Szófia után Párizsnak érezte a 30 évvel ezelőtti Budapestet a volt luxemburgi miniszter

2017. május 10., szerda · Hozzászólok

robert_goebbels_sajttaj001kf

A schengeni egyezmény létrehozásában fontos szerepet játszó volt luxemburgi miniszter vett részt egy Szegedi Tudományegyetemen megrendezett beszélgetésen. A politikus az előadás előtt beszélt a rendszerváltozás előtti Magyarországon szerzett élményeiről. Tovább »

Felavatták Horn Gyula szobrát az Európai Parlament brüsszeli székházában (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 15., kedd · 14 hozzászólás

Horn Gyula

Horn Gyula “nagy ember, nagy magyar, nagy európai volt, legyenek rá büszkék a magyarok” – mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden Brüsszelben, a volt magyar miniszterelnök szobrának felavatásakor az Európai Parlament (EP) székházában. Tovább »

Négy évig veretlen volt teniszben Horn Gyula + FOTÓK

2013. augusztus 26., hétfő · 24 hozzászólás

in_memoriam_horn_gyula01_gsKedvelte az olaszrizlinget és sokat dohányzott, rendszeresen futott és úszott, a teniszben azonban csak a győzelmet szerette – magánemberként és politikai személyiségként is megemlékeztek a nemrég elhunyt Horn Gyuláról hétfő délután a Szegfű Klubban. Tovább »

Mesterházy: tenni kell az MSZP megújításáért

2011. július 2., szombat · 2 hozzászólás

Mesterházy Attila szerint a szocialistáknak a következő időszakban kevesebbet kell beszélniük az MSZP megújításáról, és többet kell tenniük érte. Az MSZP elnöke a választmány szombati ülése után megerősítette: arra kérik az alapszabály-szerkesztő bizottságot, hogy a pártszavazásra adott válaszok alapján tegyen javaslatot az MSZP alapszabályának módosítására, úgy, mintha a voksolás érvényes és eredményes lett volna.
Tovább »

Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot

2011. március 24., csütörtök · 22 hozzászólás

Bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP elnöke a fideszes Wittner Máriát. Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta: védhetetlenek és elfogadhatatlanok Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavai. A fideszes képviselő Novák Előd felszólalására reagálva – amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok – hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: “most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni.”
Tovább »

„Berecz sokat ivott, Kádár papot hívott”

2010. november 30., kedd · 16 hozzászólás

A volt miniszterelnök megerősített egy legendát: 1989 nyarán Kádár János felesége, Mária néni felhívta őt telefonon, s azt mondta, hogy „a férjem papot akar”. Ki is ment egy pap, s Kádár gyónt neki – állította Németh Miklós.

Tovább »

Ki akarta megöletni Horn Gyulát?

2009. július 27., hétfő · 5 hozzászólás

Draskovics polgártársnak sincsenek gerincbántalmai, ezért ő és csapata végre-valahára leporolhatja a Horn-aktát, hogy minden kétséget kizáróan tisztázzák, volt-e köze Boross Péter akkori miniszterelnöknek a Horn Gyula elleni merényletkísérlethez.

Tovább »

Torzszülött gyermek

2009. április 27., hétfő · Hozzászólok

A rendszerváltás húszéves évfordulóján az a sajátos helyzet állt elő Magyarországon, hogy a rendszerváltásról szinte minimális közmegegyezés sincs. A kivált a jobboldalon divatos, radikális tézisek szerint, nem ment végbe (a) rendszerváltás, ezért azt el kell kezdeni, ha pedig mégiscsak volt, akkor azt végre be kell fejezni, avagy – éppen ellenkezőleg – új rendszerváltásra van szükség.

Tovább »

1956 és a nemzeti radikalizmus

2008. október 26., vasárnap · Hozzászólok

Az elmúlt bő másfél évtizedben nagyon sokszor olyanok tüntettek ’56 mellett, vagy vették csak egyszerűen szájukra ’56-ot, akiknek demokratikus elkötelezettsége finoman szólva is kétséges. Ahogy az természetesen 1956-ban is megtörténhetett, szabályt erősítő kivételként. 2006 óta azonban a nemzeti radikálisoknak nevezett utcai izék uralják október 23-át, ők diktálják az iramot…

Tovább »

Politikai esztétika a háromfogúak országában

2008. augusztus 27., szerda · Hozzászólok

Gyurcsány Ferenc politikai küldetésének és karrierjének alapja az volt, hogy 2004-től 2006-ig, hatalomra kerülésétől a választásig mindent a hatalom megtartásának stratégiai célja alá rendeltek. A népszavazási vereséggel 2010-ig megint ezt a stratégiát követik, mely stratégiának velejévé vált, hogy a Fidesznek a korábban, a hatalommegtartó propagandában brutálisan lealázott adó- és járulékcsökkentési javaslatait spanyolviaszként fedezik fel.

Tovább »

Elnökválasztások

2008. augusztus 15., péntek · Hozzászólok

Egy pártban többször egymás lehet ugyanazt a valakit megválasztani vezetőnek demokratikusan, hiszen egy párt három-négy egymást követő választási győzelme is vígan belefér a demokráciába. Négynél több már aggodalmat vált ki, de a hiperdemokratikus skandináv országok a bizonyíték, hogy több évtizedes (szociáldemokrata) kormányzás nem rongálta a helyi demokráciát. Máshol, Latin-Amerikában meg éppenséggel a rendszeres kormányváltások finoman szólva kvázi-demokráciákban mennek végbe.

Tovább »