Ismét nagy sikert aratott az Algyői Tisza-parti Party

2017. szeptember 9., szombat · Hozzászólok

Második alkalommal vették birtokba a Tisza partját Algyőn a helyi sportszervezetek képviselői. Az ALTE szervezésében létrejövő sportnap ezúttal is nagy sikert hozott, a kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat. Tovább »

Másodszor is Tisza-parti Party Algyőn

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Második alkalommal rendezik meg Algyőn az ALTE egyesület és az Algyői Önkormányzat szervezésében a Tisza-parti Party-t. A rendezvény célja, hogy bemutassa a Tisza szabadidős és sport, valamint Algyő turisztikai lehetőségeit. Tovább »

Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

utc_ijaszat

Az elmúlt hétvégén rendezték Hetényegyházán a pályaíjászok Dél-Alföldi régiós OB kvalifikációs versenyét. Szegedről két kadet korcsoportú és egy felnőtt pályaíjász állt lővonalhoz. A kánikula, a folyamatos szél, időnként változó irányú viharos széllökések tették nehézzé a versenyt. Tovább »

Íjászat: szegedi aranyak az Országos Bajnokságon

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

olimpiai íjászok

A FEHOVA kiállítás adott helyet a Magyar Íjász Szövetség minden szakágában megrendezett teremíjász Országos Bajnokságának. A több napon keresztül zajló versenyek a 3D, a tradicionális, az IFAA versenyrendszer és a WA pálya íjászok is terem országos bajnokot hirdettek. Tovább »

Íjászat: a legrosszabbkor jöttek a hibák Banda Árpádnál

2016. június 23., csütörtök · Hozzászólok

banda_arpad_dutch_target

Nem sikerült riói kvótát szerezni az UTC íjászának, Banda Árpádnak: a szegedi sportoló utolsó esélyét a törökországi világkupán ragadhatta volna meg, azonban a második fordulóig jutott, így búcsút kellett intenie az olimpiai álmoknak. Az előtte álló kihívásokról is kérdeztük az íjászt. Tovább »

Íjászat: Banda Árpád Franciaországban is pontosan lőtt

2016. január 18., hétfő · Hozzászólok

banda_arpad_nimes

Az elmúlt héten a franciaországi Nimesben rendezték a Terem Íjász Világkupát, ahol 40 ország 1080 versenyzője állt lőállásba. Banda Árpád, az UTC versenyzője a 217 fős reflexíjas mezőnyben 584 körrel a 13. helyen rangsorolt, így biztos helye volt a továbbjutó 32 között.
Tovább »

Íjászat: felnőtt csúcsot döntött a szegedi Banda Árpád Hévízen

2015. szeptember 16., szerda · Hozzászólok

utc_ijasz_bandaarpad (02)

Az elmúlt hétvégén, Hévízen rendezték a Közép Európai Kupa (CEC) utolsó, magyarországi fordulóját. A szegedi UTC ifjúsági olimpiai versenyzője, Banda Árpád a felnőttek közt versenyezve a teljes reflexíjas mezőnyben magasan a legtöbb pontszámmal, 670 körrel első helyen rangsorolt, és ismét ifjúsági és felnőtt országos csúcsot döntött.
Tovább »

UTC Baráti Kör: Botka miért gáncsolja a 101 éves szegedi egyesületet?

2014. szeptember 3., szerda · 11 hozzászólás

SZS20140903_utc_barati_kor_sajtotajekoztato_001

Szerda délután sajtótájékoztató keretében vonta kérdőre az UTC Baráti Kör Botka Lászlót, amiért a polgármester hosszabb ideje, tendenciózusan akadályozza a klub számára jóváhagyott költségvetési támogatások kifizetését.
Tovább »

Új távlövő rekordot állított fel Mónus József magyar íjász

2012. augusztus 24., péntek · Egy hozzászólás

Új távlövő világrekordot állított fel Mónus József magyar íjász a Kína belső-mongóliai tartományának Ergun városában rendezett nyílt, nemzetközi hagyományos íjászversenyen. 2010-ben ugyanezen a versenyen Mónus döntötte meg az 1226 óta érvényes íjászrekordot is.
Tovább »

Ezrével záporoztak a nyilak Ópusztaszeren + FOTÓK

2012. június 30., szombat · 7 hozzászólás

Ezernél is több nyíl szelte a levegőt Ópusztaszeren: a bódító hőség ellenére is rengeteg hagyományőrző látogatott ki a Nyílzápor nevű rendezvényre, hogy egy közös lövéssel emlékezzenek meg a pozsonyi csatáról.
Tovább »

Június utolsó napján ismét nyílzápor Ópusztaszeren

2012. június 22., péntek · 2 hozzászólás

2012. június 30-án, szombaton immáron hatodik alkalommal hullik nyílzápor Ópusztaszeren. A hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléjének leglátványosabb eleme a közel kétezer íjász részvételével bemutatott nyílzápor.
Tovább »

Mégis lehet Robin Hoodot lőni + FOTÓK

2010. november 23., kedd · Egy hozzászólás

ij1 Egyenes kar, laza váll, behúzott has és kicsit előre döntött testtartás: többek között ezekre kellett odafigyelnie azoknak az érdeklődőknek, akik szombat délelőtt kilátogattak az Univerzális Természetjáró Club (UTC) Íjász Sportegyesületének nyílt napjára. A gyermekeikkel érkező családokat és az íjakat először megfeszítő lelkes fiatalokat elnézve úgy tűnik, az egyesületnek nem kell majd aggódnia az utánpótlás miatt.
Tovább »

Következő oldal »