Megeszi a szemét Móravárost – nincs gazdája az illegális hulladéknak

2017. január 6., péntek · 30 hozzászólás

szemetes_moravaros01_gs

A Kolozsvári tér mindkét végében zsákokban áll az „ottfelejtett” hulladék, a kupac tetején az ősszel lehullott falevelek díszelegnek, ami jelzi, hogy hosszú hónapok óta senki sem gondoskodott az elszállításáról. Ez az egyik neuralgikus pontja Móravárosnak, de a körzet más részeit is egyre több szemét borítja. Tovább »

Decembertől változik a szemétszállítás rendje Szeged belvárosában

2016. október 29., szombat · 13 hozzászólás

szemetszallitas01_gs

Hamarabb kezdik a kukák ürítését a belvárosban, hogy a reggeli csúcsforgalom idején már ne akadályozzák a nagy járművek a közlekedést, és az is változás, hogy a heti három helyett két alkalommal szállítják el a lakossági hulladékot. Tovább »

Évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladékot termelünk

2016. október 11., kedd · Hozzászólok

Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, ennek hozzávetőleg egynegyede a háztartásokban – mondta a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az élelmiszerpazarlásról rendezett közép-európai konferencián kedden Budapesten. Tovább »

Kertvárosból csinálna szeméttelepet a városvezetés? – tiltakoznak a szőregiek a hulladékudvar ellen

2016. július 20., szerda · 53 hozzászólás

szabo_balint_lakossagi011kf

Kivágnák a fákat is a Gyár utcánál, hogy be tudják zsúfolni a szűkös területre a tervezett hulladékudvart, amiről bár tavasszal szavaztatták a szőregieket, azok panaszait viszont, akiknek a háza közelébe építenék, nem hallották meg. Az ügyben összehívott utcafórumon a helybéliek nekiestek a körzet DK-s képviselőjének, és arra szólították fel Berkesi Ottót, hogy értük álljon ki, ne pedig a városvezetés álláspontját szajkózza. Az érintetteknek nem célja, de akár perre is mennek, nem szeretnének ugyanis a konyhaablakukból egy szemetes konténert nézegetni. Tovább »

Kukachippel lépnek fel a potyázó szemetelőkkel szemben + FOTÓK

2015. november 27., péntek · 4 hozzászólás

kukachip05kfHarminckét településen, 52 ezer kukára szereltet jeladót a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás. Köztük a szegedi szemeteseket is ellátják a jeladóval, így a kukásautók nyomon tudják követni, fizet-e kuka tulajdonosa az elszállításért. Tovább »

NFM: az új hulladékstratégia szem előtt tartja a lakosság és a gazdaság érdekeit

2015. október 15., csütörtök · Hozzászólok

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egy olyan komplex, a hulladékgazdálkodás minden területét érintő hulladékstratégiát szeretne kidolgozni, amely maximálisan szem előtt tartja a gazdaság és a lakosság érdekeit, betartva a vonatkozó európai uniós szabályokat – mondta Szabó Zsolt, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek. Tovább »

Illegális migráció – 15 tonnányi szemetet gyűjtöttek a szegedi környezetgazdák

2015. szeptember 29., kedd · 10 hozzászólás

szemetszedes_migransok_nogradi_tibor09_gs

Több mint tizenöt tonna hulladékot gyűjtött be és szállított el a migránsok után a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A társaság a szemét begyűjtésén kívül több száz zsákot biztosított, továbbá több ezer védőkesztyűt és egészségügyi maszkot. Tovább »

Következő oldal »