Novák Katalin: A kormányzati intézkedések akkor érnek célt, ha a fiatalok nyelvén beszélünk

2016. április 21., csütörtök · Egy hozzászólás

novak_katalin02_gsSzeged híján van az ifjúsági stratégiai programnak, ennek mintegy „pótlásaként” jött létre az a közösségi központ, ahová a helyi és a környező településekről érkező fiatalokat várják. Legyen szó tanulmányi vagy szociális alapon igényelhető ösztöndíjakról, karrierlehetőségekről, családalapítás előtt álló fiatalok otthonteremtési támogatásáról – a központ dolgozói minden, fiatalokat érintő kérdésben eligazítanak. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral a tervezhető jövőről, a családok támogatásáról, valamint a szegedi bölcsődék helyzetéről beszélgettünk.
Tovább »

A fiatalokon múlik, hogy fennmaradnak-e a magyar-magyar kapcsolatok

2015. november 28., szombat · 4 hozzászólás

DCIM100GOPROGOPR0780.Minden ifjúsági szervezet felelőssége, hogy a magyarság alapeszméi a migrációs nyomás ellenére is fennmaradhassanak, hogy az értékek és alapeszmék megerősödhessenek – fogalmazott Schanda Tamás János ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Makón, ahol éves gyűlését tartotta a Magyar Ifjúsági Konferencia. A határon innen és azon túli magyar fiatalokat tömörítő szervezet a kormány kiemelt ifjúsági programjairól és a legfontosabb változásokról értekezett, valamint górcső alá vette az elmúlt egy év kezdeményezéseit.
Tovább »

Szorosabbra fűzik együttműködésüket az ifjúságpolitika terén a V4-ek és a keleti partnerség országai

2015. június 22., hétfő · Hozzászólok

Közös szakmai tanácskozást tartottak, majd az ifjúságpolitika terén folytatott együttműködés szorosabbá tételét célzó keretegyezményt írtak alá hétfőn Pozsonyban a Visegrádi Négyek és az európai uniós keleti partnerséghez tartozó országok szakpolitikusai – tájékoztatta az MTI-t a találkozón Magyarországot képviselő Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Tovább »

Rólad szól! Szegeden is – konzultáció a fiataloknak a fiatalokért + FOTÓK

2015. április 10., péntek · 3 hozzászólás

uj_nemzedek_rogram23_gs

„Meg kell hallania a kormányzatnak a fiatalok szavát, és éreztetnünk kell velük, kíváncsiak vagyunk az ő véleményükre, hiszen az ő országukat építjük” – fogalmazott Novák Katalin államtitkár a Rólad szól! kampány szegedi állomásán. Tovább »

Ifjúsági közösségek létrejöttét támogatja az Emmi

2014. november 4., kedd · Hozzászólok

Csaknem 16 millió forintos pályázati forrást fordít a kormány a jövőben az ifjúsági közösségek megerősítésére – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az Ifjúsági Szakértői Egyeztető Fórum (ISZEF) ülésén, kedden Budapesten.
Tovább »

Kézilabdacsarnokot és fedett uszodát építene Szegeden a Jobbik

2014. október 1., szerda · 19 hozzászólás

DSC_4249

Sport- és ifjúsági programját mutatta be szerda délután a szegedi Jobbik. A párt a látványsportok támogatása mellett a tömegsportot is népszerűsítené, a fiatalokat pedig otthonteremtéssel és családi kedvezményekkel sarkallnák a letelepedésre. Tovább »

Kothencz: A fiatalok Szeged jövőjének letéteményesei! + FOTÓK

2014. szeptember 25., csütörtök · 17 hozzászólás

DSC_2986

Nemzetpolitikai jelentőségű, hogy milyen módon támogatjuk a fiatalság helyben maradását, családalapítását – jelentette ki Kothencz János, aki ifjúságpolitikai koncepcióját ismertette. Ennek egyik fontos eleme a fészekrakó program, s mint ahogy a polgármesterjelölt kifejtette, ha azt akarjuk, hogy Szegednek jövője legyen, váltanunk kell. Tovább »

Következő oldal »