Egy hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz influenza miatt

2017. február 1., szerda · Hozzászólok

Országszerte több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten – olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében. Az elmúlt 10 évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot. Tovább »

Influenza – Egy hét alatt megduplázódott a betegek száma (FRISSÍTVE)

2017. január 18., szerda · Hozzászólok

Terjed a járvány, az előző héthez képest kétszeresére emelkedett az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán. Az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több mint harminc egészségügyi intézményt érintően van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom. Tovább »

Csongrád megyét is elérte az influenzajárvány

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

korhaz_varo_rendelo

Január 9-e és január 15-e között, az influenza figyelőszolgálatra kijelölt 54 orvos tett jelentést – közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata. A 20 %-os lakossági mintán végzett megfigyelés alapján megállapítható, hogy a 2. héten a figyelőszolgálatba bevont lakosság 0,2074 %-a, 207 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mely tízszerese az előző heti megbetegedéseknek. Tovább »

Újabb egészségügyi intézményekben tilos a látogatás az influenza miatt

2016. február 19., péntek · Hozzászólok

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi adatai szerint újabb kórházakban van teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések miatt. Jellemzően a szülészeti, nőgyógyászati, újszülöttosztályokon és az intenzív részlegesen nem szabad a betegeket felkeresni. Tovább »

ÁNTSZ: az influenza elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni

2015. december 10., csütörtök · Hozzászólok

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig – hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Tovább »

Súlyos alapbetegségei is voltak a Szegeden H1N1-ben elhunyt férfinak

2015. február 26., csütörtök · Egy hozzászólás

influenza03_gs

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja megerősítette a hírt, mely szerint február 22-én elhunyt egy középkorú férfi, aki súlyos alapbetegségei mellett H1N1 vírussal is fertőződött. Tovább »

Influenza: az elmúlt héten tetőzött a járvány az országban

2015. február 25., szerda · Hozzászólok

A jelentő orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten – derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.
Tovább »

Még nincs járvány, de célszerű felvenni a védőoltást

2015. január 21., szerda · Hozzászólok

influenza03_gs

Megyénkben az influenza szerű megbetegedések száma emelkedik. A járványküszöböt még egyik járásunk területén sem érte el és vírust sem tudtak izolálni. Ugyanakkor Tolna és Bács megyében, Baranyában, Budapesten már előfordultak Influenza A vírus típusok: Budapesten egy B vírust is kimutattak. Tovább »

Véget ért az országos influenzajárvány

2014. március 26., szerda · Hozzászólok

Véget ért a hat hete kezdődött országos influenzajárvány, mivel az országosan regisztrált betegszám a múlt héten a járványküszöb alá csökkent, de az ország egyes területein még terjed a betegség – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Influenzavírus már van, járvány továbbra sincs még Csongrád megyében

2014. február 20., csütörtök · 2 hozzászólás

influenza01_gsSzázezer főre 82 influenzagyanús megbetegedést regisztráltak eddig Szegeden, ami az országos járványküszöb alatt van. Az enyhe februári idő kedvez a vírus terjedésének, viszont többet vagyunk a friss levegőn, és gyakrabban szellőztetünk, ami a járványfolyamatot is gátolja. Tovább »

Két hét múlva érhet az influenzajárvány Csongrád megyébe

2013. február 9., szombat · 3 hozzászólás

Ugyan az influenzaszerű megbetegedések száma országosan már elérte a járványküszöböt, Csongrád megyében csupán néhány megbetegedést regisztráltak. Az ingyenes oltóanyag fele még raktáron van, a veszélyeztetett állapotúaknak ajánlott élni a lehetőséggel!
Tovább »

Már tíz európai országban influenzajárvány van

2013. január 12., szombat · Hozzászólok

Már tíz európai országban van kiterjedt influenzajárvány – közölte Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton. Ezek: Írország, Anglia, Izland, Norvégia, Svédország, Dánia, Hollandia, Belgium, Luxemburg és Franciaország.
Tovább »

Megjött, és Csongrád megyében is gyorsan terjedhet az influenza

2013. január 4., péntek · 3 hozzászólás

Nagy-Britanniában és több nyugat-európai országban már járványosan fordul elő az influenza, sajtóhírek szerint pedig már egy budapesti betegnél is kimutatták az influenza-A vírust. A szakemberek azt mondják, körülbelül két hét múlva akár már járvány is lehet. A megyei tiszti főorvost kérdeztük.
Tovább »

Tovább növekszik az influenzás megbetegedések száma megyénkben

2012. március 7., szerda · Hozzászólok

Egy-két hétig még biztosan látogatási tilalom lesz Csongrád megye valamennyi egészségügyi intézményében az influenzajárvány miatt. Tombácz Zsuzsanna tiszti főorvos arról tájékoztatta portálunkat, folyamatosan nő a megbetegedések száma.
Tovább »

Nyakunkon az influenzaszezon – még nem késő oltást kérni

2012. január 18., szerda · 4 hozzászólás

Az enyhe novemberi-decemberi időszak kedvezett az influenzának. Európa több országában felütötte már a fejét a megbetegedés, Magyarországon egyelőre csak elszigetelt eseteket jelentettek. Szakértők szerint idén valószínűleg a hagyományos influenzavírus dominál majd, a H1N1 visszaszorulhat.
Tovább »

35-re emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma

2011. március 2., szerda · Hozzászólok

Eddig harmincöt embernél derült ki, hogy halála összefüggésbe hozható az influenzával az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legutóbbi összesítése szerint – közölte Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Tovább »