációban

2016. augusztus 13., szombat · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Magyarország a digitalizáció területén az Európai Unió tagállamainak mezőnyében a középső kategória második felében található, vagyis egyáltalán nem sereghajtó, ugyanakkor ahhoz, hogy a digitalizáció 2020-ra elérje, majd azt követően meghaladja az unió átlagos mutatóit, jelentős fejlesztésekre van szükség – mondta a digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos az Inforádióban. Tovább »

Következő oldal »