Novák Katalin: A kormányzati intézkedések akkor érnek célt, ha a fiatalok nyelvén beszélünk

2016. április 21., csütörtök · Egy hozzászólás

novak_katalin02_gsSzeged híján van az ifjúsági stratégiai programnak, ennek mintegy „pótlásaként” jött létre az a közösségi központ, ahová a helyi és a környező településekről érkező fiatalokat várják. Legyen szó tanulmányi vagy szociális alapon igényelhető ösztöndíjakról, karrierlehetőségekről, családalapítás előtt álló fiatalok otthonteremtési támogatásáról – a központ dolgozói minden, fiatalokat érintő kérdésben eligazítanak. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral a tervezhető jövőről, a családok támogatásáról, valamint a szegedi bölcsődék helyzetéről beszélgettünk.
Tovább »

A fiatalokon múlik, hogy fennmaradnak-e a magyar-magyar kapcsolatok

2015. november 28., szombat · 4 hozzászólás

DCIM100GOPROGOPR0780.Minden ifjúsági szervezet felelőssége, hogy a magyarság alapeszméi a migrációs nyomás ellenére is fennmaradhassanak, hogy az értékek és alapeszmék megerősödhessenek – fogalmazott Schanda Tamás János ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Makón, ahol éves gyűlését tartotta a Magyar Ifjúsági Konferencia. A határon innen és azon túli magyar fiatalokat tömörítő szervezet a kormány kiemelt ifjúsági programjairól és a legfontosabb változásokról értekezett, valamint górcső alá vette az elmúlt egy év kezdeményezéseit.
Tovább »

Szorosabbra fűzik együttműködésüket az ifjúságpolitika terén a V4-ek és a keleti partnerség országai

2015. június 22., hétfő · Hozzászólok

Közös szakmai tanácskozást tartottak, majd az ifjúságpolitika terén folytatott együttműködés szorosabbá tételét célzó keretegyezményt írtak alá hétfőn Pozsonyban a Visegrádi Négyek és az európai uniós keleti partnerséghez tartozó országok szakpolitikusai – tájékoztatta az MTI-t a találkozón Magyarországot képviselő Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Tovább »

Rólad szól! Szegeden is – konzultáció a fiataloknak a fiatalokért + FOTÓK

2015. április 10., péntek · 3 hozzászólás

uj_nemzedek_rogram23_gs

„Meg kell hallania a kormányzatnak a fiatalok szavát, és éreztetnünk kell velük, kíváncsiak vagyunk az ő véleményükre, hiszen az ő országukat építjük” – fogalmazott Novák Katalin államtitkár a Rólad szól! kampány szegedi állomásán. Tovább »

Ifjúsági közösségek létrejöttét támogatja az Emmi

2014. november 4., kedd · Hozzászólok

Csaknem 16 millió forintos pályázati forrást fordít a kormány a jövőben az ifjúsági közösségek megerősítésére – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az Ifjúsági Szakértői Egyeztető Fórum (ISZEF) ülésén, kedden Budapesten.
Tovább »

Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik

2014. október 1., szerda · 19 hozzászólás

DSC_4249

Sport- és ifjúsági programját mutatta be szerda délután a szegedi Jobbik. A párt a látványsportok támogatása mellett a tömegsportot is népszerűsítené, a fiatalokat pedig otthonteremtéssel és családi kedvezményekkel sarkallnák a letelepedésre. Tovább »

Kothencz: A fiatalok Szeged jövőjének letéteményesei! + FOTÓK

2014. szeptember 25., csütörtök · 17 hozzászólás

DSC_2986

Nemzetpolitikai jelentőségű, hogy milyen módon támogatjuk a fiatalság helyben maradását, családalapítását – jelentette ki Kothencz János, aki ifjúságpolitikai koncepcióját ismertette. Ennek egyik fontos eleme a fészekrakó program, s mint ahogy a polgármesterjelölt kifejtette, ha azt akarjuk, hogy Szegednek jövője legyen, váltanunk kell. Tovább »

Új program a fiatalságnak a fiatalsággal

2011. július 2., szombat · 3 hozzászólás

A rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy az ifjúságot érintő kérdésekbe maguk az érintettek is részt vehessenek, sőt javaslataikat akár be is építsék a készülő programba. Talán ez a legújszerűbb eleme a készülő Új Nemzedék Jövőjéért Programnak, ami őszre készülhet el. Mihalovics Péter miniszteri biztossal a megyeházán beszélgettünk, ahol ifjúsági szervezetek tagjainak és szakembereknek ismertette a tíz témakört tartalmazó program vitairatát.
Tovább »

Fiatalokkal konzultálnak a fiatalok jövőjéért + FOTÓK

2011. június 30., csütörtök · Egy hozzászólás

mobilitas_it (07) „Csak a fiatalokkal együttműködve lehet olyan országot építeni, amely valódi jövőképet nyújt számukra, ezért az ifjúság ügyét ezentúl stratégiai területként kell kezelni” – vallja Mihalovics Péter miniszteri biztos, aki párbeszédre hívta az érintett korcsoportot képviselő szervezeteket és civileket. Csütörtökön délelőtt a megyeházán ismertette velük az Új Nemzedék Jövőjéért Programot, és mint portálunknak elmondta, számít a résztvevők építő jellegű javaslataira, ötleteire.
Tovább »

Új kihívások az ifjúságpolitikában

2011. április 22., péntek · Hozzászólok

Immár negyedik alkalommal, ezúttal Ifjúság, ifjúságpolitika – új kihívások címmel nemzetközi konferenciát rendeztek a SZTE Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában. Jancsák Csaba szervezőtől megtudtuk, a konferencia tárgya a nemzetközi folyamatok ifjúságszociológiai értelmezése és az európai, illetve a magyar fiatalok világára történt hatásainak mélyebb megértése, továbbá az ifjúságügy és ifjúságpolitika európai kihívásainak, szakmai dilemmáinak és az azokra született koncepcionális megoldásoknak megtárgyalása, megvitatása.
Tovább »

Megakadályozott ámokfutás – A kutató szerint komplex ifjúságpolitikára van szükség

2010. február 12., péntek · Hozzászólok

A magyar társadalom válaszút előtt áll: vagy lesz ifjúságpolitika, vagy nem, köztes megoldás nincs – fejtette ki a Budapesten megakadályozott ámokfutás kapcsán Jancsák Csaba ifjúságkutató, a Szegedi Tudományegyetem oktatója pénteken az MTI-nek.
Tovább »

Jobbikos reakció a Fidelitas és az IKSZ szavaira

2009. július 28., kedd · 43 hozzászólás

Az elmúlt héten több cikkünkben is foglalkoztunk a hazai, illetve a szegedi ifjúságpolitika aktuális kérdéseivel. Interjút készítettünk Ágh Péterrel, a Fidelitas elnökével és beszámoltunk az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség sajtótájékoztatójáról is. A Jobbik szegedi szervezete nevében Tóth Péter elnök sajtóközleményben kívánt reagálni a megjelentekre, a nyilatkozatot alább közöljük. Tovább »

Ágh Péter: Sürgősen meg kell szabadulni ettől a rezsimtől

2009. július 25., szombat · 15 hozzászólás

aghpeter1.jpgA nemzeti-polgári oldalnak a következő időszakban olyan ország vízióját kell fölépítenie, amely azzal a valós alternatívával szolgálhat a fiatalok számára, hogy érdemes itthon maradniuk, hiszen az állam segíti őket a pályakezdésben, családalapításban és az otthonteremtésben – véli Ágh Péter, a Fidelitas frissen megválasztott elnöke, aki csütörtökön a SZEGEDma.hu szerkesztőségében vendégeskedett. A 27 esztendős szombathelyi országgyűlési képviselő szerint a Jobbik nem jelent igazi alternatívát az ifjúság számára. Tovább »

Az országos és a szegedi ifjúságpolitika csődje

2009. július 24., péntek · 5 hozzászólás

Megállítani a fiatalok elvándorlását

x4.jpgNemcsak az országnak nincs átfogó ifjúságpolitikai stratégiája, Szegednek sincs. A város az elmúlt hét év alatt úgy eladósodott, hogy a 20 milliárd feletti adósságot unokáink is nyögni fogják. A városvezetés lesöpri az asztalról az ellenzék ifjúságvédelemmel kapcsolatos javaslatait, nem támogatja a drogrehabilitációs intézet munkáját, és a fiatalokat segítő városi ösztöndíj létrehozását sem tekinti fontosnak – hangzott el a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség  sajtótájékoztatóján. Tovább »