Csongrád megyében sokan kérik a HPV elleni oltást

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

oltas_injekcio_hvpMeghosszabbították a jelentkezést, egészen december 16-ig kérhetik a szülők az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást 12 éves lányaiknak, mely a HPV ellen nyújt védelmet. A vírus bizonyítottan felel a méhnyakrák kialakulásáért, mely betegségben hazánkban évente 1500-an halnak meg. Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos szerint sosem késő gondoskodni a védőoltásról.
Tovább »

Ingyenes oltások a méhnyakrák megelőzéséért

2010. augusztus 23., hétfő · 7 hozzászólás

hpv04_gs Megkezdődött a szegedi 13 éves leánygyermekek ingyenes védőoltása a méhnyakrák megelőzéséért, az úgynevezett humán papilloma vírus (HPV) ellen. A rászorulók ingyenesen, a többiek az önkormányzat által elért beszerzési áron juthatnak hozzá a vakcinához.
Tovább »

HPV-vakcina Szegeden: csak az érintettek negyedének jár

2010. február 23., kedd · 20 hozzászólás

pocsai_blanka1_gs Rászorultsági alapon támogatja Szeged városa a HPV elleni védőoltást, erről döntöttek a február 20-i közgyűlésén. Ahogy a SZEGEDma.hu is beszámolt róla, a fideszes képviselők üdvözölték, hogy befogadták javaslatukat, ám kifogásolták, hogy az érintett lányok mindössze negyede jut ingyenesen az oltáshoz.
Tovább »

Közgyűlés: pokoli toronyba pokoli vezeték

2010. február 20., szombat · 72 hozzászólás

kozgyules012_gs Éles szópárbaj alakult ki a szegedi közgyűlés pénteki ülésén a Dél-Újszegedre tervezett Tisza Park építési szabályzata és a településszerkezeti terv módosítása, illetve Szeged város 2010-es költségvetése kapcsán. Az ellenzékiek az ország tönkretételében való részességet kérték számon a polgármesteren, aki viszont felelőtlen ígérgetéssel vádolta meg a Fideszt. Botka László végig a választási kampány jegyében vezette az ülést, egyebek mellett az őt két éve keményen bíráló helyi polgári sajtót támadta két órán át.
Tovább »

Közgyűlés: pisztolygolyó, ingatlansukoró, árpádsávos lobogó

2009. november 7., szombat · 24 hozzászólás

kozgyules11

Az egészségügyi ellátás problémáiról, a privatizáció veszélyeiről, a közlekedési beruházások csúszásáról, valamint a Mars téri kereskedők és az Etelka sori garázsok ügyéről vitáztak a képviselők a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. Botka László polgármester szélhámossággal és az emberek hergelésével vádolta a Fideszt, több ellenzéki kérdésre viszont nem felelt, vagy kitérő választ adott.

Tovább »