Csongrád megyében sokan kérik a HPV elleni oltást

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

oltas_injekcio_hvpMeghosszabbították a jelentkezést, egészen december 16-ig kérhetik a szülők az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást 12 éves lányaiknak, mely a HPV ellen nyújt védelmet. A vírus bizonyítottan felel a méhnyakrák kialakulásáért, mely betegségben hazánkban évente 1500-an halnak meg. Bosnyákovits Tünde megyei tisztifőorvos szerint sosem késő gondoskodni a védőoltásról.
Tovább »

A párok gyakran együtt kérik a HPV elleni védőoltást

2016. február 5., péntek · Hozzászólok

vedooltas01_gsNemcsak a nőknek, a férfiaknak is érdemes beadatniuk a HPV elleni védőoltást. A humán papillomavírus felel többek között a méhnyakrákért és a nemi szerveken jelentkező szemölcsökért, de a legújabb kutatások összefüggésbe hozzák a végbél-, a pénisz- és a szájüregi rákkal is. Az SZTE gondozóintézetét egyre többen keresik fel HPV-panaszokkal.
Tovább »

ÁNTSZ: nemzetközi összehasonlításban is sikeres a HPV elleni önkéntes védőoltás bevezetése Magyarországon

2015. április 22., szerda · Hozzászólok

injekcio_vakcina_oltas_fecskendo

A humán papillomavírus (HPV) elleni önkéntes védőoltás bevezetésének első évében 80 százalék feletti átoltottságot ért el Magyarország, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredmény – olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján.
Tovább »

ÁNTSZ: sikeresen indul a méhnyakrák elleni országos védőoltási kampány

2014. október 1., szerda · Hozzászólok

injekcio_vakcina_oltas_fecskendo

Átlagosan tízből nyolc szülő kérte gyermeke számára a térítésmentes HPV (humán papilloma vírus) elleni védőoltást – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.
Tovább »

Hétfőig lehet leadni a szülői nyilatkozatokat a HPV elleni oltásról

2014. szeptember 10., szerda · Egy hozzászólás

Jövő hétfőn lejár az a határidő, ameddig a szülők nyilatkozhatnak arról, kérik-e lánygyermeküknek a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást – hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Szuri vagy nem szuri? Változott a védőoltások rendje

2014. február 12., szerda · 5 hozzászólás

hpv_elleni_vedooltas01_gsA kórokozóval a nők 80 százaléka találkozik élete során, de vagy tünetmentesen gyógyul, vagy pedig nemi szerveket érintő szemölcsöket, súlyosabb esetben méhnyakrákot okoz – ez a HPV vírus. 2014-től a 11. osztályos lányok ingyen vehetik fel a betegséget megelőző védőoltást. Huszár Erika gyermekorvost arról faggattuk, mi mindenben változott idén az oltási rend.
Tovább »

Időzített bomba lehet a HPV

2012. június 19., kedd · 16 hozzászólás

Nőgyógyászokat, urológusokat és bőrgyógyászokat egyaránt foglalkoztatja a humán papillomavírus (HPV), mely az utóbbi években slágertémává vált a méhnyakrák okozójaként. Védőoltás létezik: elsősorban azoknak a lányoknak hatásos, akik még szexuális életük megkezdése előtt állnak.
Tovább »

Ingyenes oltások a méhnyakrák megelőzéséért

2010. augusztus 23., hétfő · 7 hozzászólás

hpv04_gs Megkezdődött a szegedi 13 éves leánygyermekek ingyenes védőoltása a méhnyakrák megelőzéséért, az úgynevezett humán papilloma vírus (HPV) ellen. A rászorulók ingyenesen, a többiek az önkormányzat által elért beszerzési áron juthatnak hozzá a vakcinához.
Tovább »

HPV-vakcina Szegeden: csak az érintettek negyedének jár

2010. február 23., kedd · 20 hozzászólás

pocsai_blanka1_gs Rászorultsági alapon támogatja Szeged városa a HPV elleni védőoltást, erről döntöttek a február 20-i közgyűlésén. Ahogy a SZEGEDma.hu is beszámolt róla, a fideszes képviselők üdvözölték, hogy befogadták javaslatukat, ám kifogásolták, hogy az érintett lányok mindössze negyede jut ingyenesen az oltáshoz.
Tovább »

Ingyen kaphatnak HPV és agyhártyagyulladás elleni oltást a rászoruló gyerekek Szegeden

2010. február 15., hétfő · 9 hozzászólás

hpv_oltas_it Ingyen kaphatják meg a méhnyakrákot okozó humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltást a rászoruló 13 éves korú szegedi lányok; a bakteriális agyhártyagyulladás elleni injekció után az 1-3 éves gyerekek szüleinek sem kell fizetniük – közölte Solymos László alpolgármester hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.
Tovább »

Ingyenes méhnyakrák elleni védőoltást Szegeden is!

2009. november 4., szerda · 6 hozzászólás

mehnyakrak_elleni_oltas_02 Önálló képviselői indítványban javasolja két fideszes politikus, hogy a szegedi önkormányzat különítse el a jövő évi költségvetésből a tizenéves lányok számára a méhnyakrák megelőzésében csaknem 100 százalékos védettséget biztosító oltás anyagi fedezetét. Tovább »

Megvédeni a jövő édesanyáit – gyermeknőgyógyászok tanácskoznak

2009. április 4., szombat · Hozzászólok

Budapest, Pécs és Debrecen után idén Szegeden rendezik meg a Magyar Nőorvos Társaság Gyermeknőgyógyász szekciójának XXIX. kongresszusát április 3-4-én. A konferencia fő témái között a gyermekkori bántalmazás, a fogamzásgátlás, az anorexia nervosa, a HPV és a védőoltások, valamint a PCOS is szerepelnek. Tovább »

A gyermekkori bántalmazástól a HPV-ig – a Magyar Nőorvos Társaság kongresszusa Szegeden

2009. április 2., csütörtök · Hozzászólok

Budapest, Pécs és Debrecen után idén Szegeden rendezik meg a Magyar Nőorvos Társaság Gyermeknőgyógyász szekciójának XXIX. kongresszusát április 3-4-én. A konferencia fő témái kötött a gyermekkori bántalmazás, a fogamzásgátlás, az anorexia nervosa és a vérzészavar, a HPV és a védőoltások, valamint a PCOS és a vérzészavar szerepelnek.
Tovább »