A Horthy utcából a Horthy-egyetemre a Horthy-dombormű mellett elsétálva

2017. augusztus 19., szombat · 29 hozzászólás

horthy_emlekmenet_2017_mj_053

Tényleg négy helyen találunk Szegeden Horthy Miklósról elnevezett intézményt, területet, vagy az ő emlékét őrző helyet? A válaszunk nemleges, habár egykor ennél jóval többször találkozhatott az utcán a kormányzó nevével, arcával a szögedi polgár. Járja velünk körbe az eltűnt, a megmaradt, az elkészíteni kívánt és az utóbbi években készült mementókat! Tovább »

Táblaavatás a Horthy sétányon: kiemelt rendőri figyelem

2009. október 9., péntek · 13 hozzászólás

IMG_3604 A Horthy név mindig megbolygatja a közéletet. Hiába szerveznek konferenciákat a kormányzóról, vitáznak történészek szaklapokban, újságokban, pulpitusok mögött, ha egy szobor, utcanév vagy csak egy emléktábla kerül szóba, a polisz rögtön bugyogni kezd. Szegeden nemrég avatták fel a szocialista alpolgármester jelenlétével azt a sétányt, amit egy magánszemély – a Horthy-csónakház tulajdonosa – alakított ki a Tisza-parton. Szombaton 16 órakor leplezik le a névtáblát is: Horthy sétány. És a rendőrség egy lakossági bejelentés alapján máris intézkedett.
Tovább »

Erdei sétány a Horthytól a Bertalanig

2009. augusztus 29., szombat · 14 hozzászólás

IMG_3615 Megszépült a Bertalan híd melletti erdősáv, amit pénteken adott át a város. Ahol eddig hajléktalanok jártak és illegális szemétlerakók, most már egy többgyermekes család is békésen, szép környezetben sétálhat. A Horthy Miklós Úszóház tulajdonosainak, Ótott Ferencnek és Kipper Györgynek köszönhetően egy négy méter széles sétány kanyarog a Tisza-parti ártéri erdősávban.
Tovább »

Jobbik: előrehozott választás és program Szegedért

2009. június 10., szerda · Hozzászólok

jobbiksajtajErős magyar érdekképviseletet ígértek Brüsszelben a párt három képviselője részéről a Jobbik szegedi szervezetének vezetői. A Horthy Miklós Úszóházon szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a Jobbik augusztusra megalkotja minden részletre kiterjedő szegedi programját, de még júniusban megjelöli azt a független polgármester-jelöltet, akit az önkormányzati választáson támogatni kíván. A párt előrehozott választásokat követel, ennek elérése érdekében Szegeden is kész az utcára vonulni. Tovább »